Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Latami produkcji, a w przypadku Panerai im wczesniejszy tym koszerniejszy i tym lepszy

Czyli 000 to o ok. 10 lat młodszy następca 002 (tak sugeruje chrono24)? Kształt kopert pozostał taki sam?

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jakoś nie lubię jak na tarczy jest logo, więc wybór był prosty:)

Czym się różni 000 od 002 (poza nadrukiem logo na tarczy i rozmieszczeniem napisów)?

60066512_10214248473670085_9096230834410

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radomir i wieczorna „zabawa” z zmianą pasków

post-103888-0-14842900-1559854665_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila odpoczynku32fbbbfc22187062989275e26eb94d0c.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Wysłane z Blackberry przy użyciu Tapatalka

Swietna fota!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila odpoczynku

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

:)

Wysłane z Blackberry przy użyciu Tapatalka

Panowie, aż strach włączyć TV i czytać serwisy informacyjnie. Zdjęcia sugerują, że niebawem świat obiegnie informacja o wysadzeniu jakiegoś okrętu przez polskich partyzantów z KMZiZ  :P

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ten zegarek;p

Brakuje lasek trotylu :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a propo kolegi Jose Perez(troica).

Ostatnio drążę na jego temat i natknąłem się na serie artykułów. Musiał komuś niezłe nacisnąć na stopę.. Wielokrotnie ostatnio rozmawiałem z różnymi osobami z branży i większość wspomniała ze Jose rzeczywiście był zamieszany w sprzedaż fake’ow.

https://busy.org/@perezcopehunter

Jeżeli link nie dziala, wygooglujcie „perezcopehunter”

Edytowane przez DiegoArmando

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli porachunki mafii generycznej ;-)?

Cholera wie :) Rodzina Rinaldi na ktorych tak bardzo, delikatnie mówiąc, naskakuje, też kombinowała wg różnych źródeł.

Znając trochę „Italian way” (świetny design ale beznadziejna organizacja), i zważywszy ze na początku Giuseppe Panerai miał manufakturę w swoim domu w którym poszczególne części leżały w kuwetach, przy braku certyfikatu jakości i przeróżnych procedur itd, zapewne mieszał części i nie byłby stanie utrzymać ładu w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a propo kolegi Jose Perez(troica).

Ostatnio drążę na jego temat i natknąłem się na serie artykułów. Musiał komuś niezłe nacisnąć na stopę.. Wielokrotnie ostatnio rozmawiałem z różnymi osobami z branży i większość wspomniała ze Jose rzeczywiście był zamieszany w sprzedaż fake’ow.

https://busy.org/@perezcopehunter

Jeżeli link nie dziala, wygooglujcie „perezcopehunter”

To takie same artykuły chyba jak Orchiego ;) a Jose był na forum replica watch jak wielu innych Paneristi, zresztą np. znani strapmakerzy (uwielbiani przez Paneristi) z Włoch i nie tylko są wieloletnimi użytkownikami tych for z fejkami i bawią się w swoje klocki lego zegarkowe.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dodać, że Jose się z tym nie kryje:

While doing online research in late 2012, I stumbled upon the Homageforum, a place where people shared their experiences in building so-called homages of vintage Panerai watches. An homage is a self-made replica. The goal is to get as close as possible to the real thing. This can be compared to building a car replica like the Shelby Cobra for instance. Most parts are custom-made but the movements can be taken from historical pocket watches or from alarm clocks in order to give it a proper vintage touch. You cannot imagine how many beautiful pocket watches were used as movement donors and ultimately destroyed in this process.
https://perezcope.com/about/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz.. Skoro wyszlo na jaw.. Niestety ma wiele innych plam na zyciorysie z tego co sie dowiedzialem. Dosyc « turbulentna « ta jego przeszlosc..

Edytowane przez DiegoArmando

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwalony w Kremach ???? post-70663-0-28140400-1560285788_thumb.jpeg

Edytowane przez rav3nlord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę żenada ten "łowca Perezcope". Poświęcać tyle czasu i energii, żeby zrobić stronę z "artykułami" relacjonującymi kłótnię o psa. Jose sam przyznaje, że był na forach o replikach. M.in. może stąd jego duża wiedza. A jeśli nawet prywatnie jest q-tasem? No to co? Od kilku lat w sposób jednocześnie porywający i merytoryczny, przybliża mi świat Panerai. I ja go za to lubię.

"Jose Perezcope has so many enemies that he is forced to leave Swiss and go living in Malaysia".

Aha.

OK.

:wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby już Armand, to "świat Panerai i Rolexa", co się dobrze składa, bo ja tę drugą markę też bardzo lubię :) Ponoć banałem jest stwierdzić, że mają (albo raczej miały) one ze sobą trochę wspólnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok widzę ze znasz tylko wierzchołek sagi Jose przez pryzmat jego strony Perezcope na której artykuły są bardzo interesujące. Zakładam takze ze nie posiadasz Paneraia. Musimy się w końcu spotkać to opowiem o reszcie. Wtedy zrozumiesz dlaczego za nim nie przepadam jak i bardzo wielu pasjonatów Panerai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze prawisz, z dokładnością do tego, że w końcu można by się spotkać, ale żeby zakładać, że nie mam Paneraia? Jak Ty śledzisz swój jedyny ulubiony wątek tutaj  :D

No dobrze, dużo tu już było o Jose, a co "środowisko sądzi" o Jake'u Ehrlichu od Paneraiworld... i Rolexmagazine?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tłumacze co mam na mysli. Posiadacze Paneraia zwykle są członkami grup na fcb typu paneristidotcom, paneraidotcom itp do których tez, nie wiadomo dlaczego, należy Jose. Jakbys miał Paneraia to byś zapewne dołączył do tych grup i czytał co wypisuje Jose, jego komentarze itd

Nie mam nic przeciwko jego wpisom na jego stronie Perezcope (nie muszę tam zaglądać jak nie chce) ale jego dołączanie do grup entuzjastów Paneraia tylko po to żeby wyrażać swoje niepochlebne opinie o Panerai, obrażać wiele osób itd itd jest bardzo zastanawiające.

Wracając do komentarza, jakbyś posiadał Paneraia, zapewne byłbyś członkiem ww grup i byś widzial wpisy Jose. Wtedy dopiero miałbyś pełen obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi