Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Przestaja mnie w takim razie dziwic te 3 hamburgery na obiad :)


Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Panowie, ja mam 120kg wagi i 196cm wzrostu. Nie oszukujmy sie, paliwa trzeba zebym prosto chodzil :D

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Kosma, z tymi parametrami mógłbyś zostać hersztem piratów. ;)   :)

 

A mnie się popieprzyło z tymi andrzejkami, bo wczoraj były. Dobrze, że żona jeszcze przytomny umysł ma. Ale browary się nie zmarnowały. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Panowie, ja mam 120kg wagi i 196cm wzrostu. Nie oszukujmy sie, paliwa trzeba zebym prosto chodzil :D

 

(0).(0)

No to wiele wyjasnia. Pewnie machasz ta deska z lekkoscia rakiety do pingponga :)


Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stary, jak by tak nią machnął kogoś przez łep, to gorzej jiż kijem baseballowym :D Deska zaczepno-obronna do krojenia

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Ktoś tu kiedyś linkował sprawdzoną wędzoną słoninkę, ale coś nie mogę znaleźć...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Z tego co dobrze kojarzę to Paweł Bury

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ktos wspominal o słoninie ;)

Taka zrobiona;attachicon.gifIMG_20161122_154435.jpg

  

Ktoś tu kiedyś linkował sprawdzoną wędzoną słoninkę, ale coś nie mogę znaleźć...

A dziś "Powrót Jedi' ;)post-48316-0-82213900-1480802560_thumb.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mmm. I bez wódeczki by się zjadło...


Pozdrawiam

Piotr

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bo w ubiegły weeken powiedzieli ze im śmierdzi....'malizną' to dziś były po 200g :)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ktoś tu kiedyś linkował sprawdzoną wędzoną słoninkę, ale coś nie mogę znaleźć...

 

Z tego co dobrze kojarzę to Paweł Bury

 

Polecam - bardzo czysto estetycznie - jadłem słoninę z różnych źródeł ale tą jak rozpakujecie to aromat nieziemski - kupuję co roku pół kilograma mam na jakiś czas najlepsza z kropelką magi lub ogórkiem oczywiście pod kielonka 

 

http://allegro.pl/slonina-wedzona-w-prawdziwej-wedzarni-i6631552751.html

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W czym to jest wysyłane ze przesyłka kurierska kosztuje 25 pln .

Wyglada apetycznie.


Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kilogram słonimy za 47 zł....poledwice wołową sprzedaje u siebie niewiele drożej...

P.S Słonina wedzona,rózne smaki to około 13 złoty...z wysylką to pewnie by było z 20...

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zawsze można kupić w Dino lub Kauflandzie.

Czy pół kg czegoś bardzo dobrego za 23 zł z dostawą to taki kosmos?

To że jedzenie jest jakie jest sami jesteśmy sobie winni szukamy coraz taniej no jest coraz taniej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki, już zamawiam :)


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie mogę znaleźć wpisów o kapuście zasmażanej, pomożecie? BTW ten temat jest jednym z wartościowszych na Forum.


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nic trudnego  :)

kupujesz kapuste kiszoną 1 kg jesli jest kwaśna odciskasz sok do szklanki a kapustę płuczesz i odciskasz wodę /sok zostawiasz po to gdy by była za mało kwaśna po płukaniu i ew dodajesz w trakcie gotowania/

Po odciśnieciu siekasz kapustę i do gara podlewasz troche wody dodajesz sól kilka ziarek pieprzu i ziela angielskiego dwa listki bobkowe /laurowe/ i gotujesz ok 40-50 min

30 deko słoniny kroisz w kostkę i smażysz na patelni gdy bedzie chrupka zbierasz ją i wrzucasz do kapusty

na pozostały tłuszcz wrzucasz  1 dużą pokrojoną w piórka cebulę i  smażysz na złocisty kolor , potem dodajesz dwie łyżki mąki i robisz zasmażkę

następnie odlewasz kapustę i dodajesz zasmażkę mieszasz i na tym koniec :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A na szybko bez ceregieli, szklisz na dobrym smalcu odpowiednią ilość (w stosunku do porcji kapusty) cebuli, do tego wrzucasz odciśniętą kapustę i przyprawy, zasmażasz. Czas zasmażania zależy od gustu, można podawać w tej postaci, albo tak jak  wspominał seiken po dodaniu zasmażki z maki.


Piotr Ratyński

 

   Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie mogę znaleźć wpisów o kapuście zasmażanej, pomożecie? BTW ten temat jest jednym z wartościowszych na Forum.

Jako autorowi widmo tego tematu-jest mi miło :)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przeczytałem małą część tematu i już mam na oku kilka inspiracji :-) Dzisiaj planuję zrobić pulpety w sosie pomidorowym. Zawsze robiłem w sosie koperkowym ale zachciało mi się odmiany. Szperam po necie ale średnio mi się widzą przepisy na sos. Może ktoś ma jakiś sprawdzony przepis? Jest warunek - muszą być w składzie pomidory, a nie ketchup bądź koncentrat.

 

Napisane z Tapatalka za pomocą Xiaomi RN2

Edytowane przez grembi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie dodajecie odrobiny cukru?

 

Zainspirowany niniejszym tematem postawiłem wędzarnię, robię m.in. wędliny, chleby, wina i inne drobnostki. Jest to teraz ważny element życia :) 


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.