Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio u p.Zbyszka z Pięknej szybko i sprawnie naprawiałem Pamy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Ostatnio u p.Zbyszka z Pięknej szybko i sprawnie naprawiałem Pamy.

Ja też u niego wszystkie PAMy robiłem i będę robić więc fachura godny polecenia!

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Piękna 47.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.10.2024 o 18:57, rafalmosty napisał(-a):

IMG_2794.jpeg

Taką również widziałbym przy moim 024. Tylko z wiadomych względów w innym kolorze. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.thumb.png.42ae4a0b8fa9a1f39f41342d4fe1063a.pngZ brązowym 024 wygląda bardzo dobrze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.10.2024 o 21:52, deepex napisał(-a):

Pomoc potrzebna. Koledze z Poznaniaw 111 sprezynka padła. Znacie kogos godnego polecenia, pls

Dla optyki

20241003_091215.jpg

Dla mnie SuperOcean wydaje się większy . Jaka to dokładnie średnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, gambit17 napisał(-a):

Ten na zdjęciu to 46mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gambit17 napisał(-a):

Pam to 44mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za***iście  wygląda na białej gumie. Super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, qbapiasek napisał(-a):

572 :) 

IMG_1036.jpeg

Ten pasek też Sylwka robota ??

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Ten pasek też Sylwka robota ??

Ten akurat fabryczny OP ;) 

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.10.2024 o 13:17, truesoul napisał(-a):

C1B5014A-F668-4F54-BCDD-A6466D1C9D5A.jpeg

Co to za Pam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jako nowy użytkownik forum chciałem się przywitać i oczywiście pozdrowić wszystkich fanów i użytkowników zacnej marki Panerai :)

Od razu napiszę, że forum jest mi znane i w sumie to właśnie przez ciekawe wpisy, komentarze i fajne zdjęcia waszych zegarków, które tutaj w wstawiacie, kilka lat temu podjąłem decyzję o zakupie pierwszego PAMa. Z biegiem czasu sympatia do tej marki jakoś mnie nie opuściła.

Ostatnio jednak zauważyłem, że mój zegarek - jeszcze na gwarancji, kupiony w W.Kruk, noszony naprzemiennie z innymi - który do tej pory świetnie trzymał czas, zaczął się mocno śpieszyć.

Jest to podstawowy model Luminor Marina tzw. Logo, ze  śmigłem sekundowym i manualnym mechanizmem "manufakturowym" (PAM00777)

Pisząc, że mocno się śpieszy mam tu na myśli wartości rzędu 2 lub grubo ponad 2 minuty na dobę. Jak wspominałem zegarek nie jest często używany, ale jak już go noszę to regularnie nakręcam i nigdy nie miałem powodów do narzekań na dokładność chodu.

Moje pytanie do was, czy w przypadku tak dużej rozbieżności we wskazaniach czasu będzie to element podlegający gwarancji producenta, czy też gwarant może kazać sobie zapłacić za serwis i przywrócenie prawidłowego chodu zegarka ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez R3jser01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, R3jser01 napisał(-a):

Witam,

jako nowy użytkownik forum chciałem się przywitać i oczywiście pozdrowić wszystkich fanów i użytkowników zacnej marki Panerai :)

Od razu napiszę, że forum jest mi znane i w sumie to właśnie przez ciekawe wpisy, komentarze i fajne zdjęcia waszych zegarków, które tutaj w wstawiacie, kilka lat temu podjąłem decyzję o zakupie pierwszego PAMa. Z biegiem czasu sympatia do tej marki jakoś mnie nie opuściła.

Ostatnio jednak zauważyłem, że mój zegarek - jeszcze na gwarancji, kupiony w W.Kruk, noszony naprzemiennie z innymi - który do tej pory świetnie trzymał czas, zaczął się mocno śpieszyć.

Jest to podstawowy model Luminor Marina tzw. Logo, ze  śmigłem sekundowym i manualnym mechanizmem "manufakturowym" (PAM00777)

Pisząc, że mocno się śpieszy mam tu na myśli wartości rzędu 2 lub grubo ponad 2 minuty na dobę. Jak wspominałem zegarek nie jest często używany, ale jak już go noszę to regularnie nakręcam i nigdy nie miałem powodów do narzekań na dokładność chodu.

Moje pytanie do was, czy w przypadku tak dużej rozbieżności we wskazaniach czasu będzie to element podlegający gwarancji producenta, czy też gwarant może kazać sobie zapłacić za serwis i przywrócenie prawidłowego chodu zegarka ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

To oczywiście podstawa do skorzystania z gwarancji i bedzie to darmowe. Zanim jednak oddasz zegarek do serwisu sprawdz czy nie został tylko namagnesowany. Wtedy kazdy zegarmistrz ogarnie Ci to w kilka minut za drobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi