Szwardzwald1984 11 #1451 Napisano 23 Września 2017 Wróciłem z Jeleniej Góry. Były dwa ciekawe Lenze niestety nie bardzo było jak zrobić zdjecia.ktoś był? Widział? Ceny kosmiczne moim zdaniem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #1452 Napisano 24 Września 2017 Byłem, widziałem. Szczególnie interesujący był ten wyeksponowany (leżał na kocu) pod arkadami, gdzie oferowało go do sprzedazy dwóch mlodych gosci za 2.800 zl. Tarcza "20", bez pajęczynek, krótkie wahadlo, ciężarki krotkie, ale dośc ciężkie. Dekiel wahadła cynowy, ciekawa w całości oryginalna skrzynia w stylu wczesnego wiedeńczyka. Tylko jeden bloczek nie od niego. Gdzieś lata 1870-1880. Zdjęć tez nie zrobiłem. Wachałem sie (podchodzilem do niego trzy razy) ale gość trzymał cene. Ale tak na prawde to lepiej podobały mi sie kominkowce (na stoisku prawie na przeciwko "naszego" Lenza), a szczególnie jedna z lir, dalej kwadransowy barokowy braket clok, figuralny z brazu złoconego empirek oraz fajny z alabastrowymi kolumnami, ale mocno sfatygowany upływajacym czasem kwadransowy biedermeier. Ceny równiez zaporowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1453 Napisano 25 Września 2017 Na pewno pamiętacie mój zegar kominkowy LenzkirchaMam z nim wielki problem, a konkretnie nie mogę dokupić oryginalnego wahadła, dlatego proszę kogoś z was kto posiada podobny zegar o podanie mi wymiarów i wagi wahadła.Będę musiał je dorobić Dla przypomnienia dołączam fotkę, kolor faktycznie babrał mocy urzędowej i jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1454 Napisano 25 Września 2017 (edytowane) To do 52 lenza ? takie ?....tu masz soczewkę :http://allegro.pl/wahadlo-soczewka-i6968110546.html Edytowane 25 Września 2017 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1455 Napisano 25 Września 2017 To do 52 lenza ? takie ?....tu masz soczewkę :http://allegro.pl/wahadlo-soczewka-i6968110546.html dokładnie 52.Bardzo Ci dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1456 Napisano 26 Września 2017 Dokładnie ten pod Arkadami zapadł mi w pamięci, krótkie wagi miał oryginał? Facet często ma coś ciekawego ale cena moim zdaniem sporo przesadzona. Taniej można kupić w D. Ale cóż może tendencja wzrostowa cen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #1457 Napisano 26 Września 2017 Wagi na pewno były od niego. Krótkie bo sama skrzynia była krótka, więc jeżeli byłyby dłuższe to zaburzyłyby proporcje. W ogóle tak jak piszesz też zauważyłem, że wszystkie Lenze które były w Jeleniej nie były w przystępnych cenach. Był też jeden sprężynowiec na wahadło 54 za 1.600 zł oraz miniaturka, ale w obcej skrzyni za 2 tys. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1458 Napisano 26 Września 2017 Sprężyny nie widziałem ale miniaturę tak..był jeszcze jeden chodzik lenz ciekawy w stylu boulle ale zaporowo również. . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #1459 Napisano 29 Września 2017 To do 52 lenza ? takie ?....tu masz soczewkę :http://allegro.pl/wahadlo-soczewka-i6968110546.htmlDziękuję! Informacja była nie dla mnie, ale udało mi się kupić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1460 Napisano 8 Października 2017 (edytowane) .... Edytowane 11 Października 2017 przez Szwardzwald1984 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1461 Napisano 8 Października 2017 Zegar leżący... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1462 Napisano 8 Października 2017 (edytowane) ... Edytowane 11 Października 2017 przez Szwardzwald1984 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1463 Napisano 8 Października 2017 Zegar leżący...Te, "pseudo - prowokator" 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1464 Napisano 8 Października 2017 Nie, po prostu, z szacunku dla kolegów, zawsze ustawiam zdjęcia tak, by łatwo było je oglądać... Interesujący ten z tarczą 24h... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1465 Napisano 8 Października 2017 Na komórce tak mi dodał zdjęcie. Już nie będę robił takich numerów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1466 Napisano 8 Października 2017 Jak długo leży, to może zacząć spływać, co niekoniecznie źle się kończy finansowo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1467 Napisano 8 Października 2017 Oki, oki, ale zegary pokazuj 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1468 Napisano 8 Października 2017 Pokazałem przecie . A serio, to nie mam tu żadnego Lenza za wyjątkiem jednego, który czeka na totalny remont. Jest ciekawy tylko z trzech powodów:1- nigdy nie widziałem tak brudnego mechanizmu, nigdy! Przylepiłem się kilka razy podczas demontażu.2- nigdy nie widziałem równie zniszczonych czopów3- wg.datowania Everetta to zegar wyprodukowany w drugim roku po zastosowaniu loga z szyszkami.Trzeba w nim zrobić WSZYSTKO. Skrzynkę, ozdoby, mechanizm, wskazówki, środek tarczy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1469 Napisano 9 Października 2017 I on jeszcze chodził ????Chyba od nowości , nigdy nie smarowany , nie czyszczony , itd. !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1470 Napisano 9 Października 2017 Chodził, ale tylko chwilkę. Sprawdzałem, czy wszystko ok. Potem rozebrałem, odlepiłem się od mechanizmu i nawet pod warstwą brudu wyglądał niezbyt źle. No, ale umyty pokazał tragedię kompletną. W dalekiej przeszłości niektóre czopy były wymieniane. Zastosowano żelazo z dymarek chyba, bo zardzewiały i mają wżery. Na szczęście wyjmuje się je palcami z osi. Nawet mnie ta ruina cieszy, będę miał zajęcie na zimowe wieczory. Niestety, w kolejce zajmuje odległe miejsce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1471 Napisano 2 Grudnia 2017 Nie porzuciłem sentymentu do Lenzkircha i wypatrzyłem w Stanach w Kaliforni zegar kominkowy Lenza w porcelanie, pomyślałem o żonie i ... kupiłem. Czekałem 10 dni ... Niestety mimo próśb o dobre zapakowanie dostałem coś takiego . Załamałem się ... Kasy nie dużo ale zegara szkoda ! Postanowiłem że nie odpuszczę. Dwa tygodnie walki z Pay Pal i zatoką i zgodzili się zwrócić kasę ... Pół sukcesu. Co z zegarem ... szkoda. Zacząłem kombinować jak go jednak odzyskać ... i tak by miał dożywocie. Jestem w trakcie naprawy . Kończę ... za chwilę pokażę, wydaje mi się że czasami warto powalczyć o rzeczy beznadziejne ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1472 Napisano 2 Grudnia 2017 Ok , wyszedł zegar chyba najbardziej podobający mi się kominek. Bije, chodzi, rys po klejeniu prawie nie widać. Gips z wikolem i odrobiną wody daje piękny efekt. Na to farby akrylowe do porcelany i ślady prawie znikły. Piękne wyczyściły się mosiądze, jak się okazało przy myciu, pomalowane złotą farbką ... Są delikatne i nietypowe i troszkę asymetrycznie rozłożone.Nawet mojej żonie się spodobał i został na stole ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1473 Napisano 2 Grudnia 2017 Brawo Ty.Piękny zegar Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurandjurek 0 #1474 Napisano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Brawo Ty.Piękny zegar Gratulacje.Piękny zegar gratuluję Edytowane 2 Grudnia 2017 przez jurandjurek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #1475 Napisano 2 Grudnia 2017 Piękny zegar, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach