Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Coś do pokazania w tym dziale, czy w innym? ;)

Też tak na początku myślałem, bo do tak małych zegarków przyzwyczajony nie byłem. Ale teraz nic bym w niej nie zmienił. :)

W bransolecie za to bym zapięcie zmienił, nie jest najcudowniejsze. <_<

Raczej nie Cytryna :( a projekt dopiero w toku.

To fakt bransa i zapięcie to duży minus, ale o tym wiedziałem już przed zakupem, bo oglądałem i mierzyłem wcześniej w salonie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransa OK, tylko samo zapięcie kiepskie ;)

Rozmiar idealny, żadnego milimetra więcej.

Czarna też fajna :)

U mnie jednak czarny to Sarb :)

...82906f8709858eb621813a0cc6228e40.jpg

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar idealny, żadnego milimetra więcej.

Czarna też fajna :)

U mnie jednak czarny to Sarb :)

..

No i wyszła Ci bardzo fajna parka Tomku.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaiste, bardzo fajna. Aż mnie zainspirowałeś i dumam, czy sobie takiej też nie zrobić, tylko na odwrót z kolorami. :P

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wyszła Ci bardzo fajna parka Tomku.

Dzięki :)

Zaiste, bardzo fajna. Aż mnie zainspirowałeś i dumam, czy sobie takiej też nie zrobić, tylko na odwrót z kolorami. :P

Dobra koncepcja :D Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny DS1 bardziej pasuje na pasek, a biała z bransem. Jak dla mnie.

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś zaoferował do wyboru to dla mnie Certina prezentuje się lepiej. Seiko też jest fajne ale... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapiecie to jest najwiekszy problem bransolety w ds1 jak dla mnie w ogóle nie pasuje do niej. Samo w sobie jest ok ale w ds podium albo da action ale do ds1 mi nie pasuje. Z tego co patrzyłem to w tej większej co ma TRobert już jest inne taki ukryty motylek, taka sama koncepcje zastosował tissot w le locle. Takie właśnie podoba mi się zdecydowanie bardziej i taka mógłbym mieć.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapiecie to jest najwiekszy problem bransolety w ds1 jak dla mnie w ogóle nie pasuje do niej. Samo w sobie jest ok ale w ds podium albo da action ale do ds1 mi nie pasuje. Z tego co patrzyłem to w tej większej co ma TRobert już jest inne taki ukryty motylek, taka sama koncepcje zastosował tissot w le locle. Takie właśnie podoba mi się zdecydowanie bardziej i taka mógłbym mieć.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mi ta bransoleta pasuje, nie wiem czy różni się tylko zapięciem, bo nie przyglądałem się bransolecie w "zwykłej" DS-1. A tak to wygląda:

post-106574-0-02697900-1548786550_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ta bransoleta pasuje, nie wiem czy różni się tylko zapięciem, bo nie przyglądałem się bransolecie w "zwykłej" DS-1. A tak to wygląda:

W Twojej jest zdecydowanie lepiej. W "zwykłej" DS-1, jak to ująłeś, jest takie najprostsze blaszkowe, gdzie trzeba użyć siły, aby je rozpiąć. Jak w Perfectach. :(

A tymczasem: :wub:

90.jpg

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jogi,

Nice :) 

Widzę że wybrałeś brązową gumę, nawet fajnie to wygląda no i widok git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy dzień, ale już zaczynamy się lubić  :)

Jestem bardzo zadowolony z wyboru, choć jeśli mógłbym się przyczepić, to pasek mógłby być deczko lepszy, ale nie będę narzekał. Do EDC/SC imho się nadaje. 

post-108003-0-15442300-1548841723_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jogi,

Nice :)

Widzę że wybrałeś brązową gumę, nawet fajnie to wygląda no i widok git :)

Eksperymentuję :D

Szkoda, że w zestawie nie było jakiejś fajnej gumy, dopasowanej do koperty. Zamiast tego NATO, które nie jest najszczęśliwsze mogłaby być.

Zastanawiam się, czy jakaś bransoleta by podeszła do niej, na przykład od Strapcode.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też wolałbym gumę niż NATO, bo tak nurek bez gumy...hmmm..niebezpiecznie :) :)

W kajdanie może być ciekawie albo wręcz odwrotnie hehe Kombinuj a efektami się podziel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eksperymentów ciąg dalszy. :)

93.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jogi, myślę że nato czerwone z czarnym ładniej by się komponowało z wskazówką sekundową :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jogi, myślę że nato czerwone z czarnym ładniej by się komponowało z wskazówką sekundową :)

Hmm, całkiem niezła myśl, poszukam. ^_^

To pomarańczowe tak przymierzyłem, bo akurat znalazłem za łóżkiem jak sprzątałem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że już jest ich kilka w klubie:) dołączam

e92d2b1ee3387e6ef578cd2dbd73c070.jpg

b2e8652bec72709c9551b4712e9472b0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

97.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązuje rebus: "drzewko cytrynowe" .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązuje rebus: "drzewko cytrynowe" .

Dobre :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą to nato lepsze chyba od tego perlonu (?), który pokazywałeś bo ten niby kolorystycznie pasował, ale jednak za pstrokaty i delikatny. Zegarek  wyglądał troszkę jak na sznurówce, a piszę to jednak jako zwolennik raczej "lżejszych" pasków. Teraz jest gitara ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

Jestem nowy i wiem, że powinienem pewnie zapytać w przeznaczonym do tego wątku, ale ponieważ sprawa dotyczy Certiny, postanowiłem spróbować tutaj. Jeśli to zły pomysł, to nie bijcie tylko mnie tam w miarę uprzejmie odeślijcie :)

Chodzi o autentyczność DS 1 z poniższego ogłoszenia:

https://www.olx.pl/oferta/zegarek-certina-ds-1-odbior-osobisty-CID87-IDyhu5G.html

Z tego co oglądam w sieci, ten egzemplarz wygląda na oryginał, mechanizm również na oko w porządku.

Co ważne mogę go odebrać osobiście, umówiłem się wstępnie na jutro wieczorem.

Mogę więc go dokładniej sprawdzić ale być może jest w nim coś ewidentnie nie tak Waszym zdaniem.

Bo cena jest jednak stosunkowo niska. Co prawda jest to prezent dla pracownika (co zresztą widać na deklu), więc jeśli to prawda, to może to być jakiś minus  dla wartości.

Facet twierdzi, że spieszy się 5, 10 sekund na dobę. To nie troszkę za dużo, nawet jak na automat, no i dla tego modelu?

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi