Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Drewna najlepiej poszukać na Craigslist.,Ludzie porządkują yardy często wycinają drzewa i oddają pocięte drewno za free.,Ja kiedy miałem w mieszkaniu kominek to nigdy drewna nie kupowałem w Home Depot,tylko szukałem na CL, a jak znalazłem to pożyczałem od kumpla trucka i sobie drewno zwoziłem 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszstko to prawda do pieca czy kominka drewna nie brakuje tylko o jabłonce mówie a mało kto tu sad owocowy ma a jak ktoś ma to sobie zostawia albo kasuje amerykanie wiedzą do czego używane jest;)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja przez te kilka owocnych w doświadczenia lat spędzonych za wielką wodą widziałem i przeżyłem wiele ale Amerykanina wędzącego cokolwiek nie spotkałem. Ale za to podziwiam ich za zdolności grillowe.

Mistrzami są dla mnie.

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Edit

Drugi raz to samo posłałem sorry

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No więcej razy spotykałem drzewa pomarańczy niż jabłoni :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Są farmy owocowe ale jak wycinke robią to drewno w wiązkach sprzedają darmo nic nie ma;)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No na wyspie w mieście ..... nazwy nie pamiętam też takie olbrzymie farmy są.

Ameryka jest pod tym względem zajefajna wszystko da się sprzedać nawet wyeksploatowane drewno:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja przez te kilka owocnych w doświadczenia lat spędzonych za wielką wodą widziałem i przeżyłem wiele ale Amerykanina wędzącego cokolwiek nie spotkałem. Ale za to podziwiam ich za zdolności grillowe.

Mistrzami są dla mnie.

Ale to Polacy są mistrzami świata w grilowaniu 

Ten z żółtą smyczą na szyi to mój kumpel - zwany od jakiegoś czasu "Mistrz świata" 

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-wygrali-Mistrzostwa-Swiata-w-Grillowaniu,wid,8406333,wiadomosc.html?ticaid=1183bd

Piąty od lewej 

http://konkursy.gastrona.pl/art/article_6186.php

 

 

Danie z drobiu -  - zdobyło 207 punktów. O przygotowaniu tej potrawy decydował Mariusz Tkaczyk.

A to jest maszyna do grilowania Mariusza teraz stoi przed jego chatą 

post-68206-0-44289800-1481310692.jpg

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To fajne jest;)

Czy amerykanie są mistrzami czy nie niewiem jedno jest pewne weekend święta 90% griluje a steki schodzą jak ciepłe bułeczki ;)

Kiełbasek raczej nie grilują:)

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja dorzucam na ostatnie pół godzinki gałęzie winogron.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Procent Polaków znający się na rzeczy do procenta Amerykanów  jest nie wielki.

A nie wielka grupa naszych w wielu kategoriach przewyższa resztę globu.

U nich grillowanie to dość mocno zakorzeniona tradycja.

A w połączeniu z mięsem jaki mogą nabyć to cud miód.

 

 

Steki są w porównaniu do zarobków tanie jak kaszanka więc kto by kiełbasę jadł:)

 

Winogron nie używałem ale wg. mnie nie nadają się na całe wędzenia tylko na koniec wrzucić dla zapachu jak jałowiec.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przecież napisałem, że na koniec :)

Choć oczywiście w pełni nadaje się na pełne wędzenie.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Inaczej to odebrałem , jako że na koniec konwersacji Twojej na dzisiaj.

 

Na pełne wędzenie moim zdaniem nie nadaje się, bo drewno winogronowe ma dość specyfczny zapach, ale nie próbowałem i nie słyszałem do tej pory żeby ktoś tak wędził więc nie neguję pomysłu ani praktyki kolegi

post-61298-0-72535300-1481448542_thumb.jpg

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Klinem go heheheh

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyśmienita kombinacja. Lek na każde zło weekendowe o poranku. Tylko po jednym, chce się kolejne

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sporo było ostatnio o wędzeniu, u mnie taka sytuacja

 

e0e234fe018cc48c4c3b34aa90a56e95.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Łosoś z morza a nie z hodowli, uwędzony na krypie jeszcze. Jakies 6-7kg szczęścia. Dziś mi kumpel przywiózł

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zna ktoś jakiś przepis na dobrą lazanię z mięsem? Może być dużo roboty, najważniejsze żeby była top-class.

Duzo pisania :)

Kup makaron 'Lubella'-lasagne oczywiscie, jest swietny.

Na opakowaniu znajdziesz przepis, przy okazji bedziesz mial gotowa liste zakupow :)

Wazne jest by produkty byly wysokiej jakosci-ser, mieso...

Dodatkowo, jako ze jemy tez oczami, dokup pomidory koktajlowe i swieża bazylie do ozdoby potrawy.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Koledzy, kupiłem kurę i robię rosół. Na drugie chciałem podać mięsko, ale do takiej kury przydałby się taki biały sosik na bazie bulionu, śmietany i natki. Jak taki sosik się robi? W sieci są jakieś przepisy, ale nie chcę eksperymentować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Roztopić maslo w rondelku, dodac lyzeczkę maki, wymieszać.

Osobno zahartowac śmietane z goracym bulionem-wymieszac.

Jednolitą masę dodać do rondelka ( mały ogien) ciagle mieszając.

Dodać do smaku szczypte gałki, pieprzu soli, posiekana natkę.

Chwile gotować, mieszajac rozga doprowadzając do odpowiedniej konsystencji.

Ready.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.