Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pirx65

Nowe BŁONIE !

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda bardzo ciekawie i faktycznie od razu cofnąłem się do dzieciństwa. Może być hicior👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PatrykH

Mi się tam mega widzi ten projekt, zabawny, z drugiej strony ma to coś ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sporych przejściach, ale jest 😁.

IMG20240125092352.jpg

IMG20240125092402.jpg

IMG20240125092037.jpg

IMG20240125092055.jpg

IMG20240125092135.jpg

Edytowane przez Callahan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Callahan napisał(-a):

Po sporych przejściach, ale jest 😁.

IMG20240125092352.jpg

IMG20240125092402.jpg

IMG20240125092037.jpg

IMG20240125092055.jpg

IMG20240125092135.jpg

Swiss movement? Czy ja tam przypadkiem chińczyka nie widzę?

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaki movement, ale według mnie zegarek cały wygląda jak chińczyk... :wacko:

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mkoch napisał(-a):

Swiss movement? Czy ja tam przypadkiem chińczyka nie widzę?

2 godziny temu, Sol napisał(-a):

Nie wiem jaki movement, ale według mnie zegarek cały wygląda jak chińczyk... :wacko:

https://zegarkiipasja.pl/artykul/786-blonie-bh300https://kwestiaczasu.pl/newsy/blonie-bh300-nowy-polski-lotnik/ tu jest trochę informacji na temat tego zegarka :D. Jaki by on nie był, mi i tak się podoba :D.

Edytowane przez Callahan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Callahan napisał(-a):

https://zegarkiipasja.pl/artykul/786-blonie-bh300https://kwestiaczasu.pl/newsy/blonie-bh300-nowy-polski-lotnik/ tu jest trochę informacji na temat tego zegarka :D. Jaki by on nie był, mi i tak się podoba :D.

Chyba jednak mocno zakłamują rzeczywistość z tym szwajcarskim mechanizmem. szwajcarski werk robiony na specjalne zamówienie :D :D Coś niebywałego.
Wielokrotnie robiłem ten werk, składałem też jeden z kilku. Jak rozumiem mogę go nazywać Madę in Poland ;) Swoją drogą mechanizm bardzo słabej jakości.

Poszło to nie w tym kierunku, szkoda loga i spuścizny firmy. 

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mkoch napisał(-a):

Chyba jednak mocno zakłamują rzeczywistość z tym szwajcarskim mechanizmem. szwajcarski werk robiony na specjalne zamówienie :D :D Coś niebywałego.
Wielokrotnie robiłem ten werk, składałem też jeden z kilku. Jak rozumiem mogę go nazywać Madę in Poland ;) Swoją drogą mechanizm bardzo słabej jakości.

Poszło to nie w tym kierunku, szkoda loga i spuścizny firmy. 

Nie jestem fachowcem od mechanizmów, więc nie bardzo mogę się wypowiedzieć. Dla mnie jest ważne, że zegarek mi się podoba i to bardzo 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, dostawa Smoka do sklepów znacząco się opóźni, bo Błonie otrzymało mechanizmy z babolem i poleciały na zwrot🤷🏻‍♂️ karamba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. Mógł być fajny prosty zegarek a jest przeładowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówcie, że to się dzieje naprawdę....

Nie dość, że wręcz groteskowy w obecnej sytuacji slogan (Budyń - i już wiesz z kim się to kojarzy) to jeszcze   "mechaniczny budyń" , gdyby było mało. Taka gra w skojarzenia , proszę Państwa....

W dodatku cena jak za średniego Niemca czy Japończyka, nie wiedzieć czemu? A wygląd, cóż, kwestia gustu, ale mnie absolutnie nie zachęca...  Regardless,ktoś tam w ogóle pilnuje, JAK to wygląda?

Screenshot_2024-11-10-18-36-51-908_com.opera.browser-edit.jpg

Edytowane przez Darth_Gem
Dodanie tekstu

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

Nie dość, że wręcz groteskowy w obecnej sytuacji slogan (Budyń - i już wiesz z kim się to kojarzy) to jeszcze   "mechaniczny budyń" , gdyby było mało. Taka gra w skojarzenia , proszę Państwa....

W dodatku cena jak za średniego Niemca czy Japończyka, nie wiedzieć czemu? A wygląd, cóż, kwestia gustu, ale mnie absolutnie nie zachęca...  Regardless,ktoś tam w ogóle pilnuje, JAK to wygląda?

Ale nikt nie każe Ci go kupować. Kup sobie Seiko i niech się dobrze nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Callahan napisał(-a):

Ale nikt nie każe Ci go kupować. Kup sobie Seiko i niech się dobrze nosi.

Nie w tym rzecz, co ja sobie kupię, ale w jaki sposób zniechęca się klientów do kupienia polskich wyrobów (o ile on jest polski, bo nie wiem jaki tam mechanizm jest, but anyway...). Ja po prostu nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego w Polskę rąbie się klientów na lewo i prawo, wiedząc, że ludzie jednak nadal zarabiają średnio mniej niż np. Benelux, i dlatego należy im walnąć cenę wyższą niż te w Beneluxie, bo ....no właśnie DLACZEGO??? I to nie jest jakiś odosobniony przypadek, bo na obuwiu czy sprzęcie elektronicznym wały są takie same. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Darth_Gem napisał(-a):

Nie w tym rzecz, co ja sobie kupię, ale w jaki sposób zniechęca się klientów do kupienia polskich wyrobów (o ile on jest polski, bo nie wiem jaki tam mechanizm jest, but anyway...). Ja po prostu nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego w Polskę rąbie się klientów na lewo i prawo, wiedząc, że ludzie jednak nadal zarabiają średnio mniej niż np. Benelux, i dlatego należy im walnąć cenę wyższą niż te w Beneluxie, bo ....no właśnie DLACZEGO??? I to nie jest jakiś odosobniony przypadek, bo na obuwiu czy sprzęcie elektronicznym wały są takie same. 

A zadałeś sobie chociaż odrobinę trudu, żeby sprawdzić, jaki mechanizm jest w środku? Przecież tam jest Sellita SW210 z ręcznym naciągiem. To ile ten zegarek ma kosztować? 500 zł?!🤯🤯🤯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

Mnie ten zegarek również niezbyt się podoba, ale należy zwrócić uwagę, że tarcza jest reedycją oryginalnej tarczy niektórych zegarków Błonie, więc jak najbardziej jest uzasadniona. Co do ceny, to ta rozpacz jest zupełnie nieuzasadniona, bo mniej kosztują tylko albo masowo tłuczone kwarce, albo chińska masówka z mechanizmami Seiko albo Miyota (w najlepszym wypadku). Cenę, którą tutaj widzimy, ustalono na poziomie tanich microbrandów lub najtańszych mechanicznych zegarków szwajcarskich, produkowanych w milionach egzemplarzy. Jako taką należy ją uznać za okazyjną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

bo Ci co średnio zarabiają mniej niż np. Benelux nie są targetem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Mnie ten zegarek również niezbyt się podoba, ale należy zwrócić uwagę, że tarcza jest reedycją oryginalnej tarczy niektórych zegarków Błonie, więc jak najbardziej jest uzasadniona. Co do ceny, to ta rozpacz jest zupełnie nieuzasadniona, bo mniej kosztują tylko albo masowo tłuczone kwarce, albo chińska masówka z mechanizmami Seiko albo Miyota (w najlepszym wypadku). Cenę, którą tutaj widzimy, ustalono na poziomie tanich microbrandów lub najtańszych mechanicznych zegarków szwajcarskich, produkowanych w milionach egzemplarzy. Jako taką należy ją uznać za okazyjną.

Być może, że jest to "okazja", ale połączenie wszystkich tych elementów plus "mechaniczny budyń" po prostu jest dla mnie counterproductive I wręcz odstręcza od zakupu. No ale to mnie. Może znajdą się chętni, którzy nie zwracają na to uwagi, i są "targetem " 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Koledze powyżej pewnie nie przypadnie do gustu, ale kupując zegarki, jestem egoistą🤷🏻‍♂️ kupuję tylko to, co mi

się podoba, a nie innym. 

Jak jakościowo? Mnie korci ten bordowo-śliwkowy :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi