Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś trochę popracowałem i tak moja Certina DS PH200m dostała kilka nowych ciuszków:) 

post-85909-0-08134400-1547646745_thumb.jpg

To prototypki, nie jest to końcowy efekt, chciałem sprawdzić jakie paski będą pasowały najlepiej. Czarny i czerwony wygrywają ale na białym hmmm ciekawie :)

post-85909-0-46605700-1547647203_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona zachwycona z prezentu.381d630a16c18104e8266755e7069160.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś trochę popracowałem i tak moja Certina DS PH200m dostała kilka nowych ciuszków:) 

To prototypki, nie jest to końcowy efekt, chciałem sprawdzić jakie paski będą pasowały najlepiej. Czarny i czerwony wygrywają ale na białym hmmm ciekawie :)

Mógłbyś pokazać jak wygląda na tym, który na zdjęciu sprawia wrażenie szaro-zielonego, po prawej stronie białego? Myślę właśnie nad czymś w tych barwach do swojej.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona zachwycona z prezentu.

Potwierdzam, ten zegarek może być tylko udanym prezentempost-92558-1547653007,9583_thumb.jpeg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie ma co się dziwić, fajne EDC :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, tylko tyle że u mnie za EDC nie robi (chociaż taki był plan), przynajmniej na razie bo jakoś rzadko zakładam ale zawsze jak otwieram pudełko to cieszy niezmiernie :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jakiś czas nachodzi mnie myśl, a może by tak ja sprzedać i kupić coś innego. Jednak za każdym razem jak trafia na nadgarstek to mi przechodzi ;)

c8c88e7af4a27a303bedd36546e26597.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jakiś czas nachodzi mnie myśl, a może by tak ja sprzedać i kupić coś innego. Jednak za każdym razem jak trafia na nadgarstek to mi przechodzijpg[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mialem podobnie. Udało mi się mieć dwie sztuki. Pomimo ze to piękny zegarek to jednak musiałem się rozstać. Ale kiedyś jeszcze do niej wrócę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jakiś czas nachodzi mnie myśl, a może by tak ja sprzedać i kupić coś innego. Jednak za każdym razem jak trafia na nadgarstek to mi przechodzi ;)

To ja mam coś podobnego z tym robaczkiem jak mnie ręka świerzbi na jakieś zmiany:

hYpQCGF.jpg

Za każdym razem jednak dochodzę do wniosku, że po co? Przecież spełnia moje oczekiwania w 100% Świetna tarcza, 1 sekunda odchyłki na dobę, pełen dzień tygodnia i miesiąca i "mój" rozmiar. Jeden, jedyny jego minus na siłę to 21mm między uszami. Właśnie stuknęło 9 miesięcy od kiedy go kupiłem, a to u mnie niepodważalny rekord od kiedy bardziej zainteresowałem się zegarkami :D Niektórzy będą się śmiali, inni zrozumieją ;)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 miesięcy? Ja swoją najzwyklejszą, nielimitowaną DS1 mam od prawie 7 lat i tak jak inne zegarki się zmieniają, kolekcja się rozrasta tak Certina jest ciągle. W miarę regularnie nakładana i używana. Jeden, jedyny raz miałem głupi pomysł sprzedaży, ale szybko został mi wyperswadowany i już więcej nie wróci.

U mnie praktycznie cały czas na bransolecie, a wyjątkowo wrzucam na NATO, więc te 21 między uszami nie są dla mnie zadnym problemem.  

Generalnie super zegarek, a już zwłaszcza w swojej cenie.

Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem, że niektórzy nie zrozumieją :) 7 lat temu to ja jakiegoś Timexa chyba nosiłem i zegarki miałem z grubsza w głębokim poważaniu :)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją DS-1 mam ponad rok i też w moim przypadku to długo ale trafił do elitarnego grona zegarków z dożywociem  :D

Kupując ponad 200 zegarków przez 6 lat rozumiem Cię doskonale  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja DS-1 jest trochę większa od zwykłej, do tego prawie 1.5 cm grubości, a mimo to na małym nagdarstku zagościła jako zegarek codzienny i szybko się to chyba nie zmieni. Do tego szczątkowa luma, w nocy da się godzinę odczytać.

post-106574-0-90784500-1548069202_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem, że niektórzy nie zrozumieją :) 7 lat temu to ja jakiegoś Timexa chyba nosiłem i zegarki miałem z grubsza w głębokim poważaniu :)

Ja wtedy miałem jakieś Casio bodajże - Certina była moim pierwszym poważniejszym zakupem zegarkowym za duże wówczas dla mnie pieniądze i okazała się tak dobrym wyborem, że jest i będzie w kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba ten model ma cos w sobie ;) Bo jak widac moja to limited edition wiec tez juz jest baaardzo dlugo ze mna ponad 8lat jak dobrze pamietam. Tyle, ze ja to raczej jestem z tych co trzymaja zegarki, a nie sprzedaja - w tamtym roku dopiero mi sie ADHD wlaczylo.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS-1 to dziwny zegarek, niby taki "zwykły", ale jak już się go wpuści do domu, to wyjść nie chce. Swoją jak kupiłem, to przez chyba 2 tygodnie inne tylko przymierzałem pod wieczór. Nie mogę się doczekać, aż bransoleta dotrze. ^_^

To ja mam coś podobnego z tym robaczkiem jak mnie ręka świerzbi na jakieś zmiany:

(...)

Gdzie taki fajny pasek mógłbym dostać?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to trzeba się uśmiechnąć do kolegi Fixxxer ;)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to trzeba się uśmiechnąć do kolegi Fixxxer ;)

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś cicho tutaj. :ph34r:

88.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja biała DS1 niestety zmieniła właściciela i pojechała dzisiaj do nowego domu. Szkoda mi, no ale jak mówi staropolskie porzekadło: ..."Barbara nowe idzie"... :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS1 coś w sobie ma. Uniwersalny wyglad, bezpieczny rozmiar, chociaż jak dla mnie mogła by być te 2 mm większa, szafir, niezły WR, dlatego od lat utrzymuje sie jej popularność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) "Barbara nowe idzie"... :D

Coś do pokazania w tym dziale, czy w innym? ;)

DS1 coś w sobie ma. Uniwersalny wyglad, bezpieczny rozmiar, chociaż jak dla mnie mogła by być te 2 mm większa, szafir, niezły WR, dlatego od lat utrzymuje sie jej popularność.

Też tak na początku myślałem, bo do tak małych zegarków przyzwyczajony nie byłem. Ale teraz nic bym w niej nie zmienił. :)

W bransolecie za to bym zapięcie zmienił, nie jest najcudowniejsze. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi