Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, DawidM86 napisał(-a):

Ktoś tam nade mną czuwa w niebiosach, ponieważ udało mi się zakupić kolejny zegarek marki Ebel, i tym razem kolejny raz NOS, full set z nowa miedzynarodowa gwarancja Ebela, i kolejny raz z butiku we Wloszech. Referencja: 9125241. Pochodzi z przełomu lat 90’ i 00’ tych. RRP na tamten czas to 3000 euro. 

Jest to prawdopodobnie ostatnia taka sztuka na swiecie. :) 

Jak zegarek już u mnie fizycznie zagości to zapraszam na większy opis w klubowym wątku oraz na moim typowo hobbystycznym kanale na YT. 

IMG_6631.jpeg

Super ten Ebel. Gratuluję. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, DawidM86 napisał(-a):

Ktoś tam nade mną czuwa w niebiosach, ponieważ udało mi się zakupić kolejny zegarek marki Ebel, i tym razem kolejny raz NOS, full set z nowa miedzynarodowa gwarancja Ebela, i kolejny raz z butiku we Wloszech. Referencja: 9125241. Pochodzi z przełomu lat 90’ i 00’ tych. RRP na tamten czas to 3000 euro. 

Jest to prawdopodobnie ostatnia taka sztuka na swiecie. :) 

Jak zegarek już u mnie fizycznie zagości to zapraszam na większy opis w klubowym wątku oraz na moim typowo hobbystycznym kanale na YT. 

IMG_6631.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Dorian06 said:

Dzieki! Mam nadzieję ze zostanie na stale w kolekcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, eye_lip napisał(-a):

No tak jakby pod Choinkę:) Wczoraj wieczorem wyjechał z Włoch i dziś po 10 już u mnie:

PC240938.jpg

PC240939.jpg

20241224_114605.jpg

Na szczęście. U mnie niestety chyba nie dotrze O.  Pewnie kuryjer już dziś nie zawita ☹️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No tak jakby pod Choinkę:) Wczoraj wieczorem wyjechał z Włoch i dziś po 10 już u mnie:
PC240938.thumb.jpg.1f5dab9bd5bef47d88b3f322cd7fcaa2.jpg
PC240939.thumb.jpg.bec15feca4831496ae73ccb1215ef9bc.jpg
20241224_114605.thumb.jpg.0c3b5fe71602c659eb2db4373195eb3d.jpg

Gruby kotlet Filip. U Ciebie tylko na kurtkę

Tył świetnie wygląda.
Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sub to dobry wybór. Nierzucający się w oczy, nudny zegarek. Ma szansę na długi pobyt w pudle.  Gratuluję.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, artooro napisał(-a):

Trochę bardziej świątecznie

20241224_184324.thumb.jpg.4fb789a75f246360db7f70af61a5f15f.jpg

Super! Właśnie zaczynam myśleć o Movemberze jako kolejnym zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, piotr76 said:

Jeszcze nie ochrzczony.. zakup 5 godzin przed wigilia🤣. Zona podsumowala to krotkim"mikolaja w tym roku to wykorzystales do 2050r"😆

20241224_112251.jpg

Bardzo fajny wybor, tylko noscie te zegarki prawidlowo. 

Gratuluje! :)

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, DawidM86 napisał(-a):

Bardzo fajny wybor, tylko noscie te zegarki prawidlowo. 

Gratuluje! :)

Prawidlowo?. Kazdy sposob jest poprawny to kwestia indywidualna

2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Sub to dobry wybór. Nierzucający się w oczy, nudny zegarek. Ma szansę na długi pobyt w pudle.  Gratuluję.  

Lubie nudne zegarki bo sa nudne. W prostocie  kryje sie piekno. Mam zegarki z wodotryskami i to one leza w pudle bo ani do tanca ani do rozanca.  Najczesciej nosze   te proste bo sa najbardziej praktyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, piotr76 said:

Prawidlowo?. Kazdy sposob jest poprawny to kwestia indywidualna

Lubie nudne zegarki bo sa nudne. W prostocie  kryje sie piekno. Mam zegarki z wodotryskami i to one leza w pudle bo ani do tanca ani do rozanca.  Najczesciej nosze   te proste bo sa najbardziej praktyczne

Oczywiście, ze bransoleta podczas noszenia moze sie zsunac i nosisz zegarek w ten sposob, natomiast do zdjecia to prezentujesz sie na minimum ignoranta.

Przynajmniej w oczach tych ktorzy sie znaja na etykiecie i wiedza ze zegarki na pasku i zegarki do zdjec powinno nosic sie przed koscia (raz dla wlasnej wygody, dwa wyglada to lepiej, trzy od razu wiesz z kim masz do czynienia). ;)

Nie ma tu zlej krwi, pozdrawiam. 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj ton wypowiedzi jest bardzo “polite”. Zaufaj mi. Nikogo nie oceniam po okladce, ale pierwsze strony zawsze pokazuja zewnętrzne osoby. Nie chce drazyc dalej tematu, to temat aby sie pochwalic sie rzecza ktora sobie kupilismy, dostalismy etc.

Jesli temat Cie zainteresuje to sam podrożysz w google na temat zegarkowego savoir-vivre. :) 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Dawid pozwól, że przytoczę Ci słowa naszego forumowego Kolegi @Butik

I przyjmij tę dobrą zasadę nazywając ludzi ignorantami, którą przyjął gen. Wojciech Jaruzelski w trakcie wizyty w Nowym Jorku w roku 1985, podczas której David Rockefeller wypowiedział do wspomnianego I Sekretarza KC PZPR niniejsze słowa

"ty lepiej nic nie mów – bo jak ty mówisz, to ty tracisz, a jak ja mówię, to ty zyskujesz”.

W ten sposób nastanie jedność poglądów dotyczących "prawidłowego noszenia zegarka".

Wesołych Świąt!

Amen 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo widze ze dyskusja sie rozwinęła, tylko poszla w klimaty “bucowate”, do tego nasiąknięte największymi wadami “polskosci”. Moda na bycie “gangsta” i “cool” rosnie w narodzie. 

Dla mnie koniec tematu.

Ps. Nie mam nic do Popka. 

Ps2. @piotr76 Z wzajemnością. 

IMG_6653.jpeg

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, DawidM86 napisał(-a):

Ooo widze ze dyskusja sie rozwinęła, tylko poszla w klimaty “bucowate”, do tego nasiąknięte największymi wadami “polskosci”. Moda na bycie “gangsta” i “cool” rosnie w narodzie. 

Dla mnie koniec tematu.

Ps. Nie mam nic do Popka. 

Ps2. @piotr76 Z wzajemnością. 

IMG_6653.jpeg

Fakt. Jestes idealnym przykladem polaczka ktory u kogos zobaczy slomke i rozdmucha to do wielkosci domu, a sam  jest prostakiem  i bucem do kwadratu.  Perfekcyjnie  sie podsumowales... Zakonczylem teraz temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi