Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Jan napisał(-a):

Też  mnie to dziwi ale żadna firma nie wypuszcza 43 mm zegarka nie sprawdzając czy sie sprzeda.

Co ciekawe Tudor nie ma ostatnio żadnej dyskontynuacji.

W ofercie jest:

9 typów Black Bay: BB One, BB, BB 54, BB 58, BB 64, BB Pro, BB GMT, BB Chrono, BB Bronze

4 typy Pelagosow: Pelagos FXD, Pelagos Ultra, Pelagos, Pelagos 39

A dodatkowo serie:

Ranger

1926 (kto to pamieta?)

Royal

Clair de rose

I w każdej kategorii X wariacji modelu - nie tylko kombinacje pasek / bransoleta czy kolor tarczy ale tez materiały: ceramika, złoto. srebro, TT czy brąz.

Zastanawiam sie ile oni jeszcze będą dodawać do katalogu zanim pękną.

I jak ktoś napisał, zawsze coś nie tak z tymi zegarkami. Ja bym wziął np. 54 w rozmiarze 58, albo Pelagosa zwykłego w kopercie 39. ;)

9 godzin temu, PKS napisał(-a):

To jest bardzo ciekawy ruch w kontekście "mody" na małe zegarki.

Przecież takim odświeżonym BB58 lub Pelagosem 39 w różnych kolorach (stonowanych) rozbiliby bank, a ci pokazują jakieś błyskotki dla nikogo i nowe rozmiary, których już prawie nikt nie nosi. Chyba mieli za mały spadek w ostatnim rankingu Morgan Stanley's (właśnie wylecieli poza TOP20).

Chyba że to my żyjemy w jakiejś bańce i wydaje nam się, że wszyscy chcą tego, o czym na forach pisze jakaś garstka (w porównaniu do całego rynku) czubków.

Czekałem na rozmiar 35-37 mm :) 

Moda na małe zegarki istnieje raczej na forach internetowych. Wystarczy popatrzeć na wypusty głównych graczy na rynku. Jedyny professional mały u Rolka to Ex 36. Pozostałe urosły do 40+. Podobnie Omega. Jedyne małe zegarki jakie widuję na ulicy to te casio jak z lat 90'. ;) Jeśli jakiś trend widać to normalizacja rozmiarów koło 40-42mm, przestają produkowac te patelnie 45+. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile nie było wrzucane to wcześniej tutaj wrzucam podsumowanie wspomnianego raportu M&S, polecam od 38:22:

W skrócie - spadek sprzedaży o 34%. Mam pewne wrażenie, jakby Rolex nie chciał, żeby Tudor się za bardzo rozrósł, a jednocześnie daje mu wolną rękę w decyzjach marketingowych i projektowych. I wszystko to na niekorzyść tańszego brandu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, tbn napisał(-a):

zawsze coś nie tak z tymi zegarkami

ja tam swojego 58 lubie :) i dla mnie marką która dużo bardziej jest pod szyldem "zawsze coś nie tak" jest Longines. 

Co do Tudora to w końcu zrobią update linii 58 - widać to na przykładnie nowego burgunda, zrobią BB Pro w kopercie 58 GMT, zaprezentują nowe kolory BB gmt itp myślę że jest na co czekać bo w końcu kolekcjonowanie to maraton a nie sprint :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Jan napisał(-a):

ja tam swojego 58 lubie

58 jest ok ,  mogliby mu zrobić mały update i dodać t-fita i chyba bym nie miał do czego się przyczepić 😜  / o ile kolor bransy pasuje do koperty 😆 /  fake rivets mi nie przeszkadzają 

Powstał 54 z t-fitem mniejszy , cieńszy  , ogólnie fajny zegarek ale wydaje mi się że popsuli tarczę / w porównaniu do 58 /  i nie pasuje mi coś w bezelu , nie wiem czy kolor czy wymiary ,  czasem mam wrażenie że jest zbyt szeroki / 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

mogliby mu zrobić mały update i dodać t-fita i chyba bym nie miał do czego się przyczepić 😜  / o ile kolor bransy pasuje do koperty 😆 /  fake rivets mi nie przeszkadzają 

no to masz burgunda: nowa bransa, t-fit na pokładzie i update mechanizmu do Metas, jedyny jego problem to burgund :P ale biorac pod uwage filmik który wrzucił kobuz ten kolor ma sens:

1) odwołują się do historycznego projektu tak jak lubią

2) Ich wielkim rynkiem zbytu są Chiny/Azja a wiadomo jak ważny jest czerwony w tamtej kulturze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by im zrobiło całkowite uwolnienie od Rolexa. Tylko na subach zarobiliby krocie. A Rolex nie straciłby na tym ani franka. 

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kkwpk napisał(-a):

Dobrze by im zrobiło całkowite uwolnienie od Rolexa. Tylko na subach zarobiliby krocie. A Rolex nie straciłby na tym ani franka. 

Sugerujesz, że Rolex powinien odsprzedać markę Tudor innemu graczowi na rynku? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Ale nie powinni bać się Tudora jako potencjalnego konkurenta.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po to są w jednej grupie żeby się nie bać. Obstawiam ze jest tam polityka "nic o nas bez nas". Nawet jeżeli tak nie jest to akurat R nie musi się bać nikogo, mają biznes prowadzony w sposób który nawet przy zwiększeniu produkcji i wprowadzaniu nowych modeli zapewnia nienasycenie rynku i podtrzymywanie hype'u :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, kkwpk napisał(-a):

Nie. Ale nie powinni bać się Tudora jako potencjalnego konkurenta.

Swego czasu Skoda zaczęła się tak rozpychać w grupie VW, że musieli jak dobrze pamiętam wymienić szefa, bo Volkswagen zaczął dostawać lanie od Skody, a wg koncernu dominującą marką i tą bardziej luksusową miał/ma być  Volkswagen. ;)

Najlepszy szef w historii Skody odchodzi. Za zbyt dobre wyniki

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 4/2/2025 at 12:21 AM, Jan said:

Też  mnie to dziwi ale żadna firma nie wypuszcza 43 mm zegarka nie sprawdzając czy sie sprzeda.

Co ciekawe Tudor nie ma ostatnio żadnej dyskontynuacji.

W ofercie jest:

9 typów Black Bay: BB One, BB, BB 54, BB 58, BB 64, BB Pro, BB GMT, BB Chrono, BB Bronze

4 typy Pelagosow: Pelagos FXD, Pelagos Ultra, Pelagos, Pelagos 39

A dodatkowo serie:

Ranger

1926 (kto to pamieta?)

Royal

Clair de rose

I w każdej kategorii X wariacji modelu - nie tylko kombinacje pasek / bransoleta czy kolor tarczy ale tez materiały: ceramika, złoto. srebro, TT czy brąz.

Zastanawiam sie ile oni jeszcze będą dodawać do katalogu zanim pękną.

Gonią Omegę. Wprowadzili METAS teraz próbują nadrobić liczbę SKU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na finisz W&W takie info

d4730c8d43ea6812e8e922eb038febba.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku Maja ma coś być. Spekulacje mówią o nowej ceramice (białej?) w zegarku dla teamu F1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas pokaże:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1001249433.T.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś z was ma może BB 36 lub 39 
Ref. Tudor Black Bay 36 M79640-0002 lub Tudor Black Bay 39 Blue M79660-0002
szukam z granatową tarczą lub szampańską a w Kruku jest brak dostępności

Chciałbym przymierzyć te zegarki lub zobaczyć jak wyglądają na 17,5cm nadgarstku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1001249688.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,
Prawdopodobnie moje pytanie jest od banii, ale czy Tudor ma system weryfikacji gwarancji po numerze zegarka? Widziałem na stronie, że mają aplikacje do identyfikacji zegarka, ale na razie nie chcę dać dostępu do swoich danych jakby miało się okazać że to aplikacja z reklamami.

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy to będzie dla Ciebie pomocne, ale u mnie zadziałało proste rozwiązanie. Ściągnąłem darmową aplikację TagInfo, zeskanowałem telefonem kartę gwarancyjną (trzeba wcześniej włączyć moduł NFC) i w aplikacji pojawił się link do strony Tudora. Po kliknięciu w link wyświetlił się mój zegarek, tzn. zdjęcie modelu, numer seryjny i data ważności gwarancji. Fajna sprawa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli karta gwarancyjna powinna mieć chipa, tak jak płatnicza? Jeżeli tak, to super wiadomość.

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi