Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem dziś pewnie śmieszna minę w salonie W.Kruk na Mokotowie. Ogólnie to jestem nowicjuszem w kwestii kupowania zegarków, mam 3 sztuki (forumowy bazarek, Chrono24 i Christopher Ward online od producenta). Zbieram się teraz powoli do zakupu Tudora BB58 i ostatnio do głowy weszła odrobina wątpliwości czy może jednak nie czarny, a niebieski… no i w związku z wcześniej planowaną wizytą w Warszawie uznałem, że zakręcę do Kruka. Na stronie informacja, że oba modele mają na Mokotowie, a czas realizacji ewentualnego zamówienia to 5 dni.

Dzisiaj wchodzę do salonu rozmawiam z panią, ona zdziwiona, bo oni nic nie mają, zamówić można, ale czas oczekiwania to ok 2 lata jakoś się nie spodziewałem, że nadal tyle trzeba czekać na ten model gdy na Chrono sporo nówek poniżej ceny katalogowej

Serio w Polsce tak ciężko dostać nowego Tudora, czy może byłem nieodpowiednio obrany i trzeba było mnie spławić ?

Serio. To jest absurd. W DE prawie kazdy AD ma od reki obydwa kolory BB58. To samo z BB54. A w PL lata czekania. To jest jakis kompletny mismanagement miszczow brand menedzerow z Kruka.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Kruka nie ma obecnych modeli tudora, ceny też są niezaktualizowane. Nawet nie ma na stronie zeszłorocznego burgunda, co dopiero obecne premiery. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, meeehau napisał(-a):

Na stronie Kruka nie ma obecnych modeli tudora, ceny też są niezaktualizowane. Nawet nie ma na stronie zeszłorocznego burgunda, co dopiero obecne premiery. 

Taaaaaaak, o modele z tego roku nawet nie zamierzałem pytać 😅 no nic, za dwa tygodnie lecę na Cypr i mam AD obok hotelu, może tam będę miał więcej szczęścia 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, bibbi napisał(-a):

Serio. To jest absurd. W DE prawie kazdy AD ma od reki obydwa kolory BB58. To samo z BB54. A w PL lata czekania. To jest jakis kompletny mismanagement miszczow brand menedzerow z Kruka.

bibbi

Na FXD czekałem 2 lata. Mówię w trybie przeszłym, bo i tak go nie odbiorę. Już mi przeszło...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia jakaś. Inna sprawa, że msrp to 4k€, na chrono nowe sztuki BB58 są za 3,4k€, W.Kruk to samo ma wystawione za 4.5k€ 😅😂

18 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Na FXD czekałem 2 lata. Mówię w trybie przeszłym, bo i tak go nie odbiorę. Już mi przeszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancko to wyszło

Dzięki Zrobiłem kilkanaście, ale pierwsze najlepsze
Zaznaczę, że podczas wykonywania zdjęcia się zatrzymałem, a droga jest osiedlowa i pusta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Teufel26 napisał(-a):

Dzięki emoji6.png Zrobiłem kilkanaście, ale pierwsze najlepsze emoji28.png
Zaznaczę, że podczas wykonywania zdjęcia się zatrzymałem, a droga jest osiedlowa i pusta.

Oj tam oj tam 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj tam oj tam

Wiem, wiem zdjęcia z drogi to Twoja specjalność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Teufel26 napisał(-a):

Wiem, wiem emoji28.png zdjęcia z drogi to Twoja specjalność emoji6.png

Mi tylko o to zatrzymywanie się chodziło 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

Mi tylko o to zatrzymywanie się chodziło 😆

Wiedziałem, przekornie o tym wspomniałem, mając w pamięci burze w temacie omegi, sprzed kilku lat😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem ze w Krakowie nie mieli jeszcze 54.Po jego premierze byłem akurat w Rzymie (moze kolo miesiąca po) i mieli nie do wzięcia ale no pierwsze sztuki dla klientów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja słyszałem ze w Krakowie nie mieli jeszcze 54.Po jego premierze byłem akurat w Rzymie (moze kolo miesiąca po) i mieli nie do wzięcia ale no pierwsze sztuki dla klientów...

To akurat nie dziwota. Wszak wszystkie drogi prowadza do Rzymu.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bibbi coś w tym jest. W ogóle wiele zegarowych dróg prowadzi do Włoch :)

A nasz Kryk (i mam wrażenie że szczególnie ten Krakowski) traktowany jest po macoszemu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przyszedłem do krakowskiego Kruka by dokupić bransoletę do mojego BB58 to pani najpierw spojrzała na mnie jakbym przyleciał z kosmosu, potem prychnęła i powiedziała, że to nie takie łatwe i że przecież jej nie ma na stanie i muszę złożyć zamówienie i wpłacić zaliczkę. Grzecznie powiedziałem, że wszystkie te informacje są mi znane i chętnie porozmawiam z kimś innym, bo zostałem potraktowany jakbym miał czelność chcieć coś od nich kupić. Zza drzwi wychyliła się inna pani, która miała chyba większe zrozumienie dla absurdu tej sytuacji. Gdy powiedziałem, że zostawię też swojego BB by wysłali go na usunięcie pyłków z tarczy to panie zaczęły mnie zapewniać, że się tym zajmą i oczywiście coś takiego nie powinno się przytrafić w takim zegarku (pomijam to, że oczywiście się zdarza 'w takich' zegarkach). 

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Jan napisał(-a):

Jednego mieli. Znajomy po 8 miesiącach dostał telefon z krakowskiego Kruka, ale nie odebrał, bo zdążył kupić wiele miesięcy wcześniej na wakacjach od ręki. 

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wojtek91 napisał(-a):

Jak przyszedłem do krakowskiego Kruka by dokupić bransoletę do mojego BB58 to pani najpierw spojrzała na mnie jakbym przyleciał z kosmosu, potem prychnęła i powiedziała, że to nie takie łatwe i że przecież jej nie ma na stanie i muszę złożyć zamówienie i wpłacić zaliczkę. Grzecznie powiedziałem, że wszystkie te informacje są mi znane i chętnie porozmawiam z kimś innym, bo zostałem potraktowany jakbym miał czelność chcieć coś od nich kupić. Zza drzwi wychyliła się inna pani, która miała chyba większe zrozumienie dla absurdu tej sytuacji. Gdy powiedziałem, że zostawię też swojego BB by wysłali go na usunięcie pyłków z tarczy to panie zaczęły mnie zapewniać, że się tym zajmą i oczywiście coś takiego nie powinno się przytrafić w takim zegarku (pomijam to, że oczywiście się zdarza 'w takich' zegarkach). 

Bo z krukiem jest jak z małżeństwem - bardzo dużo zależy od tego, na jaką panią trafisz... W Katowicach ostatnio bardzo sympatycznie porozmawiałem z panią, która w dodatku znała się na asortymencie, chętnie podawała sikory do przymierzenia i zapraszała znowu. Ale wcześniej różnie bywało. Natomiast zakupy trudniej dostępnych modeli polecam jednak za granicą, także na chrono24, ceny nówek są zdecydowanie niższe niż u nas, a w tej chwili z dostępnością bb58 już w ogóle nie ma problemu w UE.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja miałem dziś pewnie śmieszna minę w salonie W.Kruk na Mokotowie. Ogólnie to jestem nowicjuszem w kwestii kupowania zegarków, mam 3 sztuki (forumowy bazarek, Chrono24 i Christopher Ward online od producenta). Zbieram się teraz powoli do zakupu Tudora BB58 i ostatnio do głowy weszła odrobina wątpliwości czy może jednak nie czarny, a niebieski… no i w związku z wcześniej planowaną wizytą w Warszawie uznałem, że zakręcę do Kruka. Na stronie informacja, że oba modele mają na Mokotowie, a czas realizacji ewentualnego zamówienia to 5 dni.

Dzisiaj wchodzę do salonu rozmawiam z panią, ona zdziwiona, bo oni nic nie mają, zamówić można, ale czas oczekiwania to ok 2 lata jakoś się nie spodziewałem, że nadal tyle trzeba czekać na ten model gdy na Chrono sporo nówek poniżej ceny katalogowej

Serio w Polsce tak ciężko dostać nowego Tudora, czy może byłem nieodpowiednio obrany i trzeba było mnie spławić ?

Jakbyś potrzebował używki w niemal idealnym stanie niebieskiej na bransolecie od rangera z mikroregulacja, to mam do oddania w sensownej cenie. :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.06.2024 o 10:27, ledr napisał(-a):

Bo z krukiem jest jak z małżeństwem - bardzo dużo zależy od tego, na jaką panią trafisz... W Katowicach ostatnio bardzo sympatycznie porozmawiałem z panią, która w dodatku znała się na asortymencie, chętnie podawała sikory do przymierzenia i zapraszała znowu. Ale wcześniej różnie bywało. Natomiast zakupy trudniej dostępnych modeli polecam jednak za granicą, także na chrono24, ceny nówek są zdecydowanie niższe niż u nas, a w tej chwili z dostępnością bb58 już w ogóle nie ma problemu w UE.

Miałem podobne odczucia po zeszłorocznej wizycie w Poznaniu, w Starym Browarze. Można było pogadać, przymierzyć, zarezerwować, natomiast u nas we Wro to bez kija nie podchodź, pomijając już fakt braku czegokolwiek droższego i ładniejszego :(

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba dostępne od ręki
0847bb48a8d37ffa68ce5e35f5c424e4.jpg0f68a87918ef09a008c45cc6eaa5311e.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oba dostępne od ręki
0847bb48a8d37ffa68ce5e35f5c424e4.jpg&key=10ad791ff36d19255d889b2a716c0ddc1fe3d0e034bb02363e2ba4124b5d22e70f68a87918ef09a008c45cc6eaa5311e.jpg&key=e5807f23ad0891d1dcdd1cb2ba074eb262b494fa19089a83f23cf9b84263d12a

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

“Zagranico”?

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi