Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Eee, kolega od razu nastawiał się na Tudora. Paski robi tu kilku artystów ,w przypadku Tudora ważne żeby dobrze ( grubo ale w sam raz ) wypełnić część między uszami bo specyficznie osadzone teleskopy przy standardowych paskach zostawiają sporą szparę. Mój pasek robił Filip z Pruszkowa ( tylko herbu tfu nicka nie pamiętam - chyba eyelip ) ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomaszp przemyślane zakupy najbardziej cieszą, a efekt zadowolenia z decyzji utrzymuje się znacznie dłużej niż przy spontanie. Gratuluję zakupu, wg. mnie trafny wybór praktycznego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybki....jak Twój nick ;) Gratuluję GMT :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomaszp gratulacje! Mam bardzo odczucia co di podanych modeli tudora. Swojego czarnucha ze 2 lata noszę na czym sie tylko da. Gmt mi osobiście po prostu nie podszedł. 58 tym bardziej. Ale to oczywiście zawsze wybór indywidualny jest. Tak czy inaczej tudor ma bardzo mocną stawkę w ofercie.

Born to dare... ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki by ten zakup nie był, to zegarek jest piękny ;)

Nie wiem czy nazwać ten zakup przemyślany czy spontaniczny, ale jest!

Gratulacje zasłużone całkowicie  :)

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gratuluję nabytków - niech się dobrze noszą

iPX

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMT, gratuluję, to rzeczywiście fajny zegarek. Wiem bo mam. :)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@speedy i @tomaszp - świetne wybory i piękne zegary! Aż mój cierpliwie wyczekany i przemyślany BB58 zbladł i stracił "pozłotę"... ;)

BB58-bw.jpg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna i klimatyczna fotka.

Ja też na wakacjach i u mnie na zmianę dwa goszczą.

Tudor dobrze się sprawdza w plażowych klimatach.

Ja też dziś odpoczywam z BB.

3867808ed602afe6ea3ed71fed5097f1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Tak mi się podoba Twój zegarek, że sam zacząłem myśleć o jakimś rocznikowym Tudor/Date Just. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Jakiego rocznika będziesz ewentualnie szukał?

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

82. Patrzyłem wstępnie i Tudorów mało z tego okresu na chrono, łatwiej o większego brata. Ale to plan na przyszły rok ewentualnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje.Jak na razie swietnie sie nosi.

Eee, kolega od razu nastawiał się na Tudora. Paski robi tu kilku artystów ,w przypadku Tudora ważne żeby dobrze ( grubo ale w sam raz ) wypełnić część między uszami bo specyficznie osadzone teleskopy przy standardowych paskach zostawiają sporą szparę. Mój pasek robił Filip z Pruszkowa ( tylko herbu tfu nicka nie pamiętam - chyba eyelip ) ;-)

Dzieki za rekomendacje. Napisalem do Filipa z zapytaniem co maja w portfolio. 

Polecacie jeszcze kogos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek paskowy jest tak obszerny, że spokojnie sobie sam coś wybierzesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilka dniach można się przyzwyczaić do nieco większej koperty, która mogłaby być nieco chudsza:-)

post-110166-0-40812900-1566895994_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

82. Patrzyłem wstępnie i Tudorów mało z tego okresu na chrono, łatwiej o większego brata. Ale to plan na przyszły rok ewentualnie. :)

Lepiej nie zwlekaj. Miałem podobny plan kupić submarinera od tudora w moim roczniku.  Tak w ciągu 2 lat cena wzrosła na oko o ok 80%...  Jeszcze pamiętam ceny z zimy to doszło w pół roku ok 2 tys usd i kompletne zestawy z bransoletą przekroczyły cenę 50 tysięcy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Z subem Tudora miałem tak samo, to był mój pierwszy pomysł ale ceny szybko odleciały. Mam nadzieję, że ten obłęd się zatrzyma na kilku modelach. ;) Niedawno kupiłem Pama, więc chce odczekać chwilę z kolejnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identycznie. Nowy Pam cieszy bardzo, no ale choroba to choroba... Nie wygrasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim kupiłem to przeczytałem na forum sporo opinii, głównie pozytywnych . Przy zakupie sprzedawca zaśmiał się ze mnie kiedy podpytywałem o ryzyka i koszty związane z posiadaniem inhouse twierdząc że skoro coś wychodzi spod ręki Rolexa to można spać spokojnie i że osobiście nie miał żadnej reklamacji Tudora niezależnie od modelu i mechanizmu.

GMT pepsi kosztuje określone pieniądze , w kategorii luksusowych, chyba daje radę i nie należy do mocno przeplacanych modeli. Więc i ryzyko i przyszłe koszty można przeboleć , jeśli się komuś model spodobał , tak jak mi. Polecam.

post-110166-0-65594800-1567016416_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi