Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Moje 10 lat na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Kolega nieco wyżej (choć, w sumie, jako specjalista od "piekieł", powinien być niżej, c'nie? ;)), z ciekawości kliknąłem właśnie w swój profil i widzę, że 25 lutego stuknie mi "dyszka" na forum. Rejestrując się, miałem Atlantica Worldmastera i Casio Waveceptora plus 2, czy 3 Timexy, które dostałem przy różnych okazjach w prezencie. W chwili rejestracji wielkim wydarzeniem było dla mnie zakupienie Seiko Kinetica i divera Orienta. W tej chwili... jest trochę inaczej. Jak wiadomo, im człowiek starszy, tym czas szybciej zasuwa, więc od chwili rejestracji w moim życiu zmieniło się sporo nie tylko w kwestiach zegarkowych... Jako ekstrawertyczny introwertyk, chętnie spotykam się z ludźmi... na dystans - nie mogę więc powiedzieć, że zawarłem tu na forum dziesiątki przyjaźni, które się przełożyły na relacje w realu, ale kilka osób lepiej lub gorzej poznałem i jakoś tam mnie to czegoś nauczyło, a może nawet i pomogło kilka rzeczy zrozumieć... Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie (nie)żałuję, ale czy obiecuję poprawę..? :D ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 grudnia minęło moje 10 lat. Zarejestrowałem się żeby dowiedzieć się czegoś o zepsutymi ruskim zegarku, który córka znalazła w szpargałach u teściowej. W związku z tym, większość mojej aktywności zapisała się w podforum radzieckim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja świętuje dychę za miesiąc

Screenshot_2024-01-30-22-04-13-371_com.android.chrome.jpg

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mija 13 lat :)

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 18. Czas szybko leci…

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w pale się nie mieści, ale i mi dzisiaj stuknęła dekada tutaj ;) Pozdro dla aktualnych członków tego "klubu" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie mija 15 lat. Cieszę się, że to hobby nadal u mnie trwa. Fascynacja światem zegarków mechanicznych już chyba ze mną pozostanie.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi 14 grudnia minie 14 lat. 

W dniu 22.12.2014 o 10:43, Cezar. napisał(-a):

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Pokaż więcej  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.09.2023 o 20:34, LUKASZOWSKI napisał(-a):
  W dniu 2.09.2023 o 20:36, Darecki napisał(-a):

forum niesamowicie się zmieniło... i to nie na lepsze. Z merytorycznego źródła wiedzy stało się niestety targowiskiem próżności 🙁 przepraszam że to pisze i może kogoś uraziłem, ale to moje subiektywne odczucie.

Pokaż więcej  

Przykre ale prawdziwe.

Pokaż więcej  

Być może prawdziwe, ale niekoniecznie przykre. Ja tam nie mam nic przeciwko próżności, zwłaszcza u innych, a na targowiskach bywam chętniej niż np. w dużych sklepach. 

Mówiąc poważniej, o merytoryczną wiedzę zrobiło się znacznie łatwiej niż 10 - 20 lat temu, więc pod tym względem forum straciło na znaczeniu. Internet się rozwinął i bardzo poprawił się natychmiastowy dostęp do materiałów o zegarkach, nawet rzadkich. Łatwiej samemu prześledzić historię rozwoju konkretnego mechanizmu w różnych językach i jeszcze znaleźć do tego szczegółowe obrazki a nawet film. Nie znaczy to, że na forum takich materiałów nie ma, ale ludzie z większą wiedzą rzadziej zadają sobie trud napisania tu czegoś ciekawego dla niewielkiego grona czytelników. Raczej zakładają, że zainteresowani już to znaleźli gdzie indziej.

Na ludzi odwiedzających forum nigdy nie narzekałem (z wyjątkiem jednego czy dwóch moderatorów "działających wspólnie i w porozumieniu"), chociaż to bardzo różnorodna grupa. Jedni mają wiele do powiedzenia i umieją to napisać, innym przychodzi z trudem zamieszczenie jednego zdania bez błędów (niekiedy ci drudzy pokonują więcej barier żeby napisać coś interesującego, więc może powinienem przychylniej spojrzeć na błędy ortograficzne).

Pomimo tej różnorodności, nie zdarzyło mi się dostać niemiłej wiadomości ani uczestniczyć w forumowej "pyskówce", słyszałem tylko o podobnych doświadczeniach niektórych kolegów. Wydaje mi się, że chociaż mnóstwo razy się z kimś nie zgadzałem, to miałem dotąd szczęście nikogo nie urazić (może poza wspomnianymi moderatorami, których i tak już nie ma albo ze wstydu pozmieniali sobie pseudonimy). 

Ogólnie bilans bardzo pozytywny.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry, 

Dzisiaj mija dokładnie 10 lat, gdy zarejestrowałem się na forum. Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, ani nie zwyzywałem na forum 😉Ale ja raczej człowiek spokojny, nieagresywny, tylko czasem wybuchowy 😁.

W sumie forum śledzę z mniejszą lub większą intensywnością mniej więcej od 2009 r. Ale jakoś ciężko mi się było zebrać i zarejestrować. W końcu się udało. A z aktywnością było różnie (w tym dziale chyba wpisywałem się najczęściej 😉 ).

Pozdrawiam wszystkich serdecznie - @piku 

PS.

Trzymam kciuki za nasze forum. Szanujmy je. Przeżyłem kilka upadków forów internetowych, więc oby nasze trwało w najlepszej kondycji jak najdłużej. Dodam, że uwielbiam oglądać zdjęcia zegarków i czytać ciekawe wpisy na forum, ale nie znoszę mediów społecznościowych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi