Daito 6789 #651 Napisano 24 Kwietnia 2017 W sumie to masz rację... ani Orient ani Junkers - przynajmniej jeśli chodzi o kopertę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 739 #652 Napisano 24 Kwietnia 2017 @DaitoStrasznie się zawziąłeś. Odpuść już proszę, bo żałuję, że wywołałem temat. Ja tam się cieszę z przedsiębiorczości rodaków. Ktoś musi płacić podatki.Zapuściłem wyszukiwanie obrazami w Googlu i Pinterescie, no i VISopodonych zegarków znalazłem jeszcze 3. Przy czym Gruppo Gamma to pomieszanie z PAMem trochę. Praisy od 400 do chyba 900 dołków. Tak więc wszyscy inspirują się wszystkimi. W przyszłość trzeba patrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6789 #653 Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) @DaitoStrasznie się zawziąłeś. Odpuść już proszę, bo żałuję, że wywołałem temat. Ja tam się cieszę z przedsiębiorczości rodaków. Ktoś musi płacić podatki.Zapuściłem wyszukiwanie obrazami w Googlu i Pinterescie, no i VISopodonych zegarków znalazłem jeszcze 3. Przy czym Gruppo Gamma to pomieszanie z PAMem trochę. Praisy od 400 do chyba 900 dołków. Tak więc wszyscy inspirują się wszystkimi. W przyszłość trzeba patrzeć. Opacznie mnie zrozumiałeś - ja nie zarzucam niczego VC, wręcz przeciwnie, uważam że wszystkie realizowane projekty to kawał dobrej roboty - pewnie większość z nas nawet sobie nie wyobraża jak ciężkiej i stresującej. Jak najlepiej życzę tej marce bo oferuje znakomitą jakość w parzystej cenie. Podjąłem temat tylko dlatego że ktoś tutaj próbował wmówić innym że " w późnych godzinach nocnych, po burzliwej i wnikliwej dyskusji na tym forum wymyślił bauhaus" i jest to jedyny i niepowtarzalny styl, owocujący w projekt który QV "ośmielił się wykorzystać" - niejako zapominając że jakby nie QV to min. Formmeister'a by nie było... byłaby koperta w Nomos'ie a cała reszta w masie innych zegarkach... Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #654 Napisano 30 Kwietnia 2017 Daito, nikt z forumowiczów nie wymyślił bauhausu, którego idei, jak wynika z Twoich postów chyba po prostu nie rozumiesz.Stąd to Twoje porównanie do Orienta.Jeśli chodzi o podobieństwo Formmeistera do Junkersa, to wynika ono po prostu ze stylistyki tych zegarków. Jest ona taka, a nie inna, ponieważ jej źródłem jest jedna z głównych zasad bauhausu - forma wynika z funkcji. Co z kolei determinuje oszczędność środków wyrazu (minimalizm) w projektach. To jest wspólne DNA tych zegarków. I żadna wada Formmeistera.Jeśli jednak przyjrzysz się dokładniej, to zauważysz, że to podobieństwo jest tylko powierzchowne. Tarcze są przecież zupełnie inne: indeksy, wskaźnik rezerwy chodu, umiejscowienie i kształt datownika, kształt i długość wskazówek i jeszcze brak funkcji drugiej strefy czasowej, A koronka, uszy, luneta, dekiel? Są to bardzo istotne różnice. Natomiast zgodzę się z Tobą, że przesadziłem twierdząc autorytatywnie że nie przypomina innych zegarków inspirowanych bauhausem. Tym, którzy mają niewyrobione oko lub nie obcują z zegarkami bauhausowymi może przypominać i to nawet bardzo.Ja mam już tyle zegarków bauhausowych, że od dłuższego czasu patrzę na nie na poziomie komórkowym, a nie makroskopowym. I wciąż mi mało - np. ostatnio zainteresowały mnie projekty Defakto oraz wintydżowe Seiko z serii Skyliner. Co do koperty - przeczytaj bez negatywnych emocji pkt 5 mojego postu #645. Więcej już nie będę pisać o Formmeisterze w tym wątku. Nie widzę żadnego powodu, żeby wspominaniem zalet Formmeistera, który jest zakończonym projektem forumowym, robić reklamę Vratislavii Conceptum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #655 Napisano 30 Kwietnia 2017 Ja mam już tyle zegarków bauhausowych, że od dłuższego czasu patrzę na nie na poziomie komórkowym, a nie makroskopowym. I wciąż mi mało - np. ostatnio zainteresowały mnie projekty Defakto oraz wintydżowe Seiko z serii Skyliner.Norbie załóż jakiś wątek o bauhaus w zegarkach, przyda się Twoja wiedza i kolekcja. Zegarki które najbardziej mi się podobają, mają wspólny mianownik - silnie nawiązują do takiej stylistyki. Nie byłem do niedawna tego świadomy Sprawdziłem już defakto - bomba! Przydało by się więcej w tej tematyce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur111bartek 11 #656 Napisano 1 Maja 2017 Obecny projekt który jest już samplowany czyli PRO MILITARI ...Pokazać, uchylić coś , jakieś info , kiedy ...coooOOOOookolwiek ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4463 #657 Napisano 2 Maja 2017 Wygląda na to, że podczas targów uda nam się zaprezentować następujące prototypy zegarków: - Chrono Royale S.9, S.10 i S.11- VIS1935 Uprising- Formmeister Sport ( dwie wersje )- Być może uda się pokazać dekielek Pro Militari ale to tak na 20% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #658 Napisano 2 Maja 2017 Mozna prosic o wiecej info o Chrono Royale? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13092 #659 Napisano 2 Maja 2017 Marcin, czy ori pasek do Astronauty jest dostępny? Pisałem na PRIVA, ale pokazuje się info, że nie możesz otrzymywać nowych wiadomości. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #660 Napisano 3 Maja 2017 Heritage Chrono i Chrono Royale w tej samej kopercie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysza2 10 #661 Napisano 3 Maja 2017 Norbie załóż jakiś wątek o bauhaus w zegarkach, przyda się Twoja wiedza i kolekcja.popieram 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoric 797 #662 Napisano 7 Maja 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 739 #663 Napisano 7 Maja 2017 Ulubiony do dżinsów ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4463 #664 Napisano 8 Maja 2017 Co myślicie o wiśniowym kolorze tarczy dla chrono ? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #665 Napisano 8 Maja 2017 Bo ja wiem... Trzeba by zobaczyć bo "na sucho" to ciężko. Mi się widzi bardzo powrót do koloru zielonego (niekoniecznie ze szlifem) i białe totalizatory? Hmm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4463 #666 Napisano 8 Maja 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 455 #667 Napisano 8 Maja 2017 Ładna rzecz -szlachetny kolor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #668 Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) No kolorek zupełnie przyzwoity jak i inny kształt subtarcz Ale.... primo: bez nakładanych indeksów w ogóle? Przez to za dużo się robi tego białego. Duo: Nie szarpnąłbyś się na ramkę wokół daty? W końcu sam je określiłeś jako "Royale" Bezel polerka? I napisz czy nie rozważasz takiego zielonego, super by wyglądał. Coś powiedzmy w tym kierunku: https://www.google.pl/search?q=zodiac+seadragon+green&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBrZzIkeDTAhXCECwKHdW6DmoQ_AUIBigB&biw=1400&bih=716#imgrc=5YiQz4eQN9bEAM: Edytowane 8 Maja 2017 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4463 #669 Napisano 8 Maja 2017 bez nakładanych indeksów w ogóle? Przez to za dużo się robi tego białego. Less is more :-) , koperta cała planowana jest polerowana, jak doszłyby jeszcze nakładane indeksy to byłoby za dużo.Nie ukrywam, że zrobiłem trochę hybrydę. Bo wzorowałem się z tarczą na: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #670 Napisano 8 Maja 2017 To ja uparcie: czemu unikasz ramki wokół daty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4463 #671 Napisano 8 Maja 2017 To ja uparcie: czemu unikasz ramki wokół daty? Nie unikam, tak jakoś minimalistycznie wychodzi. Może dodać białe obramowanie wokół okienka jak w Silverstone ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #672 Napisano 8 Maja 2017 Uważam, że wszystko lepsze od zwykłej dziury w tarczy, ale wolałbym ambitniejsze rozwiązanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 739 #673 Napisano 8 Maja 2017 Bo ja wiem... Trzeba by zobaczyć bo "na sucho" to ciężko. Mi się widzi bardzo powrót do koloru zielonego (niekoniecznie ze szlifem) i białe totalizatory? Hmm? Jak nie przepadam za zielonym w zegarkach, to ten mnie ujął. Tyle, że zarówno zielony jak i wiśniowy, nie będą miały takiego brania jak czarny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #674 Napisano 8 Maja 2017 Chromowane indeksy robilyby robote. Ramke na dacie chcialbym zobaczyc na renderze. Podoba mi sie ten kolor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BÓG 6 #675 Napisano 8 Maja 2017 QuadrifoglioVerde muszę przyznać, że ten rudzielec ma piękną fakturę i żłobienie bezela. Ten smaczek wygląda niesamowicie!!! 0 Dziś robię to czego Ty nie robisz.Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach