Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się że żadna luma nie ma podejścia to tych Ballowych trytów pokrytych superluminową. 

IMG_6966.thumb.jpeg.1d9d853b44c9e4d388ecf725d52ec173.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obawiam się że żadna luma nie ma podejścia to tych Ballowych trytów pokrytych superluminową. 

Obawiam się, że masz rację w okresie zimowym to rozwiązanie jest bezkonkurencyjne, no może jeszcze indiglo.

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SPS napisał(-a):

Pod względem rażenia po oczach czy długości świecenia ? 😊 Ty masz Balla z tego co pamiętam w nim masz zastosowany ten tryt? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach jest Ball z trytem. W słoneczne dni Tudor z lumą jest super. Szczególnie jak wejdziesz ze słońca do ciemnego pomieszczenia.
Tryt świeci cały czas tsk samo niezależnie od warunków zewnętrznych

A tak przy okazji, może ktoś może zrobić zdjęcie lumy Tudor vs Rolex?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Miszkolc napisał(-a):

Na zdjęciach jest Ball z trytem. W słoneczne dni Tudor z lumą jest super. Szczególnie jak wejdziesz ze słońca do ciemnego pomieszczenia.
Tryt świeci cały czas tsk samo niezależnie od warunków zewnętrznych

A tak przy okazji, może ktoś może zrobić zdjęcie lumy Tudor vs Rolex?

Po walnięciu UV 😉

IMG_9813.jpeg

IMG_9814.jpeg

Jeszcze w całkowitej ciemności, ale telefon chyba naświetlił trochę, bo aż tak EXP II nie świecił 😛

IMG_9815.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jeszcze, w temacie paska silikonowego i zapięcia TFit z BB54, który pasuje do BB58, wycinek konwersacji z Reddit'a potwierdzający, że z zamówieniem takiego zestawu, chyba wszędzie jest ciężko ale nie jest to jednak niemożliwe ... :) Cena jaka tam pada to 720 euro, czyli tanio nie jest. ;) 

Zrzut ekranu 2026-01-15 091252.png

Edytowane przez Domingo66i6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się wydaje, że te lumy w odcieniu są b. podobne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy mi się wydaje, że te lumy w odcieniu są b. podobne?

Niebieski pewnie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-

Edytowane przez iRemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy to ta sama referencja? Zegarki na zdjęciach mocno różnią sie kolorem lumy jak i proporcjami tarczy(wielkość indeksów)
Czy to tylko przekłamanie zdjęcia?47a59478892f06a0e3f1c63249dfe4c2.jpg56ad391f7596e5952e9b7766ef5aafbd.jpg

Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta sama.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta sama, porownaj sobie szerokosc indeksow wg podzialki

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym prowokować do niezdrowej dyskusji. Po prostu jestem ciekaw co sądzą tudorowcy. Czy kolo na filmie przegina i robi z igly widły?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykosztował się na obiektyw macro, to szuka dziury w całym :)

A na serio to wszystkie takie rzeczy trzeba rozpatrywać na tle konkurencji, czyli jaki poziom jest oczekiwany w danym przedziale cenowym.

Dla mnie wykończenie wskazówki jest słabe, ale z drugiej strony tego nie widać gołym okiem, więc bym się tym nie przejmował. Większym problemem są krzywo nałożone indeksy na 12 i - w szczególności - na 6. To już by mnie wkurzało nawet przy zegarku 3 razy tańszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Środa z Pelagosem 🫠

IMG_7097.thumb.jpeg.8da007a561592106bba00a89cb56aba5.jpeg

IMG_7108.thumb.jpeg.976688abe180423c75853f91b360a740.jpeg

IMG_7107.thumb.jpeg.3551bf00c79c9654dfe3575995417537.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, PKS napisał(-a):

Wykosztował się na obiektyw macro, to szuka dziury w całym :)

A na serio to wszystkie takie rzeczy trzeba rozpatrywać na tle konkurencji, czyli jaki poziom jest oczekiwany w danym przedziale cenowym.

Dla mnie wykończenie wskazówki jest słabe, ale z drugiej strony tego nie widać gołym okiem, więc bym się tym nie przejmował. Większym problemem są krzywo nałożone indeksy na 12 i - w szczególności - na 6. To już by mnie wkurzało nawet przy zegarku 3 razy tańszym.

Tak, ta wskazówka mnie zastanawiała. Z drugiej strony to nie jest budżet omegi czy rolka żeby oczekiwać istotnego zwiększenia poziomu wykonania. W ogóle mam wrażenie, że zegarki z 5 koła i takie za 13 kołq są podobne wykonane, z podobnymi babolami QC

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Tak, ta wskazówka mnie zastanawiała. Z drugiej strony to nie jest budżet omegi czy rolka żeby oczekiwać istotnego zwiększenia poziomu wykonania. W ogóle mam wrażenie, że zegarki z 5 koła i takie za 13 kołq są podobne wykonane, z podobnymi babolami QC

Cześć.

Nie są.

Co prawda mam Tudora 41BBR, ale tam jest wszystko top.

A widok tego filmu nasuwa mi przypomnienie autoryzowanego serwisu, gdzie potrafią spierd...ć praktycznie cały zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gienek74 napisał(-a):

...przypomnienie autoryzowanego serwisu, gdzie potrafią spierd...ć praktycznie cały zegarek.

A to akurat nie tylko Tudor. Serwis w każdej firmie to ryzyko wtopy. Jedno naprawią inny element porysują.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gość robi zbliżenie brudu na "pypciu" bezela i mówi że nie wie co to jest 😉 generalnie video dla wyświetleń. Zegarek równie dobrze może być z 2 ręki, po serwisie i nieudolnym osadzeniu wskazówki a stawianie tez o QC na podstawie 1 sztuki to kolejny powód żeby patrzeć na coś takiego z przymrużeniem oka.

Polecam np to video:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

A to akurat nie tylko Tudor. Serwis w każdej firmie to ryzyko wtopy. Jedno naprawią inny element porysują.

Trochę nieściśle napisałem, bo z serwisem Tudora jeszcze nie miałem "przyjemności", ale to pewnie kwestia czasu 😉

Ale taki np. autoryzowany serwis Eposa zepsuł mi po prostu całą przyjemniość z posiadania zegarka tej "manufaktury". Nie będę wchodził w szczegóły, bo to już parę lat temu było i miałem akurat ważniejsze sprawy na głowie, ale po dwóch reklamacjach dotyczących serwisu zwykłej ety za chore pieniądze, dostałem finalnie zegarek z zarysowaną tarczą. O porysowanym bębnie i paprochach na tarczy w międzyczasie nawet szkoda gadać...

A co do róznicy w jakości pomiędzy zegarkami typu Davosa, Tissot, Certina, Epos, Longines, Maurice L., itp. na korzyść Tudora - jest.

Wg mnie duża na korzyść tego ostatniego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi