Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, SebaZ74 napisał:

Edit: tylko się jeszcze zastanawiam czy brać z Longisland z niepewną gwarancją czy za podobną kwotę 800zł od kogoś bo jest okazja nowy bez gwarancji, jak myślicie? 

To jest mechanizm, który się nie psuje. Za prosty jest na to. 😉

SKX'y na tym mechaniźmie niezmordowanie hulały. Jak coś się stanie, to pewnie i tak naprawisz u zegarmistrza, albo wymienisz cały mechanizm na nowy taniej niż będzie kosztować wysyłka zegarka do USA na naprawę reklamacyjną.

Ten nowy za 800 PLN to jakieś papiery chociaż ma? Bo nowy i bez gwarancji to takie dziwne zestawienie. Byłoby dobrze go obejrzeć, żeby nie kupić takiej na przykład "okazji" z WISH

obraz.png.150364cfb232d91bc45019ed0e1a557d.png

2 godziny temu, SebaZ74 napisał:

U mnie do wyboru są tylko dwa rodzaje wysyłki, DDU i FedEx:

Wybierz DDU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli zegarek jest dostępny tylko za oceanem, to u nas w kraju "nowy bez gwarancji" znaczy tyle samo co "własny import z gwarancją".

czy ktoś na gwarancji wysyła zegarek do usa za kilkaset zł, potem przy odesłaniu znów zapłaci opłaty celne. naprawa zegarka w kraju góra 100 pln.

gwarancja z usa czy chin to teoria, praktycznie nieopłacalna finansowo.

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybkiego to ceny mają takie, że te 15% mogą sobie wsadzić :) Zresztą i tak na to co sprawdziłem nie działa:

ref.thumb.PNG.a227ed94b9c2c11bb20f97d74d5b7edb.PNG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre Seiko mają w rozsądnej cenie. Sprawdzałem na kilku zegarkach w już obniżonych cenach i kod działał. Spróbuj jeszcze "WIN15".

BTW, spróbuj na stronie UK, nie na polskiej.

2020-11-17.thumb.png.738db7bf3b703215106e960665519b39.png

918175049_2020-11-17(1).thumb.png.97ee56b0bd4cf1ba20053c5fde95ac98.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sternglass i black week sale

Screenshot_20201117-184850.png

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nigdy tak nie kupowałem, ale wygląda na to, że w dalszych krokach mogą coś chcieć doliczyć.
Cena jest 315$ i pod spodem 88$ import fees deposit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobierają Ci potencjalne opłaty z góry, a jeżeli przejdzie przez granicę bez nich zwracają Ci kasę. Jak już tyle chcesz zabulić za tego Orienta to dopłaciłbym te 2 dolce.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest możliwość taka że przejdzie bez opłat? Dla mnie cło i VAT to żaden problem. Gorzej jakbym jeszcze musiał coś dopłacać.

Z tym deposit fee wychodzi prawie 1600...za tam naprawdę trochę innego orienta "Ray" z pełnymi endlinakmi i szafirem :-P

Opyla się czy średnio?

Jak już tyle chcesz zabulić za tego Orienta to dopłaciłbym te 2 dolce.

Jakby to było 315$ z wysyłką i tym depozytem celnym to jeszcze. Ale tak to chyba podziękuję....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, MieszkoMieszko napisał:

A jest możliwość taka że przejdzie bez opłat? Dla mnie cło i VAT to żaden problem. Gorzej jakbym jeszcze musiał coś dopłacać.

Z tym deposit fee wychodzi prawie 1600...za tam naprawdę trochę innego orienta "Ray" z pełnymi endlinakmi i szafirem 😛

Jakby to było 315$ z wysyłką i tym depozytem celnym to jeszcze. Ale tak to chyba podziękuję....

Ja nawet nie widzę co ty tam zamawiasz. Tritona?

ale:

- tańsza wysyłka + depozyt - wydaje mi się, że większa szansa że przejdzie bez opłat i że zwrócą depozyt, ale przesyłka jest bez trackingu - jak zaginie to kłopot

- droższa wysyłka - pewnie wyższa szansa że dojdą opłaty, ale za to masz tracking i może szybciej do Ciebie dotrze.

Ja bym brał tę droższą wysyłkę i liczył się z kosztami opłat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał:

Ja nawet nie widzę co ty tam zamawiasz. Tritona?

ale:

- tańsza wysyłka + depozyt - wydaje mi się, że większa szansa że przejdzie bez opłat i że zwrócą depozyt, ale przesyłka jest bez trackingu - jak zaginie to kłopot

- droższa wysyłka - pewnie wyższa szansa że dojdą opłaty, ale za to masz tracking i może szybciej do Ciebie dotrze.

Ja bym brał tę droższą wysyłkę i liczył się z kosztami opłat

To jest Mako USA. MZ cena troche za wysoka. Miesiąc temu był za 260$. Może poczekać z zakupem chociaż troche?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiście, ze się nie opłaca (moim skromnym ;) zdaniem) za 1600, ale uznałem, żeś zdecydowany, a ja Ci do kieszeni nie będę zaglądał skoro chcesz kupić. Czy jest możliwość, że bez opłat? Wątpię, ale osobiście tak na Amazonie nie kupowałem. Zastanawiałem się kiedyś, ale podziękowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki serdeczne jakoś nie mam chęci dawać tyle kasy za trochę lepszego Raya. Gdyby łączny koszt z opłatami był 315 zielonych to bym pomyślał...

Miałem problem bo najpierw aplikacja chciała żebym dodał kartek dane a dopiero potem wyskakiwały kolejne informacje odnośnie zamówienia i kosztów.

Jak zwykle jesteście niezawodni

To jest Mako USA. MZ cena troche za wysoka. Miesiąc temu był za 260$. Może poczekać z zakupem chociaż troche?

Wiem że to mało USA ale dla mnie to taki lepszy RAY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze kojarzę to tam jest szafir, lepiej zrobiona bransoleta i inna tarcza z cyframi zamiast indeksów. I cena w stosunku do np. Kamasu, który też ma szafir, odjechana w kosmos.

Dałbym sobie na wstrzymanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, MieszkoMieszko napisał:

Wiem że to mało USA ale dla mnie to taki lepszy RAY

Tak tak, ale ja odpowiadałem Koledze, bo nie wiedział co to za model :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprowadzałem z USA i uniknięcie opłat (25%)  podanych jako depozyt jest b. mało prawdopodobne. Z transakcji jestem b.zadowolony bo zegarek w EU kosztował 3tPLN a w USA 2tPLN (razem z opłatami). Opłaty te uregulował automatycznie przewoźnik UPC nie pytając mnie o zdanie ale to b. przyśpieszyło dostawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak dobrze kojarzę to tam jest szafir, lepiej zrobiona bransoleta i inna tarcza z cyframi zamiast indeksów. I cena w stosunku do np. Kamasu, który też ma szafir, odjechana w kosmos.
Dałbym sobie na wstrzymanie.
Tak tylko w przeciwieństwie do Kanady tak jest lepsza koronka co nie lata po odkręceniu jak dzik po lesie. No i pełne endlinakmi i wiercone uszy. Co do reszty masz rację. Problem polega na tym że chętnie kupiłbym Raya ale bransoleta to musiałaby iść ze strapcode żeby mieć tę pełne endlinaki.

Tak tak, ale ja odpowiadałem Koledze, bo nie wiedział co to za model
Ok ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, MieszkoMieszko napisał:

Tak tylko w przeciwieństwie do Kanady tak jest lepsza koronka co nie lata po odkręceniu jak dzik po lesie. No i pełne endlinakmi i wiercone uszy. Co do reszty masz rację. Problem polega na tym że chętnie kupiłbym Raya ale bransoleta to musiałaby iść ze strapcode żeby mieć tę pełne endlinaki.Ok ok emoji4.png

W takim razie proponuję Ray 2 i do tego szafirowe szklo +bezel z ceramika i branse strapcode! Wyjdzie też coś ponad 300usd. Jak sie zdecydujesz do daj znać. Zmoduje swojego :] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi