Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Fajna promka na stronie ARAGON dla szukających trytu.

11.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ML Aikon Venturer za pół ceny:

IMG_3679.thumb.png.92ca44053119d6ede3bfd8351a254929.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

ML Aikon Venturer za pół ceny:

IMG_3679.thumb.png.92ca44053119d6ede3bfd8351a254929.png

Ja miałem taką okazję  😉

Screenshot_20250315_100050_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! 

Ktoś ostatnio ściągał z Japonii coś? Zastanawiam się ile muszę doliczyć do kwoty zakupu. Chodzi o 300$ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 400 dolków miałem w lutym 3 zł cła i 377 zł vatu. Do tego opłata za usługę firmy, która mi robiła dokumenty, w wysokości 160 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Wisnia_Daniel napisał(-a):

Za 400 dolków miałem w lutym 3 zł cła i 377 zł vatu. Do tego opłata za usługę firmy, która mi robiła dokumenty, w wysokości 160 zł.

a jak to najlepiej ogarnąć? Chodzi o Ocka T200 na ebay i tam jest wysyłka gratis nie wiem czym. Podpowiesz co i jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak wychodzi z opłatami z góry . Ok 5500 na gotowo

Screenshot_20250327_120817_Opera.jpg

Edytowane przez Rikimaru75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 27.03.2025 o 11:49, Vonziej napisał(-a):

a jak to najlepiej ogarnąć? Chodzi o Ocka T200 na ebay i tam jest wysyłka gratis nie wiem czym. Podpowiesz co i jak?

Jak nie wiadomo czym wysyłka, to przyjdzie pocztą polską. I to największy minus tej całej operacji, bo poczta pomimo ewidentnie wpisanych numerów kontaktowych tel czy email i tak wyśle list o konieczności uiszczenia opłat. Przez to cały proces bezsensownie się wydłuża. Ja bym za wszelką cenę szukał dostawy od międzynarodowej firmy kurierskiej, załatwił u nich opłaty przy odbiorze i miał przedmiot w ręce w dniu dostarczenia.

A niech jeszcze sprzedawca nie wykaże w żaden sposób, że przesyłka jest darmowa, to sobie urząd policzy wg ich taryfikatora i dopiero od tej łącznej kwoty będą chcieli uregulowania opłat. Miałem tak z zegarkami z USA z ashford. Musiałem sam walczyć z urzędem celnym i przekazywać im fakturę, którą widzieli żeby wskazać darmową przesyłkę i żeby jednak zrezygnowali z dodania do moich kosztów 100 dolarów z ich taryfikatora. Kosmos. Powodzenia :)

Edytowane przez Wisnia_Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.03.2025 o 13:17, Wisnia_Daniel napisał(-a):

Jak nie wiadomo czym wysyłka, to przyjdzie pocztą polską. I to największy minus tej całej operacji, bo poczta pomimo ewidentnie wpisanych numerów kontaktowych tel czy email i tak wyśle list o konieczności uiszczenia opłat. Przez to cały proces bezsensownie się wydłuża. Ja bym za wszelką cenę szukał dostawy od międzynarodowej firmy kurierskiej, załatwił u nich opłaty przy odbiorze i miał przedmiot w ręce w dniu dostarczenia.

A niech jeszcze sprzedawca nie wykaże w żaden sposób, że przesyłka jest darmowa, to sobie urząd policzy wg ich taryfikatora i dopiero od tej łącznej kwoty będą chcieli uregulowania opłat. Miałem tak z zegarkami z USA z ashford. Musiałem sam walczyć z urzędem celnym i przekazywać im fakturę, którą widzieli żeby wskazać darmową przesyłkę i żeby jednak zrezygnowali z dodania do moich kosztów 100 dolarów z ich taryfikatora. Kosmos. Powodzenia :)

Zgarnąłem z OLXa za 1,4 w takim stanie moim zdaniem 7.5/10 ale sprzedający twierdził, że bardzo dobry. Jednak skala bazarkowa to skala bazarkowa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maurice Lacroix Aikon Tide za ok 1000zł  plus opłaty. Jest spory wybór.  Sklep Ashford . Kod SPRING7 daje 7% rabatu

Screenshot_20250403_204444_Opera.jpg

Screenshot_20250403_204206_Opera.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzysz, jak oni wysyłają? Tzn. trzeba się potem bawić w dodatkowe opłaty dla agencji celnej, czy kurier ogarnia?

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ashford wysyła UPSem i dolicza 30 USD za wysyłkę. Odprawę robi UPS, ale VAT i opłatę za usługę odprawy celnej (jakieś 80 zł) trzeba ponieść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Przemyślę w takim razie, podoba mi się ten plasticzak :D

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, oszolom napisał(-a):

Dzięki! Przemyślę w takim razie, podoba mi się ten plasticzak :D

Myślę że za tą cenę warto

Screenshot_20250403_205905_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wiem. Żółty kusi. Tylko po co mi kolejny zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yema wyprzedaje koncowki kolekcji:

image.thumb.png.d9ace67c4ababa6e052829dfa4610138.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 12.11.2024 o 22:17, cordi7 napisał(-a):

Czy moderatorzy mogliby przypiąć ten temat proszę pięknie?

Ja też proszę.

Dobra oferta?

Screenshot_20250502_191422_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, nh35 napisał(-a):

gdzie jest haczyk? 320$ za eta 2892? wiem cło, vat itd, to i tak jest podejrzanie niska cena

Nigdzie,  tam są takie ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gdzie jest haczyk? 320$ za eta 2892? wiem cło, vat itd, to i tak jest podejrzanie niska cena

Zaklikaj box z rabatem po prawej, to dostaniesz jeszcze 10% zniżki.
Pewny sklep. Kupiłem tam 2 zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi