Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze z tego samego shopu:

Seiko żółw i samuraj. Save the ocean.

Odpowiednio 260.58 i 246.00 USD

Tylko dla miłośników czarnego PVD 🙂 

http://www.watcheszon.com/seiko-mens/seiko-mens-prospex-automatic-divers-sport-bnib-seiko-srpd09k1-p-306614/

http://www.watcheszon.com/seiko-mens/seiko-mens-prospex-automatic-divers-sport-bnib-seiko-srpd11k1-p-306616/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Marak napisał:

i jeszcze z tego samego shopu:

Seiko żółw i samuraj. Save the ocean.

Odpowiednio 260.58 i 246.00 USD

Tylko dla miłośników czarnego PVD 🙂 

http://www.watcheszon.com/seiko-mens/seiko-mens-prospex-automatic-divers-sport-bnib-seiko-srpd09k1-p-306614/

http://www.watcheszon.com/seiko-mens/seiko-mens-prospex-automatic-divers-sport-bnib-seiko-srpd11k1-p-306616/

coś za tanio aż... kupowałeś już coś od nich? 

Pozdrawiam, Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, kilka razy. 

I rzeczywiście trafiały się okazje. 

Sam myślę nad tym samuraiem. 

Ale najpierw zdjęcia muszę obejrzeć. 

Edytowane przez Marak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Marak napisał:

Może ktoś takiego solarka, Macchina Sportiva ? 

Chłopie z nieba mi żeś spadł, dzięki :D Wierz czy nie, ale chyba już z miesiąc mi siedzi w głowie bo wg mnie wygląda świetnie i net miałem przewertowany w poszukiwaniu dobrej ceny. Na watcheszon też kilka dni temu wchodziłem i nie mieli tego modelu. Zaczynałem już nawet rozważać zakup za 1,5 k z ella juwelen,  aż się wyprzedał... Całe szczęście jak się okazuje.  Wypije drina za Twoje zdrowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krygo napisał:

ngfbd.PNG.efd28d1cec943a4148a01f5301c582a3.PNG

Uwaga. A pod spodem piszą, że z powodu Covidu kurierem. Warto dopytać mailowo.

obraz.png.2261acad9d86e0141c4cbc04c92afb7f.png

Tym niemniej oferty są fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jakbym miał zabulić to i tak będzie o wiele taniej niż gdziekolwiek indziej, jednak Polska jest wymieniona powyżej tej adnotacji, którą pokazujesz. Nie przewiduje więc vatu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krygo napisał:

Chłopie z nieba mi żeś spadł, dzięki :D Wierz czy nie, ale chyba już z miesiąc mi siedzi w głowie bo wg mnie wygląda świetnie i net miałem przewertowany w poszukiwaniu dobrej ceny. Na watcheszon też kilka dni temu wchodziłem i nie mieli tego modelu. Zaczynałem już nawet rozważać zakup za 1,5 k z ella juwelen,  aż się wyprzedał... Całe szczęście jak się okazuje.  Wypije drina za Twoje zdrowie :)

Cieszę się, że mogłem pomóc. 🙂

Ten sklep nie ma idealnie zrobionej strony ale czasem coś wpada ciekawego.

32 minuty temu, Krygo napisał:

Nawet jakbym miał zabulić to i tak będzie o wiele taniej niż gdziekolwiek indziej, jednak Polska jest wymieniona powyżej tej adnotacji, którą pokazujesz. Nie przewiduje więc vatu ;)

Wcześniej do wyboru był kurier albo SGP.

Zawsze brałem SGP, raz tylko wpadło na ul. Łączyny 🙂 (WER W-wa)

Edytowane przez Marak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy rozglądam się za jednym z modeli Orienta. Czy ktoś pamięta czy może w poprzednich latach na blackfriday lub święta były jakieś promocje w zagranicznych sklepach typu dutyfreeisland? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ma to tamto, zakup Krzyśka to już nie jest tak przystępna cenowo zabawa. 900 euro za C65, który mnie interesuje (wliczając już kod rabatowy) to na prawdę suma znaczna i nie wiem czy nie na granicy sensowności zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W regularnych cenach to dość drogie zegarki są i mają już sporą, konkurencję. Wtedy często ChW nie jest już zegarkiem pierwszego wyboru. Dopiero z okresowymi rabatami robi się naprawdę atrakcyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Perpetuum Mobile napisał:

W regularnych cenach to dość drogie zegarki są i mają już sporą, konkurencję. Wtedy często ChW nie jest już zegarkiem pierwszego wyboru. Dopiero z okresowymi rabatami robi się naprawdę atrakcyjnie.

A ja mam odmienne zdanie, nie kupuję zegarka bo jest okazja ale  dlatego, że mi się podoba i chcę go mieć 🙂.

Moim zdaniem przy tej jakości trudno o lepszą cenę a za historyjki o lotach w kosmos niech płacą inni.😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, arckx napisał:

A ja mam odmienne zdanie, nie kupuję zegarka bo jest okazja ale  dlatego, że mi się podoba i chcę go mieć 

Mam wrażenie, że była już dokładnie taka dyskusja jakiś tydzień temu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, arckx napisał:

A ja mam odmienne zdanie, nie kupuję zegarka bo jest okazja ale  dlatego, że mi się podoba i chcę go mieć 🙂.

Moim zdaniem przy tej jakości trudno o lepszą cenę a za historyjki o lotach w kosmos niech płacą inni.😄

Serio nie ma znaczenia różnica w cenie? ja kupiłem swojego CW za 1750 zł dwa miesiące temu, regularna cena to około 4 tyś. 

Nie wiem, co jeszcze musiałby robić aby świadomość zapłacenia ceny ponad 2 razy większej nie miała znaczenia. Choć nie krytykuję, takich klientów jak Ty szukam :D 

Edytowane przez Lukas84

Pozdrawiam, Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał:

Mam wrażenie, że była już dokładnie taka dyskusja jakiś tydzień temu 😉

To prawda, była 😄

2 minuty temu, Lukas84 napisał:

Serio nie ma znaczenia różnica w cenie? ja kupiłem swojego CW za 1750 zł dwa miesiące temu, regularna cena to około 4 tyś. 

Nie wiem, co jeszcze musiałby robić aby świadomość zapłacenia ceny ponad 2 razy większej nie miała znaczenia. Choć nie krytykuję, takich klientów jak Ty szukam :D 

nie napisałem, że cena nie ma znaczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, arckx napisał:

nie napisałem, że cena nie ma znaczenia...

44 minuty temu, arckx napisał:

nie kupuję zegarka bo jest okazja ale  dlatego, że mi się podoba i chcę go mieć 

Może nie taka była intencja, ale to drugie zdanie tak trochę zabrzmiało - jakby cena nie była specjalnie istotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał:

Może nie taka była intencja, ale to drugie zdanie tak trochę zabrzmiało - jakby cena nie była specjalnie istotna.

Cena jest istotna, nawet bardzo ale w przypadku towarów luksusowych nie ona w moim przypadku decyduje o zadowoleniu z zakupu. To produkt ma sprawić radość a nie niska cena za jego zakup.

Nie będę przecież opowiadał znajomym, że kupiłem coś w super cenie ale raczej, że kupiłem fajny zegarek. Nie jara mnie metka a raczej to do czego jest przyczepiona. No ale oczywiście co kto lubi...

Mam wrażenie, być może błędne, że spora część osób to łowcy okazji a nie miłośnicy, choć pewnie jedno drugiego nie wyklucza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, arckx napisał:

Mam wrażenie, być może błędne, że spora część osób to łowcy okazji a nie miłośnicy, choć pewnie jedno drugiego nie wyklucza.

Zdecydowanie nie wyklucza. Po prostu zdecydowana większość hobbystów/miłośników/entuzjastów ma jednak ograniczony budżet na swoje hobby i na spełnianie swoich zachcianek. I w tym właśnie kontekście cena jest ważna, bo życie to sztuka wyborów i większość z nas też musi wybierać, czy kupić jeden droższy zegarek, czy też może dwa tańsze? Czy kupić już teraz, bez względu na cenę, czy jednak poczekać na promocję/okazję i zamiast dwóch zegarków mieć może trzy. Osobiście nie widzę w tym niczego złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy z nas ma inne możliwości finansowe, inną skłonność do wydania na dany zegarek określonej kwoty, inna motywację do zakupu konkretnego egzemplarza, inne sa warunki itd. Ile by jednak nie powiedzieć w tym przypadku ceny wydają się mimo wszystko wysokie i promocyjna cena może być tym czynnikiem, który doprowadzi do zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza tym wielu z nas zmienia zegarki często. Przy takiej rotacji dobrze jest kupić jakiś model w super promocji, żeby potem odsprzedać go z minimalną strata, albo, niekiedy, nawet nieco zarobić. Wtedy przynajmniej żona mniej marudzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A poza tym wielu z nas zmienia zegarki często. Przy takiej rotacji dobrze jest kupić jakiś model w super promocji, żeby potem odsprzedać go z minimalną strata, albo, niekiedy, nawet nieco zarobić. Wtedy przynajmniej żona mniej marudzi 
Ooo, tak, tak, szczególnie ostatnie zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi