Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
albiNOS 01

Broń palna, strzelanie i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, bo w broni, pistolecie, podstawą jest uroda....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Nie pisałem, że mam Szadołkę. Mam Berettę SQUALO. Strzelałem z Shadow 2 kolegów i do strzelania wziąłbym Czesię.

Dzięki.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, goral_ napisał(-a):

Jasne, bo w broni, pistolecie, podstawą jest uroda....

Na pewno jest jednym z argumentów za. I tak wszystko zależy od strzelca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JP Enterprises CTAC 18 ". Dołożone oczko Vortex StrikeEagle 1-6 x24, spust jednooporowy Triggertech 3,5lbs, kolba Hogue, dźwignia przeładowania Breek Arms Warhammer, bipod karbonowy LinkoGear 

20251124_171544.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argumentem taak, ale nie podstawą, oczywiście to moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.11.2025 o 10:10, loco50 napisał(-a):

2. Glock - pomijam niezrozumiały fame wokół tej klamki, ale to jest temat socjologiczno - psychologiczny. Merytorycznie- źle,bo nie anatomicznie i nie fizjologicznie zaprojektowany kąt chwytu w stosunku do długiej osi zamka. Austryjacy chyba się w tym lubują bo w Steyerach też tak jest. Teraz odchodzi się (a w zasadzie wraca do normy )od takiego kąta chwytu, nawet w AR w kierunku bardziej prostopadłego kąta.

20251124_230529.thumb.jpg.75d98b8eee76a62926994fdcab31c13a.jpg

W stu procentach racja. Bez sensu, jacyś szaleńcy to kupują 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tam żaden Glock dobrze nie siedział.

Lepiej mi się strzelało z chińskich klonów chińskiej produkcji niż z glocka.

Z dwu wybrałbym jakąś CeZetę, ale nawet starszą. Ot zwyklaka CZ 75B.

Zawsze można sprzedać a renomę i historię ma lepszą niż klocki. 

Nawet chyba żadnej wpadki nie mieli tak jak np beretta.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat cz miała wpadki ale nie w tym modelu. W CZ10C były problemy z działaniem blokady iglicy. Dość krytyczna usterka. Mnie akurat w glocku zachwyca jego absolutna prostota i niezawodność. W kilku elementach zrealizowali funkcje do których inni używają kilkunastu, a i tak im to nie wychodzi, jak w sig320. Na zdjęciu jest moja 17 i 19 III generacji. Najbardziej spartańskie z modeli i generacji glocka. Na dole glock 43, pancerny mikrus do noszenia, chyba rekordowo mały w 9mm para. Ma ogromną blokadę iglicy z bardzo twardą sprężyną. Nie zaufałbym nigdy wyczynowym wynalazkom co mają wszystko na pierdnięcie komara. Mam spore łapy i o dziwno najlepiej strzela mi się z Glocka 19.  Przez swój prostokątny przekrój chwyt daje mi dobre podparcie na przedniej i tylnej powierzchni.  Zacisnąć dłoni  w pełni na chwycie tak, żeby zostało miejsce na lewą rękę nie jestem w stanie na żadnym pistolecie. Glock  pozwala na pewny chwyt w takiej sytuacji, pomimo, że ma dość gładką fakturę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co kto lubi. Ja do noszenia szukałbym P64, do strzelania CZ75, ale ja jestem dinozaurem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak goral powiedział - co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do noszenia jednak wybrałbym coś, co daje pewność, że po naciśnięciu spustu padnie strzał, a wcześniej na pewno nie strzeli mi w spodnie, albo po upadku na podłogę. Niekoniecznie to  co lubię i podoba mi się z wyglądu jak ten klasyk 😉 

20251125_150711.thumb.jpg.e61e1f0909e330bd82968e009330a177.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gcze napisał(-a):

Do noszenia jednak wybrałbym coś, co daje pewność, że po naciśnięciu spustu padnie strzał, a wcześniej na pewno nie strzeli mi w spodnie, albo po upadku na podłogę. Niekoniecznie to  co lubię i podoba mi się z wyglądu jak ten klasyk 😉 

20251125_150711.thumb.jpg.e61e1f0909e330bd82968e009330a177.jpg

Wyciąganie tego monstrum, potrwa tyle, że kibol pójdzie na  połowę meczu i wolnym krokiem wróci na ustawkę :)

Edytowane przez Maciej72
Poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20251124_135356.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Maciej72 napisał(-a):

Wyciąganie tego monstrum, potrwa tyle, że kibol pójdzie na  połowę meczu i wolnym krokiem wróci na ustawkę :)

A po wyciągnięciu, musisz stać o metr dalej, żeby nie opierać się o delikwenta lufą 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Koledzy proszę o pomoc, gdzie mogę

kupić napęd czarn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze to w Czechach kupowali, bo łatwiej było ale osobiście trzeba było jechać albo kogoś wysłać.

Teraz nie wiem, bo może jakieś restrykcjie terrorystyczne są i bardziej pilnują.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzekuję za info, a jestem ciekawy jak w Polsce można zdobyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce w prawie każdym sklepie z bronią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko trzeba mieć Europejską Kartę Broni i wbitego w nią czarnoprochowca oczywiście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jakiekolwiek strzeladełko zarejestrować. Wystarczy jedno (nawet jak ma się więcej).

I po problemie. Z odbiorem osobistym. Z wysyłką niekoniecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno i drugie poszły w tym roku do ludzi. Z Glocka nawet celnie się strzelało ale ten beczułkowaty chwyt zupełnie mi nie leżał. Kupiłem go bo podobno trzeba mieć Glocka. Nie trzeba.  😁

IMG_20251127_225539.jpg

IMG_20251127_225445.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi