Kromeczka 12 #51 Napisano 8 Kwietnia 2014 Ja też nie. Owszem może Hamilton jak do tej pory więcej wygrywał i jest bardziej znanym kierowcą, ale Rosberg też jest dobry. Do tej pory miał może po prostu pecha lub stopowali jego umiejętności, ale na pewno jeszcze pokaże na co go stać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #52 Napisano 15 Kwietnia 2014 Rosberg moim zdaniem ma przed sobą złoty okres swojej kariery - nie będę zaskoczony jak a tym albo następnym sezonie zostanie mistrzem świata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jabol135 1 #53 Napisano 15 Kwietnia 2014 Szkoda że w tym sezonie silniki bolidów brzmią tak jak by im "jajca obcięli" w porównaniu z zeszłorocznymi bolidami.Moim zdaniem w przepisach nie powinno być aż takiego ograniczania mocy tzn. nie bezpośrednio mocy bo tą każdy może wyciągnąć maksymalną z silnika, chodzi mi o ograniczenie pojemność. Moim zdaniem silniki powinny mieć 2,5 litra minimum oczywiście na sprężarce. Wtedy by szybciej jeździły było by trudniej nad nimi panować, było by wiecej wypadków, i było by to bardziej ekscytujące. Za pare lat dojdzie do tego że bolidy F1 bedą mieć ograniczenie pojemności do 1 litra:-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4871 #54 Napisano 15 Kwietnia 2014 było by wiecej wypadków, i było by to bardziej ekscytujące. Ty masz wszystko poukładane w głowie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #55 Napisano 16 Kwietnia 2014 Chyba nie, bo wypadki wcale takie przyjemne nie są do oglądania. A przynajmniej dla mnie, bo bardzo się przejmuję w takich momentach i potem mi ciśnienie skacze. Chociaż w zeszłym roku pewna oferma nam krwi napsuła waląc we wszystko i wszystkich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebhucz 0 #56 Napisano 19 Kwietnia 2014 no i mokry tor urozmaicił nam quala. PP bez niespodzianek, ale Ricciardo znów przed Miszczem - piękna sprawa Zaspałem na początek - Maldonaldo znów coś nawywijał, czy Lotus uznał, że wypuszczanie szaleńca na mokry tor jest bez sensu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #57 Napisano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Problem z bolidem, dlatego nie wystartował. Wyścig ma być suchy, więc obstawiam dublet Mercedesa, dalej czerwone byki (ewentualnie Ricciardo na drugim miejscu, nie wiem dlaczego ale gościa bardzo lubię ) Ferrari jak dojedzie w punktach to będzie dobrze, imo tylko przez deszcz Alonso wywalczył P5.A jednak... Alonso pozytywne zaskoczenie. Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Pablos_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #58 Napisano 22 Kwietnia 2014 A jednak... Alonso pozytywne zaskoczenie. Bo Alonso jest gość tylko do bolidów ma od dłuższego czasu pecha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #59 Napisano 22 Kwietnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1464 #60 Napisano 8 Czerwca 2014 Piękny wyścig. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebhucz 0 #61 Napisano 9 Czerwca 2014 No własnie, jak na razie wyścig roku! Kto nie widział, niech żałuje. Kanada zwykle jest ciekawa, ale tym razem przeszła samą siebie. Wspaniale było zobaczyć radość Ricciardo; SV trzeba przyznać zachował się po wyścigu z klasą. Ale bez dmuchanej podłogi jak widać cały czas chłopak nic nie jeździ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 197 #62 Napisano 9 Czerwca 2014 Tu nie chodzi o brak dmuchanej podłogi a o dramatyczny brak mocy - RB ma około 60KM mniej niż MB a to jest przepaść. Dodatkowo mają wielkie problemu z ECU i sterowaniem silnikiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #63 Napisano 9 Czerwca 2014 Tu właśnie chodzi o brak dmuchanej podłogi... sam Horner powiedział, że Seb nie czuje się komfortowo w bolidzie z luźnym tyłem. A brsk mocy to zupełnie inna historia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 197 #64 Napisano 9 Czerwca 2014 Sadze ze jak dostanie tyle mocy ile maja w MB to i pradzi sobie z "luźnych tyłem" i tak maja genialny pakiet aero jak na te przepisy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #65 Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) A tak z ciekawości macie jakichś ulubionych kierowców / zespoły? Ja chyba najbardziej cenię Mike Hakkinena (także jako człowieka) jako kierowca wszech czasów Ayrton Sennaz obecnych to Alonso a jeśli chodzi o zespoły to Ferrari ciekawe ja to u was wygląda? Edytowane 24 Lipca 2014 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #66 Napisano 23 Lipca 2014 - Senna, Hakkinen, Rikonen, Kubica- Marlboro Mclaren Honda 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #67 Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Mój ulubieniec z dawnych czasów przez którego zacząłem się mocno interesować F1 to Damon Hill - zawsze mu kibicowałem. Bardzo ceniłem sobie też Senne, no i oczywiście Robert. Z zespołów zdecydowanie Williams, potem Ferrari i Mclaren. Edytowane 24 Lipca 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #68 Napisano 24 Lipca 2014 Moim nr.1 to oczywiście Senna (pamiętam ten feralny wyścig i konsternacje, niedowierzanie po wypadku..) a następnie Jean Alesi, Gerhard Berger, Schumacher,Raikonen, Alonso,Kubica. Zespoły to Ferrari, Maclaren Honda 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chemik72 3 #69 Napisano 24 Lipca 2014 Damona też b.lubilem i to przez jego walkę z Schumim tego drugiego do dziś nie darzę sympatią. Pamiętam taki sezon kiedy był bodaj 1 pkt różnicy (a za zwycięstwo było 6 pkt) przed ostatnim wyścigiem i Schumi staranował bolid Hilla. Oczywiście bez konsekwencji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #70 Napisano 24 Lipca 2014 Doskonale pamiętam większość pojedynków Schumachera z Hillem, bardzo się wtedy tym eksytowałem, Damon był moim idolem w tamtych czasach Również od tamtych właśnie czasów nie darzę sympatią Niemca. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #71 Napisano 24 Lipca 2014 Jazda Schumachera zawsze była kontrowersyjna ale trzeba przyznać że widowiskowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maclaren 1 #72 Napisano 24 Lipca 2014 Senna, potem długo, długo nic, potem Prost i inni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #73 Napisano 24 Lipca 2014 Senna, potem długo, długo nic, potem Prost i inni. Tyle że Prosty jako człowiek był trochę świnia - chociażby kolizja z Senną w GP Japonii w 1989. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #74 Napisano 24 Lipca 2014 Aktualnie najlepszy chyba jest Alonso ale tylko przez to że Kubica wypadł - myślę że mają bardzo porównywalny talent jeśli chodzi o całościowe spojrzenie na F1 , chłodna głowa, umiejętności inżynieryjne, przysłowiowe 110% z samochodu. Bardzo podoba mi się formułą za czasów Stewarta , Hilla - wtedy to były dopiero wyścigi - prawdziwy żywiołCiężko powiedzieć czy byli to lepsi kierowcy ale na pewno więcej ryzykowali Zespół Ferrari od zawsze dla mnie ulubiony, bo to układa się w całości a nie jakiś Red bull Kierowca to chyba Schumi, mimo że miał sporo grzeszków to jakoś chyba przez to że jeździł w ferrari nie potrafiłem go nie lubić - 7 tytułów nie wzięło się też z niczego. Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #75 Napisano 28 Lipca 2014 Węgry bardzo ciekawe były - wreszcie doczekałem się odrobiny deszczu i od razu widowisko było nieprzewidywalne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach