Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

muchacho_

Plany zegarkowe na 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Ten niebieski chyba lepszy.

Chociaż ten też kozak. To tryciak? Ile krzyczą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość niepokorny666

Własna interpretacja steinharta w modelu ocean one polega na zastosowaniu malowanego bezela zamiast ceramicznego i zwiększeniu rozmiaru z 40mm do 42mm. To ja dziękuję za taką własną interpretacje. Z homarów to ja polecam parnisa submariner. Jak się dobrze trafi to jakością nie odbiega od steinharta i davosy, za wyjątkiem bransolety.

Miałem Parnisa pilota i byłem zaszokowany poziomem wykonania, mechanizm robił + 1 sek/dzień. Co do Steinharta to wiele kupuje go mając go już Rolexa w kolekcji i wg.mnie jest to zrzynka w 90% w tych 10% jest lepszy - bo wiekszy niż maleńki sub.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Parnisa pilota i byłem zaszokowany poziomem wykonania, mechanizm robił + 1 sek/dzień. Co do Steinharta to wiele kupuje go mając go już Rolexa w kolekcji i wg.mnie jest to zrzynka w 90% w tych 10% jest lepszy - bo wiekszy niż maleńki sub.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem- wiele osób najpierw kupuje Rolexa, a później dokupuje do niego wzorowanego na nim Steinharta? :o:P Gdyby to był 1 kwietnia, to pomyślałbym, że to żart- aczkolwiek niestety z tych słabych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość niepokorny666

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem- wiele osób najpierw kupuje Rolexa, a później dokupuje do niego wzorowanego na nim Steinharta? :o:P Gdyby to był 1 kwietnia, to pomyślałbym, że to żart- aczkolwiek niestety z tych słabych

Oj ricardo216, Ty stary wyjadacz i taka gafa.... poszukaj na forum rolexa, watchuseek i wielu innych, właściciele Stanków mają również Roleksy i są dziesiątki porównań, opisów, noszą je na zmianę, etc.

Prezes też chyba niedoczytał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten niebieski chyba lepszy.

Chociaż ten też kozak. To tryciak? Ile krzyczą?

dostałem propozycję za 2300 jewro- szczerze to jestem już na niego napalony jakiś czas ; ale zawsze "coś" innego mi wypali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj ricardo216, Ty stary wyjadacz i taka gafa.... poszukaj na forum rolexa, watchuseek i wielu innych, właściciele Stanków mają również Roleksy i są dziesiątki porównań, opisów, noszą je na zmianę, etc.

Prezes też chyba niedoczytał...

Ja, stary? Wypraszam sobie- w średnim wieku ;)

Porównań i opisów widziałem trochę, ale czego to miałoby dowodzić? Kojarzę, że kiedyś był gdzieś wrzucony wyścig równoległy m3 z cinquecento z 1,4 turbo, albo coś w tym stylu, ale raczej nie były to auta tej samej osoby, a i wniosków żadnych daleko idących z tego bym nie wyciągał, bo to niezbyt ma sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał zagubiłem się, Ty w końcu zdecydowałeś się już na jakiegoś PP, czy to dopiero pierwszy?

Pierwszy :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, stary? Wypraszam sobie- w średnim wieku ;) <br />Porównań i opisów widziałem trochę, ale czego to miałoby dowodzić? Kojarzę, że kiedyś był gdzieś wrzucony wyścig równoległy m3 z cinquecento z 1,4 turbo, albo coś w tym stylu, ale raczej nie były to auta tej samej osoby, a i wniosków żadnych daleko idących z tego bym nie wyciągał, bo to niezbyt ma sens

<br />Jest taki blog, gdzie koleś zestawia Orienty z topowymi zegarkami, np. Symfonię z PP Calatravą. Jako fan Orienta czuję się zażenowany takimi porównaniami. Tu mamy trochę podobną sytuację. <br /><br />A w planach taki jeden OS. <br /><br />

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

U mnie będzie bardzo skromnie. Zapełnie tylko to pudełeczko  :)

7tmo.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2014 musi do mnie trafić Schaumburg GT One.

post-59414-0-20593400-1388398985.jpg

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim życzę spełnienia marzeń zegarkowych w 2014 roku!  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy, aczkolwiek jak dla mnie trochę za ekstrawagancki. Ale zegarki mają to do siebie, że każdemu podobają się inne. Życzę powodzenia w realizacji planów.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główny cel :

attachicon.gifimage.jpg

Reszta planów zegarkowych na nadchodzący rok, to wciąż tylko gdybania... Z niecierpliwością czekam też na nowości zaprezentowane na Sihh i Basel :)

Zacny! :)

Jakbym miał doradzać to doradziłbym Ci właśnie tego :)

Życzę udanego zakupu! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy nowa premiera Zenith'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główny cel :

attachicon.gifimage.jpg

Reszta planów zegarkowych na nadchodzący rok, to wciąż tylko gdybania... Z niecierpliwością czekam też na nowości zaprezentowane na Sihh i Basel :)

Co to za model i jaka cena ???

Może warto poczekać i przeznaczyć większą sumę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacny! :)

Jakbym miał doradzać to doradziłbym Ci właśnie tego :)

Życzę udanego zakupu!

Dzięki Bartek, wciąż się waham co do modelów, ciężko się zdecydować. Zobaczymy.

Co to za model i jaka cena ???

Może warto poczekać i przeznaczyć większą sumę.

No pewnie, że warto. Jest to Annual Calendar. Z tym, że na zdjęciu jest wersja na pasku 5726A-001, a ja chce koniecznie Nautilusa na bransolecie, w przypadku Annual Calendar byłby to 5726/1A-001. Cena? Swoje niestety kosztuje.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok rozumiem ;)

Ale chociaż czy dostępne w Polsce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje plany na ten rok to forumowe chrono i forumowy bauhaus.  :)

Aż mnie świerzbiło, żeby wejść też w forumowy Chronos-Art, a także w forumową Davosę... ale się powstrzymuję.   :angry:

Wszystko dlatego, że mam w tym roku inne, niezegarkowe plany...  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co powstrzymywać, to się może skończyć chorobą :)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co powstrzymywać, to się może skończyć chorobą :)

Dokładnie tak jak piszesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z tych trzech będzie mój :)

qnh7.jpg

w5jw.jpg

71fw.jpg

Tylko ciężko się zdecydować. Zapraszam do działu "Pojedynki prywatne" aby doradzić.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.