Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem maila z informacją o wysyłce po niedzieli z powodu pobytu w szpitalu.Mail z przeprosinami i bardzo grzeczny. Między innymi z powodu takich zdarzeń nie działam nigdy pochopnie, każdemu się może zdarzyć i trzeba być czasem wyrozumiałym

Całkowicie się z Tobą zgadzam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie kroków podjętych przez allegro, to jest kpina. Wysłali jej ponowne ostrzeżenie...a dalej radź sobie sam lub idź na policję

Ostatnio pisałem o tym że nie ma sensu zgłaszać do allegro to ktoś mi zarzucił że godze się na oszustwa czy że niechce działać w sprawie WŁASNIE NIE !!!! kiedys że tak powiem ostro kapowałem na producentów zegarków patriotycznych zgłaszałem każdy szfingiel i podróbe - wskazywałem aukcje gdzie zegarek został kupiony (większość na allegro) potem z którego konta kupowane były kopie odznak z orłami piłsudskim itp,,, i miesiąc pózniej składak pojawiał się z opisem że patriotyczny i szedł za 3-4 krotność prawdziwej wartości - niestety allegro NIC NIGDY NIE ZROBIŁO !!!! zegarki dalej się pojawiały handelek kwitł i kwitnąć będzie allegro ma to głęboko w d....e !!!!

W przypadku osób oszukanych serwis ma coś takiego jak program ochrony kupujących - wiecie jak to wygląda ??? po zgłoszeniu że zostało się oszukanym każą iść na policje i to zgłosić a oni potwierdzą na piśmie dane kontrachentów o jakie kwoty chodzi , numery aukcji i na dole dadzą swoja pieczątke - takie informacje to każdy ma i może sobie samemu wydrukować więc ta pomoc i ochrona TO WIELKA ŚCIEMA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joten wróciła i ma się dobrze i sporo wystawiła atakujcie ją gdzie zegarki !!!!

Pamiętacie pobiede w wersji Atlantic ??? zegarek sprzedał się i powrócił http://allegro.pl/zegarek-atlantic-i4145328990.html

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie się doczekalem skanu potwierdzenia przesyłki. Okazuje się, że towar nie wyszedł wogóle z poczty. Prosilem by joten złożył reklamację. Mam madzieję, że to zrobił i że to nie kolejna ściema.

Nawet na mnie naskoczył, że on sprawę wyjaśnił, i chce bym usunął negatywa i zamknął spór. Póki sprawa nie skończy się pomyślnie, nie mam takiego zamiaru.

Ciężki przypadek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to był list polecony to nieraz jest tylko gdzie nadany i potem że dostarczono nie ma całej drogi tak jak w przypadku paczek

Więc list mógł zaginąć nawet na twojej poczcie a to to już pocztowcy muszą dojść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to był list polecony to nieraz jest tylko gdzie nadany i potem że dostarczono nie ma całej drogi tak jak w przypadku paczek

Więc list mógł zaginąć nawet na twojej poczcie a to to już pocztowcy muszą dojść

Niestety na stronie poczty jest tylko urząd skąd nadano i nic więcej. Chociaż pani na poczcie, bo oczywiście dzwoniłem, uprzejmie mnie poinformowała, że mogła zaginąć w drodze. 

Najwyżej za jakiś czas trafi do magazynu przesyłek niedostarczonych w Skierniewicach i wtedy w trakcie licytacji można trafić przesyłkę :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

I do tego zapakował tam Petrodworecki werk... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na stronie poczty jest tylko urząd skąd nadano i nic więcej. Chociaż pani na poczcie, bo oczywiście dzwoniłem, uprzejmie mnie poinformowała, że mogła zaginąć w drodze. 

Najwyżej za jakiś czas trafi do magazynu przesyłek niedostarczonych w Skierniewicach i wtedy w trakcie licytacji można trafić przesyłkę :))

Dopiero teraz przeczytałem Twój komentarz na allegro w ww sprawie. Też czekam na zegarek od tej pani ale uważam że jednak bardzo nerwowy jesteś. Suma sumarum czekasz na dwa zegarki za 42 zł razem! Mój jeden to niemal razy 3! Ale nieważne. Ja jednak jeszcze poczekam zanim wyzwę ją od złodziejek. Może przyjdzie na to czas , a może nie. Błotem łatwo rzucić.... A może trzeba będzie przeprosić.... Tylko czy wtedy tak głośno?

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem już raz podobny przypadek, dwa zegarki wysłane i zostały na poczcie, dopiero interwencja nadawcy uruchomiła całą "machinę", ale w sumie na zegarki czekałem miesiąc.

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz przeczytałem Twój komentarz na allegro w ww sprawie. Też czekam na zegarek od tej pani ale uważam że jednak bardzo nerwowy jesteś. Suma sumarum czekasz na dwa zegarki za 42 zł razem! Mój jeden to niemal razy 3! Ale nieważne. Ja jednak jeszcze poczekam zanim wyzwę ją od złodziejek. Może przyjdzie na to czas , a może nie. Błotem łatwo rzucić.... A może trzeba będzie przeprosić.... Tylko czy wtedy tak głośno?

Dość mocny negatyw, miał wywołać reakcję u tej pani, pana, bo już nie wiem kto je sprzedaje. Na spory tra.zakcyjne i allegro nie liczę. Oczywiście po reakcji jasno określiłem, że jeśli się wszystko dobrze skończy, komentarz usunę ale jak widzę osoba/y działają w sobie znanym trybie nie akceptowalnym dla mnie.

Prócz tego, dzięki negatywowi odezwał sie również inny użytkownik tego forum, dlatego poruszyłem ten temat tutaj.

Hm, sugerujesz, że za śmieszną wobec Ciebie kwotę nie potrzebnie cały ten raban robię...

No widzisz, tak już mam ale z małej kwoty robią się duże pieniążki, wystarczy wspomnieć o amber gold.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś życzy sobie open -heart za jedyne 350zł?

http://allegro.pl/zegarek-rakieta-szkielet-reczna-robota-i4143184393.html

Wykonanie - no cóż :D Na tarczy trochę widać indeksy rakietowe ale trochę też  nie widać :D  :D :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleję i tutaj bo na to zasługuje:

Zegarmistrzowi nosił się nie będzie.

Proszę gdzie się znalazł nasz "znaleziony Poljot" :(

http://allegro.pl/un...4151377165.html

Cena też niczego sobie :blink:

Za te pieniążki, z pewnością będzie się rewelacyjnie nosił nowemu nabywcy :D

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynają mnie już mocno wkurzać ci zawoalowani sprzedawcy z allegro którzy traktują forum jak darmowe miejsce reklamy (oczywiście nie dotyczy to wszystkich, bo wiele osób zachowuje się bardzo porządnie i dużo wnosi do forum).

A jeszcze pokazywanie w nowych nabytkach i od razu wstawianie do sprzedaży to już całkowity obciach i brak klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze pokazywanie w nowych nabytkach i od razu wstawianie do sprzedaży to już całkowity obciach i brak klasy.

True...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czad! Czyżby na rynek wpłynął nowy wytwórca frankenów?! (Poljota też ma niezłego)

http://allegro.pl/cudowny-meski-poljot-budzik-i4150751304.html

Moment, czy były takie tarcze sygnowane Poljot? Spodziewałbym się raczej Signała... no i nie wygląda mi na oryginał.

Poza tym wszystko OK, tylko to chyba składak z czterech-pięciu różnych budzików... (jakby ktoś miał dokładnie taką kopertę, to byłbym chętny do negocjacji)

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi