Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł slimowanych PAMów ociera się o śmieszność.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzacie.

To nie pierwszy slimowany Pam 42mm i to Luminor.

Jak robili wielkie klocki 47mm to było narzekanie, że kto to będzie nosić i że przeginają.

Jak zaczęli robić "normalne" rozmiary, które w dodatku dają się schować pod mankietem to jest śmiesznie. Ehhh, nie dogodzi Wam :)

Moim zdaniem DNA marki zachowane i dadzą się nosić przez normalnych ludzi.

I ostatnia rzecz, pamiętajcie, że w Azji jest b.wielu fanów marki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 mm Luminory w historycznej kopercie i z manualnym mechanizmem mają moim zdaniem najlepiej wyważoną relację " toolwatchowości" i proporcji koperty pozwalając osobom z różnymi nadgarstkami cieszyć się tymi sportowymi zegarami. 47 wyglædały też dobrze na większych nadgarstkach . Ale obydwa zegarki muszą mieć swoją grubość. PRzesadą w drugą stronę są Luminory w automacie z mniejszymi kopertami mające już mocno zaburzone proporcje.

PRodukowanie kultowego toolwatcha w wersji ultra slim jest jak elektryczny Harley - ładny i praktyczny ale ...

Co innego średnice Radiomirów - 47 czy 45 mm w zegarkach których look zdominowany jest przez tarczę ...tu przydałby się powrót do 42 mm w historycznych kopertach.

Szlif tarczy i slimowanie sugeruje ponowny atak na kobiece nadgarstki . Widać manewr z kolorowymi paskami nie zadziałał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem chyba w nazewnictwie. Zegarek o grubości ponad 10mm to nie jest żaden ultra ani slim.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy Citizenie Eco-Drive One, każdy zegarek będzie gruby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem chyba w nazewnictwie. Zegarek o grubości ponad 10mm to nie jest żaden ultra ani slim.

W kontekście Luminora trochę jest. Oczywiście są divery które od zawsze wślizgują się pod mankiet ale akurat Panerai zbudował swoją wyjątkowość na odmienności i konserwatyźmie w tej odmienności i rozmiar miał tu znaczenie.

Na papierze koncept przedziwny - zobaczymy jak to będzie w praktyce.

Wkleję grubasa póki jeszcze można ;-)

post-55792-0-30568300-1463557160_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogli zrobić chociaż 100m w tych cieniasach... co to za problem technologiczny? Dress-nurek wyszedł co nie jest ani 'dress' ani nurkiem też. Że też im nie było wstyd przy tej "rybce" napisać 30m ;)

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem piękny... na odpowiednio małym nadgarstku (takim jak na przykład mój) i tak będzie prezentował się masywnie  :D

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speedmaster ma 50m, ciekawe czy można w tym myć ręce xD

O tym mówię! Speedmaster, czyli zegarek nie mający nic wspólnego z nurkowaniem ma większą klasę wodoszczelności niż Panerai robiony na nurka. To tak jakby Omega zrobiła mniejszą wersję SMP i dała 3 bary szczelności :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie te baby pamy w cienkich kopertach to jakieś kompletne nieporozumienie :blink: Czytając o ukłonach w stronę mniejszych nadgarstków lekko się smucę, bo to nic innego jak bagażówki ferrari jako ukłon dla kurierów vel vany lambo dla rodzin wielodzietnych z psami. Jak pisał desmo Panerai zbudowało swoją historię i postrzeganie marki na konsekwencji stylistycznej, a to co teraz obserwujemy w nowych modelach jest klasycznym strzałem w kolano.

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pomysł kolegów z manufaktury Pama oceni rynek. Możemy psioczyć - i nota bene to robimy - równie dobrze na Omegę za wymiary (grubość) nowych PO. To też się robią zegarki nie dla każdego i co? i ludzie będą kupować... albo nie i wtedy dopiero będzie można powiedzieć że to był nietrafiony pomysł.

Ja nie widzę nic zdrożnego w zaprojektowaniu nowej grubości koperty przy zachowaniu stylistyki dedykowanej firmie i jej "ducha".

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OP od jakiegos czasu sie kompromituje. Tego co od +/- trzech lat robia to sie nie da obronic. Zatracili to co bylo sila marki czyli oddolny nie sztucznie kreowany fenomen, prawdziwa milosc do marki ucielesniona pod szyldem Paneristi. W tej sytuacji nie dziwi, ze np seria H Base logo potrafi byc drozsza od serii P, a wczesna 112 drozsza od nowej 560.

Jak przestana wkladac Unitasa (cos co wielu zegarkowych znafcow uznaje za najwieksza slabosc Paneraia) to ceny tak poszybuja, ze jednego Zero, bedzie mozna kupic trzy nowe ladypamy.

Ja uznaje sie za fana marki, ale Pama na "inhousie" nie kupie. Dla mnie Panerai to Unitas oraz Submersible na automatycznej ecie na chamskim pasku. Reszta to takie protezy do lojenia kasy na "bardziej wymagajacych i swiadomych klientach" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....Możemy psioczyć - i nota bene to robimy - równie dobrze na Omegę za wymiary (grubość) nowych PO.

no bez jaj.... co ma piernik do wiatraka?

edyta

ps. śpieszę wyjaśnić (bo widzę jak niejasno wyszło) - Omega to wielość modeli, różnorodność stylistyki i wszystko co się z tym wiąże. Pam to Pam i idąca za tym od lat konsekwencja stylistyczna, o której pisałem

Edytowane przez karol1302

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkąd Porsche żyje dzięki cayennom, a Mercedes zarobił krocie na A klasie, mnie już nic nie zdziwi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio? Czyli każde g***no jest OK dopóki się sprzedaje?

z punktu widzenia firmy, która zarabia na swoich produktach to niestety prawda ;)

poza tym to g***no akurat wg niektórych ;) niektórym to się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się co do argumentu - popatrzyłem na sprawę zbyt mocno od strony firmy ;)

Żeby było jasne - ja też nie do końca "zgadzam się" na takie postępowanie firm, tyle, że my możemy sobie tu gdybać i krzyczeć, a firmy i tak kierują się swoimi przesłankami. Stąd zapis, że to się dopiero okaże, czy to trafiony pomysł. I jego ocena z ich punktu widzenia może nastąpić dopiero wtedy.

Podoba dyskusja wywiązała się - zdaje się - przy okazji nowego Air Kinga ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariuszowi się za aparat nie chce brać ;) , to kilka zdjęć jego 233 ode mnie:

UHyM11L.jpg

yUMh7bD.jpg

SWmpZ10.jpg

hkmvWqk.jpg

3uY9tjy.jpg

KwrYB5P.jpg

FsKJRIU.jpg

9wD6ia6.jpg

sWyFGQt.jpg

XUO36EG.jpg

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie tam zaraz nie chce, czasu brakowało B):P

Swiss ammo, wersja spersonalizowana :)

DSC_4421.jpg

DSC_4433.jpg

DSC_4436.jpg

DSC_4417.jpg

DSC_4404.jpg

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Julek, Paweł, Leszek - dzięki

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się w końcu zdecydowałem na pasek nurkowy z klamrą Ted Su. Design pojechany, ale w mocno nurkowym stylu. A najlepsze, że to jest WYGODNE! Dopasowanie 'bezstopniowe' ma swoje zalety :D

tedsu_diver-5.jpg

tedsu_diver-2.jpg

tedsu_diver-3.jpg

tedsu_diver-4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tę klamrę na cordurowym pasku, ale za cholerę nie mogłem się przyzwyczaić, za dużo czasu mi zajmowało trafienie w tę szparę  ;) , nie jestem zwolennikiem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi