Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, ładny, ale wcale nie jest to jakiś szczególny model, ale robote robią zdjęcia, bo myśle, że nawet NOS w pudełku z papierami nie osiągnąłby takiej ceny.

zapewne podobnie jak w tym przypadku

http://allegro.pl/piekna-rakieta-mikrokratka-pozlacany-i4961514130.html

http://allegro.pl/dla-kolekcjonera-stary-zegarek-paketa-19-99zl-i4922082883.html

Edytowane przez rysqut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, ładny, ale wcale nie jest to jakiś szczególny model, ale robote robią zdjęcia, bo myśle, że nawet NOS w pudełku z papierami nie osiągnąłby takiej ceny.

I pomyśleć, że jak zegarmistrz chciał mi takiego sprzedać za 150 zł po przeglądzie z półroczną gwarancją to kręciłem nosem....  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena bez przecinka, powinno być 29,15 . Mniej więcej za tyle mam takie dwa z czego jede ma tarczę w stanie idealnym. Wskazówki mam inne. Ten model był w katalogu z lat 80tych o potem z czarnymi wskazówkami w latach 90tych .to może być wynik połączenia nowej, acz oryginalnej tarczy z 90tego, ze wskazówkami z wcześniejszego wydania.

Bardzo ladne fotki, nigdy mi by się nie udało takich zrobić ;)

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale trzeba przyznać że ta Raketka urodziwa   :wub:

Jakiś czas temu nie posłuchałem mądrzejszego kolegi forumowego (hejka Kchrapek ;) ) i kupiłem taką za 120 kuponów, co miało być bardzo drogo, he he.  :)

Ale drugą zanabyłem z Berlina już za całe 62 złote... Myślę że 80 - 100 zł to realna dobra cena na dziś. Ale rynek cenami rządzi.   :ph34r:

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro kupuję taką tarczę! Mam ze dwa egzemplarze, wymienię i parę złotych wpadnie. Ma chłop łeb na karku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie tylko u mnie zapisany jest w obserwowanych :D Piękny stan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie tylko u mnie zapisany jest w obserwowanych :D Piękny stan :)

W zasadzie obserwuję z ciekawości bo mam takiego i chyba nie gorszego tylko trochę młodszego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkursik? Masz na myśli fakt że mała wskazówka chronografu na prawej tarczce nie resetuje na zero? Możliwe że to tylko kwestia zdjęcia robionego pod kątem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Punkt dla Kolegi Sowa2 :) . Do teraz byłem przekonany, że sprężynka po prawej stronie blokująca koło ma na końcu wygięcie w literę U co by współgrało z kształtem zębów a dokładniej tego co między zębami. Tymczasem jak widzę mamy tu sprężynkę zakończoną odwróconym L.

p.s.

Konkurs nadal trwa :) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej martwi dzwignia restartu. Coś jakby była nitowana albo lutowana. Widac to wyrażnie na zdjęciu w miejscu w którym najczęściej łamie się blaszka dzwigni.

Jeżeli jest tak jak mi się wydaje to zegarek długo nie pochodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej martwi dzwignia restartu. Coś jakby była nitowana albo lutowana. Widac to wyrażnie na zdjęciu w miejscu w którym najczęściej łamie się blaszka dzwigni.

Jeżeli jest tak jak mi się wydaje to zegarek długo nie pochodzi.

Rzeczywiście, ślad jest dokładnie tam gdzie wywierany jest największy nacisk. Najlepsze jest to, że ogólnie zegarek wygląda bardzo dobrze, śrubki jakby nigdy nie były odkręcane. Wygląda na to że bez naprawy się nie obejdzie. Do tego coraz trudniej o zegarmistrza który nie boi się chronografów, pomijając już ceny usługi i samych części zamiennych, bo zapewne będzie potrzebna druga dżwignia.

Edytowane przez sowa2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

To może być łączenie albo tak wygląda zdjęcie. Z doświadcczenia i Praw Murphy-ego wiadomo to co wiadomo :) .

Punkt dla Kolegi Kris2 gdyż "lewa" śruba mocowania - przegubu dźwigni była odkręcana najbardziej nieporadnie w całym mechanizmie co widać nawet na kiepskim zdjęciu. "Lewa" śruba poniżej na kolejnej dźwigni nie ma śladów śrubokręta.

Tak na marginesie stan śrub wskazuje sporo ale jeżeli będziemy mieli doświadczonego majsterkowicza ;) to można się przejechać na zbyt pochopnej ocenie mechanizmu oceniając śrubki.

p.s.

Konkurs trwa dalej... :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już przyszedł czas na to by prowadzący mógł zarobić punkt (lub wiecej niż jeden). Zdradź proszę co jeszcze widzisz podejrzanego w tym zegarku.

edit: w moich 3133 koronka jest blisko koperty, tutaj trochę oddalona, ale nie wiem czy to ma znaczenie.

Edytowane przez sowa2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpatrzę najwyższą ofertę - ktoś chyba nie bardzo kuma zasady panujące na allegro - jak cena go nie zadowoli to chyba nie sprzeda paszkwila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jest sposób żeby drogo sprzedać zegarek:

http://allegro.pl/szkieletowy-lucz-i4961371010.html

tylko że takie przeróbki bardzo osłabiają płyty które i tak w tym modelu są cienkie, ciekawe jak zegarek będzie się zachowywał po kilku wypadkach lotniczych. Dać za to 325 zł to już trzeba być całkowitym despotą :)

Edytowane przez Goral35

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra! Jak to sie może komuś podobać ... Dla mnie to wygląda okropnie szczerze powiedziawszy.

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi