Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Brak szerszej oferty SUBów w 44 to jest dopiero ZUO

Ten ich CEO jest taką samą porażką jak Kern dla Breitlinga ( wcześniej IWC )

Najlepsze juz bylo.

243 na trycie to byl creme de la creme

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Aha. To dzieki.

Ale ten 42 nie jest z tytanu?

Aisi 316L.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. To dzieki.

Ale ten 42 nie jest z tytanu?

42 jest w kopercie stalowej i faktycznie indeksy ma "kropkowane" a nie jak w modelu 47 w formie "przecinków"

https://monochrome-watches.com/panerai-submersible-42mm-pam00683-and-pam00959-sihh-2019-price/

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze juz bylo.

243 na trycie to byl creme de la creme

024 też daje radę. Ta koperta stworzona jest dla 44 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

024 też daje radę. Ta koperta stworzona jest dla 44 mm.

Daje, daje, świetny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przy tym ma dość chorą cenę wyjściową jak na to co sobą reprezentuje. Jest droższy od rolexowego suba z datą!

Obserwuję ceny 683 na Chrono24 od dwóch miesięcy. W europejskiej dystrybucji wychodzi po 34k.

https://www.chrono24.pl/panerai/submersible--id11479410.htm

Wersja 47mm dla mnie jest za duża a PAMa 683 pewnie nie będzie gdzie przymierzyć, bo czytałem na innych forach, że lista chętnych jest długa... ;)     

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! Zdjęcia też ;)

Genovese, piękny jest ten Sub  :)

Żeby on był mniejszy...Świetny mimo wszystko. Tobie pasuje.

Dzięki Panowie za miłe słowa... :)

Hubert piszesz ,że 1389 duży a sam kupiłeś niedawno Californie 47 mm... ;) .Przy okazji gratki bardzo fajny historyczny model.

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Obserwuję ceny 683 na Chrono24 od dwóch miesięcy. W europejskiej dystrybucji wychodzi po 34k.

https://www.chrono24.pl/panerai/submersible--id11479410.htm

Wersja 47mm dla mnie jest za duża a PAMa 683 pewnie nie będzie gdzie przymierzyć, bo czytałem na innych forach, że lista chętnych jest długa... ;)     

Oho, zaraz zaczniemy rozmowę o kolejkach na forum Panerai. Żeby nie poszło to w taką stronę jak wiadomo gdzie ;)

A co do ceny, to mówiłem o wyjściowej. Wiadomo jak bardzo się to rozjeżdża na CH24 w przypadku tych dwóch zegarków - oczywiście w różne strony :)

Hubert piszesz ,że 1389 duży a sam kupiłeś niedawno Californie 47 mm... ;) .Przy okazji gratki bardzo fajny historyczny model.

Rafał, dzięki. Ale ten zegarek kupiłam niejako z musu. Poza tym radiomir 47 wydaje się mniejszy niż luminor 47 z uwagi na brak uszu. Wiem że i tak jest dla mnie za duży. Na tę chwilę mogę zadeklarować, że idzie na bazarek po moim powrocie z wakacji. A oprócz niego jeszcze inny zegarek. Ale to już nie Panerai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak gdzieś w Polsce pojawi się u AD 683 - dajcie znać! Może tak być, że jednak wersja 42mm będzie wyglądała na mojej ręce groteskowo i finalnie okaże się, że Suby od Panerai są po prostu nie dla mnie :(    

Edit: A co znawcy tematu sądzą o limitowanej wersji Luminora 724? ;)  

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam na rozgrzewkę ....    ;)

No i super  :)  - nie moge sie tylko caly czas przekonac do tych niebieskich wskazowek... -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Jak gdzieś w Polsce pojawi się u AD 683 - dajcie znać! Może tak być, że jednak wersja 42mm będzie wyglądała na mojej ręce groteskowo i finalnie okaże się, że Suby od Panerai są po prostu nie dla mnie :(    

Edit: A co znawcy tematu sądzą o limitowanej wersji Luminora 724? ;)  

Będę się wybierał do Jansen po powrocie z wakacji żeby wysłać do serwisu 233. Zapytam o 683, bo sam jestem ciekaw jak leży to 42mm na łapce. Dam Ci znać jak będzie i może zrobię jakieś foty. Ale to dopiero za 2 tygodnie, może komuś wcześniej się uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Płaski jest? Ile mniej więcej ma grubości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaski jest Cartier ;)1f496910449b9de97d7fb8260f6cac41.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na średni nadgarstek 683 IMO mały :(

W Londynie od ręki :)

Mały, jak na pamowe postrzeganie wielkości tego, co na nadgarstku  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co znalazłem w necie to suby 42 mm z 9010 mają grubość ok. 14,4 mm a te nowe z mechanizmem OP-XXXIV mają 13,20 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genovese- fajny SUB. Daj troche nadgarstkowych i moze fajną „profilową” fotke pokazującą grubość.

Mi jednak z subów nadal 24A i 024 sie bardziej podobają niz nowe modele. No może bronzo jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Płaski jest Cartier ;)

:D  :D  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co znalazłem w necie to suby 42 mm z 9010 mają grubość ok. 14,4 mm a te nowe z mechanizmem OP-XXXIV mają 13,20 mm. 

nie wiem jak te nowe, ale mierzyłem 682 i zaraz po nim 1305... i nie miałem problemu z podjęciem decyzji:)

682 ma dziwne proporcje i mnie to razi...poza tym 42mm to się omegi kupuje a nie pamy;)

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...poza tym 42mm to się omegi kupuje a nie pamy;)

Dokładnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie Pam, to jedyna marka, ktora z zalozenia i historii powinna byc wieksza rozmiarowo. Nie dziwi mnie fakt, ze zaczeli tez robic mniejsze modele, gdyz zysk, to zysk i trzeba bylo wyjsc naprzeciw tym, co maja mniejsze nadgarstki a rozniez chcieliby nosic Pamy. Jednak nawet przy wiekszym rozmiarze na mniejszym nadgarstku (wylaczajac skrajne przypadki) Pam wlasnie dlatego wyglada fajnie, bo jest duzy, ma grube wskazowki i wielkie indeksy - i tyle  :)

ps

jesli ktos ma 2,15m wzrostu i wyglada jak koszykarz a podobaja mu sie strasznie Mini Coopery, to coz - oczywiscie moze sobie taki kupic, jednak bedzie w nim wygladal i czul sie... dziwnie - ale moze  :P  ;) Niestety nie wszystko dla wszystkich - jednak spelniajmy marzenia  :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi