Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Recommended Posts

ML Aikon Venturer za pół ceny:

IMG_3679.thumb.png.92ca44053119d6ede3bfd8351a254929.png

10 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

ML Aikon Venturer za pół ceny:

IMG_3679.thumb.png.92ca44053119d6ede3bfd8351a254929.png

Ja miałem taką okazję  😉

Screenshot_20250315_100050_Gallery.jpg

Cześć! 

Ktoś ostatnio ściągał z Japonii coś? Zastanawiam się ile muszę doliczyć do kwoty zakupu. Chodzi o 300$ 

Za 400 dolków miałem w lutym 3 zł cła i 377 zł vatu. Do tego opłata za usługę firmy, która mi robiła dokumenty, w wysokości 160 zł.

9 minut temu, Wisnia_Daniel napisał(-a):

Za 400 dolków miałem w lutym 3 zł cła i 377 zł vatu. Do tego opłata za usługę firmy, która mi robiła dokumenty, w wysokości 160 zł.

a jak to najlepiej ogarnąć? Chodzi o Ocka T200 na ebay i tam jest wysyłka gratis nie wiem czym. Podpowiesz co i jak?

W dniu 27.03.2025 o 11:49, Vonziej napisał(-a):

a jak to najlepiej ogarnąć? Chodzi o Ocka T200 na ebay i tam jest wysyłka gratis nie wiem czym. Podpowiesz co i jak?

Jak nie wiadomo czym wysyłka, to przyjdzie pocztą polską. I to największy minus tej całej operacji, bo poczta pomimo ewidentnie wpisanych numerów kontaktowych tel czy email i tak wyśle list o konieczności uiszczenia opłat. Przez to cały proces bezsensownie się wydłuża. Ja bym za wszelką cenę szukał dostawy od międzynarodowej firmy kurierskiej, załatwił u nich opłaty przy odbiorze i miał przedmiot w ręce w dniu dostarczenia.

A niech jeszcze sprzedawca nie wykaże w żaden sposób, że przesyłka jest darmowa, to sobie urząd policzy wg ich taryfikatora i dopiero od tej łącznej kwoty będą chcieli uregulowania opłat. Miałem tak z zegarkami z USA z ashford. Musiałem sam walczyć z urzędem celnym i przekazywać im fakturę, którą widzieli żeby wskazać darmową przesyłkę i żeby jednak zrezygnowali z dodania do moich kosztów 100 dolarów z ich taryfikatora. Kosmos. Powodzenia :)

Edited by Wisnia_Daniel

W dniu 31.03.2025 o 13:17, Wisnia_Daniel napisał(-a):

Jak nie wiadomo czym wysyłka, to przyjdzie pocztą polską. I to największy minus tej całej operacji, bo poczta pomimo ewidentnie wpisanych numerów kontaktowych tel czy email i tak wyśle list o konieczności uiszczenia opłat. Przez to cały proces bezsensownie się wydłuża. Ja bym za wszelką cenę szukał dostawy od międzynarodowej firmy kurierskiej, załatwił u nich opłaty przy odbiorze i miał przedmiot w ręce w dniu dostarczenia.

A niech jeszcze sprzedawca nie wykaże w żaden sposób, że przesyłka jest darmowa, to sobie urząd policzy wg ich taryfikatora i dopiero od tej łącznej kwoty będą chcieli uregulowania opłat. Miałem tak z zegarkami z USA z ashford. Musiałem sam walczyć z urzędem celnym i przekazywać im fakturę, którą widzieli żeby wskazać darmową przesyłkę i żeby jednak zrezygnowali z dodania do moich kosztów 100 dolarów z ich taryfikatora. Kosmos. Powodzenia :)

Zgarnąłem z OLXa za 1,4 w takim stanie moim zdaniem 7.5/10 ale sprzedający twierdził, że bardzo dobry. Jednak skala bazarkowa to skala bazarkowa. :)

Maurice Lacroix Aikon Tide za ok 1000zł  plus opłaty. Jest spory wybór.  Sklep Ashford . Kod SPRING7 daje 7% rabatu

Screenshot_20250403_204444_Opera.jpg

Screenshot_20250403_204206_Opera.jpg

Kojarzysz, jak oni wysyłają? Tzn. trzeba się potem bawić w dodatkowe opłaty dla agencji celnej, czy kurier ogarnia?

Ashford wysyła UPSem i dolicza 30 USD za wysyłkę. Odprawę robi UPS, ale VAT i opłatę za usługę odprawy celnej (jakieś 80 zł) trzeba ponieść.

11 minut temu, oszolom napisał(-a):

Dzięki! Przemyślę w takim razie, podoba mi się ten plasticzak :D

Myślę że za tą cenę warto

Screenshot_20250403_205905_Gallery.jpg

Yema wyprzedaje koncowki kolekcji:

image.thumb.png.d9ace67c4ababa6e052829dfa4610138.png

W dniu 12.11.2024 o 22:17, cordi7 napisał(-a):

Czy moderatorzy mogliby przypiąć ten temat proszę pięknie?

Ja też proszę.

Dobra oferta?

Screenshot_20250502_191422_Samsung Internet.jpg

Edited by GostRado

=> Joie de Vivre <=

45 minut temu, nh35 napisał(-a):

gdzie jest haczyk? 320$ za eta 2892? wiem cło, vat itd, to i tak jest podejrzanie niska cena

Nigdzie,  tam są takie ceny

gdzie jest haczyk? 320$ za eta 2892? wiem cło, vat itd, to i tak jest podejrzanie niska cena

Zaklikaj box z rabatem po prawej, to dostaniesz jeszcze 10% zniżki.
Pewny sklep. Kupiłem tam 2 zegarki.