____ghost____ 62 #4776 Posted November 18, 2020 Tak kupiłem nowego, ale gdyby nie był nowy, a byłby w takim stanie w jakim jest opisywany niebieski to też dałbym tyle.Ale to z kolei moje klimaty i jestem zboczony na punkcie formmeistera.Za nowego sięgnąłbym głębiej do kieszeni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
alleck 3929 #4777 Posted November 18, 2020 9 minut temu, clusca napisał: Wystawiłem czas jakiś temu dwa zegarki na OLX, oba w podobnej cenie. Napisał do mnie koleś, który zadeklarował, że może zapłacić kwotę niewiele wyższą od ceny jednego zegarka, ale za oba. W swojej szczodrej ofercie napisał otwarcie i szczerze do bólu, że żeby kupić, musi mu się to naprawdę opłacać. Poczułem się jakbym był z jakiegoś stowarzyszenia charytatywnego, którego celem jest zakup zegarków i ich sprzedaż ze stratą, żeby "janusze" mogli kilka złotych do pensji dorobić Oj przy sprzedaży samochodu miałem pełno telefonów od "handlarzy" którzy już negocjowali przez telefon nie widząc nawet auta. I standardowym tekstem było, "Opuść Pan XXXX, ja też muszę coś na tym zarobić". Także takich "biznesmenów" jest pełno 0 Share this post Link to post Share on other sites
mmaniek 2622 #4778 Posted November 18, 2020 4 minuty temu, alleck napisał: Oj przy sprzedaży samochodu miałem pełno telefonów od "handlarzy" którzy już negocjowali przez telefon nie widząc nawet auta. I standardowym tekstem było, "Opuść Pan XXXX, ja też muszę coś na tym zarobić". Także takich "biznesmenów" jest pełno Idziemy OT ale co tam, sprzedawałem auto serwisowane, II wł. pełna historia itd, za 9,9 tyś, zadzwonił "nie handlarz", co kupuje "dla siebie", "nie na handel" i dawał przez telefon 7,8 tyś, zgodziłem się na 8 tyś pod warunkiem, że płaci z góry przelewem, podpisuje umowę przed bramą a ja mu dopiero wtedy wystawiam auto z garażu ,"za płot" z kluczykami w stacyjce - nie przyjechał 0 Share this post Link to post Share on other sites
alleck 3929 #4779 Posted November 18, 2020 Ja przepraszam za OT. Ale regularnie w tym wątku komentujecie ceny za jakie ludzie wystawiają zegarki. Przy okazji VISa z olx miałem okazję napisać co o tym myślę, polecając kolegom maść na bolącą część ciała tym razem się powstrzymuję A wracając do meritum tego wątku. Wiadomo już które modele Vratislavii w tym roku trafią do sprzedaży? 1 Share this post Link to post Share on other sites
clusca 4905 #4780 Posted November 18, 2020 (edited) Może się zdarzyć, że żaden, bo "jednoręki" czeka na paski i wykonawcę DLC, a Architekt III na nową kopertę. To tak w wielkim skrócie BTW, z Formmeisterem już raczej pozamiatane, więc maść niepotrzebna Edited November 18, 2020 by clusca 0 Share this post Link to post Share on other sites
91maniek 8 #4781 Posted November 22, 2020 (edited) Gdzieś widziałem info o jednowskazówkowcu, że styczeń/luty jest realny. Architekt to "daleka" perspektywa, Fommeister jeszcze dalsza. Edited November 23, 2020 by 91maniek 0 Share this post Link to post Share on other sites
wsebus 22 #4783 Posted November 23, 2020 Gratulacje. Jak wrażenia? 0 Share this post Link to post Share on other sites
farmerPS 58 #4784 Posted November 23, 2020 Gratuluję zakupu! Czy jest coś, co byś zmienił w swoim Klingercie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
farmerPS 58 #4785 Posted November 23, 2020 No to pochwalę się swoim 😎 4 Share this post Link to post Share on other sites
subarist 4313 #4786 Posted November 23, 2020 (edited) brązowa wkładka bezela czy to światło? Edited November 23, 2020 by subarist 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 159450 #4787 Posted November 23, 2020 Przygodę z Vratką zaczynam tak😉💪 5 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4212 #4788 Posted November 23, 2020 7 Share this post Link to post Share on other sites
TRobert 11835 #4789 Posted November 23, 2020 @wsebus u mnie to nie nowość, bo kupiłem pierwszego dnia jak był dostępny i jestem zadowolony z tego zegarka @farmerPS czy coś bym zmienił? Na pewno, bo ile osób tyle gustów. Ty zmieniłeś czy to takie światło? 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 8058 #4790 Posted November 23, 2020 39 minut temu, rafalmosty napisał: Przygodę z Vratką zaczynam tak😉💪 Wejście smoka że tak powiem 👍 1 Share this post Link to post Share on other sites
mmaniek 2622 #4791 Posted November 23, 2020 To jest dopiero wejście smoka, na wszystko???Dobra, "do" wyjaśnia sprawę 0 Share this post Link to post Share on other sites
farmerPS 58 #4792 Posted November 23, 2020 6 godzin temu, subarist napisał: brązowa wkładka bezela czy to światło? brązowa, a jak ma być? Godzinę temu, TRobert napisał: @wsebus u mnie to nie nowość, bo kupiłem pierwszego dnia jak był dostępny i jestem zadowolony z tego zegarka @farmerPS czy coś bym zmienił? Na pewno, bo ile osób tyle gustów. Ty zmieniłeś czy to takie światło? zmieniłem oczywiście; lubię brązy i zielenie Godzinę temu, mmaniek napisał: To jest dopiero wejście smoka, na wszystko??? Dobra, "do" wyjaśnia sprawę tylko, że jak rabat (czyli obniżka) do "-30%" to trzeba będzie nieźle dopłacić... dobrze, że to tylko jeden dzień w roku 😄 0 Share this post Link to post Share on other sites
mmaniek 2622 #4793 Posted November 23, 2020 brązowa wkładka bezela czy to światło? To chyba jeden jedyny taki na całym Wielkim Świecie, skoro nawet współautor projektu nie poznaje... zielony z brązowy bezelem ???[mention=106790]farmerPS[/mention]: czarna a jaka ma być, zamówiłeś speszjal kastom edyszyn? 0 Share this post Link to post Share on other sites
subarist 4313 #4794 Posted November 23, 2020 hehe... nasze dzieło żyje własnym życiem 0 Share this post Link to post Share on other sites
farmerPS 58 #4795 Posted November 23, 2020 Godzinę temu, mmaniek napisał: zamówiłeś speszjal kastom edyszyn? - to nie takie proste; Marcin się opiera... 😟 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 159450 #4796 Posted November 27, 2020 Dobrego weekendu👍😄 8 Share this post Link to post Share on other sites
dawko 94 #4797 Posted December 3, 2020 Efekt czarnopiątkowych zakupów 10 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4212 #4798 Posted December 11, 2020 Najnowszy projekt naszej pracowni nazwaliśmy CHRONOHISTORIA , ponieważ klasyczny wzór tarczy jaki zastosowaliśmy pochodzi z początków XX wieku. Zegarki zostaną oparte o dotychczasowe koperty modelu Form&Function więc parametry fizyczne i techniczne będą podobne. Zegarki powinny zadebiutować na rynku w okolicach Lutego 2021r. Obie wersje limitowane do 100 i 70 sztuk 2 Share this post Link to post Share on other sites
Exuberant 645 #4799 Posted December 11, 2020 Rozglądam się za dresserem z niebieskimi wskazówkami. Czyżby miało paść na nasze podwórko. Kiedy można spodziewać się zdjęć prototypów? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #4800 Posted December 11, 2020 Taki z niego dresyr jak z kozipupytrumba 0 Share this post Link to post Share on other sites