Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

dla porównania  wostoczek w podobnej kopercie (tylko niezłoconej i nieodpicowanej) i bez "towarzystwa holowniczego" :)  -> http://allegro.pl/zegarek-wostok-i6501759608.html#thumb/3

_ _ _ _ _

A tutaj mega rzadki "wostok" -> http://allegro.pl/bardzo-rzadki-wostok-w-zlocie-au-20-i6503585287.html#thumb/4

tak rzadki, że najstarsi przodownicy pracy socjalistycznej z Czistopola nawet go nie pamiętają :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena jest właśnie za opis. Wierszówka kosztuje :-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Dobre 3 minuty wpatrywałem się w cenę szukając przecinka. Zmartwiłem się, że czeka mnie wizyta u okulisty ale na szczęście Koledzy mnie uspokoili....... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Enkil jeżeli będziesz chciał sprzedać takiego Wostoka w cenach o jakich piszesz to poproszę o PW :)

Osobiście jestem pewien że warto zapłacić nawet taką cenę (edit. jak na allegro) i kupić zegarek od kogoś z Was/Nas forumowiczów niż z allegro. Po prostu jestem pewien że tutaj nie zostanę perfidnie zrobiony w konia.

M.

Dopiero teraz przeczytałem :)

Niestety nie mam w tej chwili takich wostoków, gdy się trafi, będę pamiętał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba sobie jaja robicie

Psy szczekają... a ja cały wieczór maluję tarcze! :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Jestem ciekawy kto był tak inteligentny że to g...no kupił.  :wacko:  Po prostu nie wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Psy szczekają... a ja cały wieczór maluję tarcze! :-)

Pokaż co tam zmalowałeś ;)

Dwa ostatnie podbicia to "holowniki".

Ale, że też chce się gościowi płacić prowizję ?

Chyba, że ten biznes z podbiciami jednak znacząco rekompensuje prowizje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zdzisiek - jak to "w swej dobroci anuluje transakcje" ? To co, są "partnerem" przy takim szwindlu?

Przecież pracują tam ludzie którzy chyba znają tego rodzaju przekręty i wiedzą (lub powinni wiedzieć) które konta biorą stale udział w takich procederach.

A może nie, może to tylko Moje pobożne życzenia i marzenia ;).

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zdzisiek - jak to "w swej dobroci anuluje transakcje" ? To co, są "partnerem" przy takim szwindlu?

Przecież pracują tam ludzie którzy chyba znają tego rodzaju przekręty i wiedzą (lub powinni wiedzieć) które konta biorą stale udział w takich procederach.

M.

Sprzedawca występuje o zwrot prowizji z tytułu "transakcja nie doszła do skutku " i prowizji  nie płaci. Allegro podbijanie cen ma w d.... , bo jak kupi jeleń to będzie większa kasa.  Takie "społeczne" przyzwolenie na oszustwo . KK ma na to paragraf "niekorzystne rozporządzenie mieniem... "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca występuje o zwrot prowizji z tytułu "transakcja nie doszła do skutku " i prowizji nie płaci. Allegro podbijanie cen ma w d.... , bo jak kupi jeleń to będzie większa kasa. Takie "społeczne" przyzwolenie na oszustwo . KK ma na to paragraf "niekorzystne rozporządzenie mieniem... "

Podbijanie ceny na aukcjach jest stare, jak Troja... Trzeba wziąć na to poprawkę i nie kupować "za wszelką cenę". Jedyny pozytyw, że aukcje na allegro to nisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M.

Ludzi którzy płacą prowizję dla nich są setki tysięcy - jakiś tam procent z nich podbija aukcje płacąc tym samym wyższe prowizje - gdyby to była Twoja firma ukręciłbyś łeb ludziom którzy dla ciebie zarabiają?Ten serwis jest po to aby zarabiać kasę a nie aby pomóc ludziom by żyło im się lepiej  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie rację koledzy, alle to nie jedyne miejsce gdzie można nabyć zegarek - przykładem to forum na którym kupiłem swojego pierwszego automata (szybko i w dobrej cenie). Z drugiej strony Paweł pisze jak jest - nie zabija się dojnej krowy.

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest kwestia dojnej krowy, tylko opłacalności. Wykrywanie takich oszustw oznaczałoby koszty po stronie allegro (każda procedura kosztuje - ludzie, sprzęt, to przecież korporacja, a nie firma garażowa). Ponadto skutkowałoby reklamacjami, zażaleniami itp. Zysk z tego byłby żaden, bo i kategoria jest żadna tak naprawdę, i takich holowanych aukcji jest niewiele.

Przecież na allegro w antykach sprzedaje się około 10 tysięcy zegarków, w dużej części są to akcesoria i części. W licytacji idzie może 1/3.

Tymczasem masz takie kategorie, gdzie wystawionych jest po milion i więcej przedmiotów (akcesoria gsm, buty, odzież damska). Jeśli zaś zobaczysz, kto jako sprzedawca najwięcej handluje na allegro, zawsze będzie to sprzedawca z kategorii elektronika, komputery, motoryzacja. Antyki, a już zwłaszcza antyki-zegarki, to dla allegro żaden dochód - dużo mielenia, ceny niskie, sprzedawcy niszowi. Nie oczekuj, że ktoś się tym zajmie, bo porządne zajęcie wymagałoby zatrudnienia szeregu ludzi o wiedzy specjalistycznej.

Póki nie jest to zagrożenie dla allegro (a nie jest, bo nie sprzedaje się w tej kategorii podróbek towarów z zastrzeżonymi znakami towarowymi), to serwis będzie miał takie praktyki w głębokim poważaniu. Reasumując zdejmowanie fałszywych Rolexów tak, fałszywych pobied i malowanych Zodiaków nie.

@ Zdzisiek - tego typu praktyka nie łapie się pod kk

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dziś zobaczyłem jak pięknie poszedł :o

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-automat-w-stali-i6485835841.html

Ten też zdrowo :blink:

http://allegro.pl/poljot-de-lux-piekny-23-kam-i6497877828.html

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli rzeczywiście za tyle poszedł, a nie był to wynik holowania, to ja sobie ostatnio niezłą okazję zrobiłem kupując w lepszym stanie za lekko ponad połowę tego z aukcji :)

Chyba, że ja głupi z cenami ostatnio jestem :)

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi