X-Ray 95 #14176 Napisano 11 Kwietnia 2020 GW 7900?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #14177 Napisano 11 Kwietnia 2020 Dałbyś zdjęcie na łapie tak trochę bardziej z daleka? Wrzucę później jak wstanę bo jeszcze kręcę się na łóżku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #14178 Napisano 11 Kwietnia 2020 Mmmm taki se Jeśli nie miałeś nigdy kostki to proponuję spróbować , przy bliższym poznaniu wiele zyskują i możesz się pozytywnie zaskoczyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #14179 Napisano 11 Kwietnia 2020 Może GW-6900? Mniejszy niż romek 9400 ,ale zdaje się być trochę większy niż kostka 5610.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #14180 Napisano 11 Kwietnia 2020 Jakoś też nie bardzo. Mudman g9300 to też taka landara jak romek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #14181 Napisano 11 Kwietnia 2020 Nieco mniejszy (dla mniejszego nadgarstka bardziej przyjazny) ale nie ma radia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #14182 Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Trochę mniejszy i zdecydowanie wygodniejszy.Będzie nikczemnie na 16,5 ale ujdzie Kolega se poszuka z radiem, ma takie Japończyki że wie gdzie szukać radiowych Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #14183 Napisano 11 Kwietnia 2020 Jakoś też nie bardzo. Mudman g9300 to też taka landara jak romek?Poczekaj do maja, wychodzą nowe glidehttps://www.g-central.com/g-shock-g-lide-gbx-100-with-mip-lcd-and-bluetooth/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #14184 Napisano 11 Kwietnia 2020 Koledzy pytanko, Roman na nadgar ~16,5 cm da radę czy będzie problem? Lubię duże zegarki, nawet uciągnąłem Seiko Baby Tuna (bydlę o średnicy 52mm) ale to już na granicy. Coś tak ciągnęło w stronę dobrego kwarca no i znalazłem się tutaj....btuna.pngNoszenie dużych zegarków w dużej mierze opiera się właśnie na tej sympatii. Lubisz, to noś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #14185 Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Podpisuje się pod powyższym.Rangeman ze względu na swoją klocowatosc nigdy nie będzie wygodnym zegarkiem bez względu na nadgarstek. On jest duży i ma być duży. Wygodna będzie mała kostka lub inny zegarek ze stali dopasowany do paska bransy i obwodu nadgarstka.Czy to bluza czy koszula zawsze będzie o niego wadzić. Dlatego jak pisałem wyżej polo, koszulka z krótkim rękawem, na sportowo jest super.Ja nie napisze ze moj nadgarstek jest do niego idealny bo mógłbym mieć ze 2 cm więcej ale nie razi mnie oversize w nim jak w innych zegarkach bo on taki jest Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez disaster3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #14186 Napisano 11 Kwietnia 2020 Noszenie dużych zegarków w dużej mierze opiera się właśnie na tej sympatii. Lubisz, to noś.Spotkałem się też ze zgoła odmienną teorią na temat noszenia dużych zegarków i posiadania dużych samochodów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #14187 Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) 1) jeżeli przejmujesz się takimi opiniami to nie noś zegarka wcale bo zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. Sprawdzaj czas na telefonie 2) a mi się wydaje, ze na mniejszym nadgarstku Romek może być wygodniejszy. Już tłumaczę. Ja mam 18 cm i Romek (przez kształt, pasek, uszy czy co tam jeszcze) nie leżał mi płasko na ręku. Był zawsze trochę przesunięty. 3) kup i sprawdź. Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez xavras_s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #14188 Napisano 11 Kwietnia 2020 1) jeżeli przejmujesz się takimi opiniami to nie noś zegarka wcale bo zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. Sprawdzaj czas na telefonie Przejmuję się dlatego mam małe zegarki i małe samochodziki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #14189 Napisano 11 Kwietnia 2020 Dałbyś zdjęcie na łapie tak trochę bardziej z daleka? Tak daleko będzie ok? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #14190 Napisano 11 Kwietnia 2020 Dzięki jednak nie, będzie dla mnie za duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #14191 Napisano 12 Kwietnia 2020 Dzięki jednak nie, będzie dla mnie za duży Ja też mam 16.5 i noszenie Romka to fajne przeżycia. zawsze z krótkim rękawem. Jeżeli chcesz nosić go ciągle to nie jest dobry wybór, ale jeżeli jako jeden z kilku, albo jak masz akurat chęć to będzie super. Miałem i Romka i Mundka, oba świetne i do obu wrócę Sent from my LG-H870 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #14192 Napisano 12 Kwietnia 2020 Wygląda jakbyś zegarek ojcu rąbnął dla mnie jednak za duży ale co kto lubi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #14193 Napisano 12 Kwietnia 2020 Wygląda jakbyś zegarek ojcu rąbnął dla mnie jednak za duży ale co kto lubi To musiałbym iść i wykopać, a teraz zakaz wstępu. są gusta i gusciki. Sent from my LG-H870 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #14194 Napisano 12 Kwietnia 2020 Luzik, ja mówię za siebie. Tak duży zegarek by mi przeszkadzał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #14195 Napisano 12 Kwietnia 2020 To musiałbym iść i wykopać, a teraz zakaz wstępu. są gusta i gusciki.Popieram. Mam wrażenie, ze niektórzy oczekują aby Rangeman albo Mundman wyglądał na nadgarstku jak 38 mm np SARB035... nie, nie będzie tak wyglądał nawet na nadgarstku 20cm ba a jakby wyglądał to wtedy byłby komiczny. On ma być duży i nie ma być wygodny. Bo nie będzie koniec i kropka. Ale są gusta i guściki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #14196 Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) ... On ma być duży i nie ma być wygodny. ...Nie ma być ... tylko nie jest, GWG-1000 jest o wiele większy a leży o wiele lepiej mimo że też na mniejszym nadgarstku wygląda komicznie.Niestety Rangeman to jeden z mniej wygodnych G pomijając wielkość. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #14197 Napisano 12 Kwietnia 2020 Myślę że to indywidualna sprawa jak Rangeman wygląda na nadgarstku i czy jest wygodny,czytałem i na własne uszy słyszałem że jest niewygodny.Kupiłem, prawie codzienne go noszę i niczego takiego nie doświadczam... dla statystyki dodam że w nadgarstku mam 20cm obwodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14198 Napisano 12 Kwietnia 2020 Dla mnie też jest wygodny, ale tomalisz wie lepiej i co mu zrobisz? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #14199 Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Dla mnie też jest wygodny, ale tomalisz wie lepiej i co mu zrobisz? Kupiłem, prawie codzienne go noszę i niczego takiego nie doświadczam... dla statystyki dodam że w nadgarstku mam 20cm obwodu. Wszystko zależy od tego co się z sikorem na łapie robi... jak tylko skomplikowane operacje pilotem, gra w szachy i jazda rowerem z górki to i MTG-S1000 świetnie się nosi... :D :D Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #14200 Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Płaskie 18,5cm. Leży jak ulał. Na bardziej okrągłym nadgarstku pewnie leżał by już mniej wygodnie, dla mnie. Dla porównania powiem, że seria gw-m5610 (co innego gw-5000 i gmw-b5000x, te siedzą wzorowo, dlatego są moimi ulubionymi modelami) siedzi mniej wygodnie, za ciasno lub za luźno.. Oczywiście jak każda kostka wygrywa pod każdym rękawem kurtki/bluzy.. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez p.r.p. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach