Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Zainteresowany ostateczną kwotą zakupu przeszedłem proces zamówienia. Przy płatności przez Przelewy24 wyszło łącznie 809,10 €, po kursie 4,81, co daje 3890,01 zł. W zamówieniu widnieje VAT 19%. Czy do tych kosztów dojdzie jeszcze różnica w wysokości VAT? W jaki sposób jest ona pobierana?

Jurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, SQ2EJQ napisał(-a):

Zainteresowany ostateczną kwotą zakupu przeszedłem proces zamówienia. Przy płatności przez Przelewy24 wyszło łącznie 809,10 €, po kursie 4,81, co daje 3890,01 zł. W zamówieniu widnieje VAT 19%. Czy do tych kosztów dojdzie jeszcze różnica w wysokości VAT? W jaki sposób jest ona pobierana?

Nic nie dopłacisz, to cena ostateczna.

na marginesie , ok 100 zł  mogłeś urwać na różnicy kursowej

Edytowane przez Rezi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Rezi napisał(-a):

na marginesie , ok 100 zł  mogłeś urwać na różnicy kursowej

Domyślam się, że masz na myśli płatność za pośrednictwem Revolut?

Jurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niekoniecznie.

rachunek w euro + karta wielowalutowa, zakup waluty w kantorze. dzisiaj to kurs zakupu ok 4.62

w zależności od banku takie konto jes za free jako dodatek do rachunku głównego.

płacąc karta w EUR z konta PLN masz zawsze zbójecki przeliczniki.

Edytowane przez Rezi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, SQ2EJQ napisał(-a):

Zainteresowany ostateczną kwotą zakupu przeszedłem proces zamówienia. Przy płatności przez Przelewy24 wyszło łącznie 809,10 €, po kursie 4,81, co daje 3890,01 zł.

Kurs 4,81 to kurs zbójecki. Jeżeli się czasem jeździ za granicę i czasem robi zakupy za granicą, to warto mieć jakiś rachunek/kartę z rozsądnym przelicznikiem.

Mi Revolut pokazuje w tej chwili kurs przeliczeniowy 4,602 PLN/EUR. Przy zakupie za 793 EUR to ponad 160 PLN różnicy.

11 godzin temu, SQ2EJQ napisał(-a):

W zamówieniu widnieje VAT 19%. Czy do tych kosztów dojdzie jeszcze różnica w wysokości VAT? W jaki sposób jest ona pobierana?

Jeżeli w trakcie zakupu, do chwili zapłaty nie przeliczyło Ci ceny na wyższy VAT (Amazon tak na przykład robi) , to potem już nic nie dopłacisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Miszkolc napisał(-a):

Super tylko do Polski nie wysyłają emoji19.png

Przepraszam, nie doczytałem - widziałem wysyłkę do wybranych krajów EU i nie sądziłem, że nas wykluczą :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Geckoty  -15% z kodem  GECKOTAFATHERS 

Screenshot_20220618-215848_Opera.jpg

Edytowane przez Rikimaru75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Miszkolc napisał(-a):

Tylko przesyłka 190$emoji1.png

I już prawie zabawa popsuta;)

Napisałem na ich czacie, ustawienia wysyłkowe poprawione, już powinno być za Free

Nie ma też problemu z wystawieniem faktury z wyszczególnieniem kosztów transportu na 1-5USD, Elastyczni. Chyba coś wpadnie nieplanowanego:)

Edytowane przez 83czarny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I już prawie zabawa popsuta;)
Napisałem na ich czacie, ustawienia wysyłkowe poprawione, już powinno być za Free

Nie ma też problemu z wystawieniem faktury z wyszczególnieniem kosztów transportu na 1-5USD, Elastyczni. Chyba coś wpadnie nieplanowanego:)
Poprawili, pamiętaj o koszcie odprawy, cle i vat. To pewnie wyjdzie z 70$ przy pilocie za 195.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie patrzę na ofertę Aquatico z myślą, że może przydałby mi się jakiś nurek z brązu ;) Zupełnie przypadkiem jednak zerknąłem na ofertę Aquatico na stronie Serious Watches. Okazuje się, że przy obecnej cenie dolara i euro wychodzi (po zapłacie VAT oczywiście przy zakupie bezpośrednio z Aquatico) praktycznie na to samo.

Na przykładzie Aquatico Bronze Sea Star:

Aquatico 359 x 0,7 x 4,44 x 1,25 = 1394,72 PLN

Serious Watches 299 x 4,67 = 1396,33 PLN

Z punktu widzenia obsługi posprzedażowej o wiele lepiej jest chyba jednak kupić w SW. Przerabiałem reklamację w Aquatico jakiś czas temu - nie dość, że czekałem chyba ze dwa miesiące na naprawiony zegarek, to jeszcze kazali mi za niego ponownie VAT zapłacić ;) Koniec końców zapłaciłem jedynie od wartości 50 USD (taką wartość przesyłki wpisało Aquatico na liście przewozowym), ale jednak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieśmiało dodam jeszcze do tego, że jak się zagada na SW to istnieje spora szansa na rabat, więc może być nawet taniej ;)

A, no i wafelek dobry dadzą :D (chyba, że coś się zmieniło) 

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krygo napisał(-a):

https://www.jomashop.com/certina-watch-c034-407-11-087-00.html z kodem WLCMD5B4X i przesyłką z opłatami naliczonymi z góry wychodzi ok. 1370 pln. Za ładną Certinę z szafirem, powermatic i bransoletą chyba bardzo przyjemnie? Ja kliknąłem ;)

1370 PLN ?!

baaardzo optymistyczne wyliczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Schioedtei napisał(-a):

Mi wyszło 1360 więc wyliczenie ok.

Ale co to znaczy "wyszło"?

Doszedł zegarek już do Ciebie do PL?

Naliczyli VAT i koszty odprawy?

EDIT: dobra, teraz tak liczę i liczę i w sumie to możliwe. Chyba też sobie kupię 🙂

Pytanie jeszcze czy Joma dołącza oryginalne plastiki Certiny(karty gwarancyjne etc) czy nie?

Edytowane przez mossberg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam masz opcję wysyłki już już z góry opłaconą odprawą celną i od tej kwoty liczymy.

Tam masz opcję wysyłki już już z góry opłaconą odprawą celną i od tej kwoty liczymy.

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Schioedtei i pisałem ja to koszty z przesyłką z wliczonymi wszelkimi opłatami i po "normalnym" kursie dolara przy zakupie np. przez Revolut. Po kursie PayPal czy bankowym będzie drożej... To nie jest oficjalna dystrybucja, więc gwarancji nie masz chyba, że liczyć ta sprzedawcy. Karty gwarancyjnej do poprzednich zakupów też nie dodawali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Joma to jednak typowy greymarket.  😕

Edytowane przez moss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie, że polskie prawo nie wymaga niczego, aby skorzystać z gwarancji producenta.

f089b19dea218b56095be3c3100232ce.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi