Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wolowiny wam w tej ameryce brakuje, kartki? Hihi :)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wołowiny brakuje?Żartujesz chyba lepszej u Was niema na pewno tylko w tej chwili w domu brak a zimno i wychodzić się nie chce

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Żartuje oczywiscie :), wiem.-na tym zart polega :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co to za dodatek na Twojej porcji

pomiędzy cebulką a jajem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tatara spożywam często ale musztarda nigdy mi do głowy nie przyszła.

sprawdzę to przy najbliższej okazji. 

Może napisz  jeszcze jaka to musztarda żebym nie musiał utylizować.

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sarepska.

Musztarda to standart w tym daniu.

Ponizej masz z marynowanymi grzybami.post-48316-0-12375800-1484683186.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A u mnie nie mam tatara bez maggi :)


Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A u mnie nie mam tatara bez maggi :)

Maggi stoi w przyprawniku na stole, wraz z oliwą pieprzem i solą :)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość jarozlaw

Te wszystkie dodatki zabiły by dla mnie smak mięsa, no ale co człowiek to historia :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Te wszystkie dodatki zabiły by dla mnie smak mięsa, no ale co człowiek to historia :-)

Ja autor tego wątku mam prośbę-nie zaczynaj jak to masz w zyczaju :)

 

Dziękuję.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dodatki do tatara to cebulka, ogóreczek kiszony, żółtko, maggi i oliwa... wsjo, więcej uważam za przerost treści, która zaburza subtelny smak mięsa...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Krzysiek, kuchnia to jak zegarek :), jednemu wystarczy wskazowka godzinowa innemu potrzeba okienka daty :)

Wersja z grzybkami byla pod żubrówkę :)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuję z grzybkami... Jutro mam zamiar jechać do masarni i kupić "na tatara", bo smak wielki narobiłeś...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kurcze, ale kusicie...


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość jarozlaw

Ja autor tego wątku mam prośbę-nie zaczynaj jak to masz w zyczaju :)

 

Dziękuję.

post-79616-0-63838400-1484691065_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak juz mowa o wolowinie..:)

 

Moja produkcja,stek z polędwicy z sosem z octu balsamicznego i dodatkami-grilowane warzywa ,roszponka i masełko czosnkowe....mniampost-48316-0-94617400-1484691224.jpg


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co powiecie o kawałku anchois do tatara? Fanaberia? Bo mi bardzo ładnie uzupełnia, no i trzeba dojść z solą w kiszonkach, bo jak wszystko z octu, to nie ma co soli oddać. No bo maggi to nie dla mnie, coprawda uwielbiam smak selera i lubczyka, za bajtla to chleb z maggi był standardową przegryzką, ale te współczesne zaprawy na bazie octu i glutaminianu mnie odrzucają

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I jeszcze apropos Tatara - żadnej oliwy z oliwek czasem.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chłopie, rób tak jak Tobie smakuje, to jest jedyny sposób żeby było dobrze. Nie rozumiem tego kulinarnego faszyzmu, tatar to tylko z wódką, najlepiej odgryziony prosto z żywej krowy bo inaczej to nie prawdziwy :D. Kojarzy mi się to z koneserami sushi, żarcie rybaków japoński hamburger a atmosfera w sushi-barach wzniosła jak na konklawe i miliony ekspertów w internecie prawiących mądrości jak powinno się łapać każdy kawałek żeby nie urazić sensei.

Jedzenie to sztuka,pasja, przygotowanie też, jak ktoś tego nie rozumie, to nie :)

 

Wiem ze zyjemy w czasch zarcia ze styropianowego lunch boxa, a rodzinny obiad przy wspolnym stole to prehistoria, ale to co jemy, a przede wszystkim JAK, swiadczy o naszej kulturze.....bez wzgledu co kto napisze w internecie.

 

Rodzinę cementuje wspólny stół, rozmowy, celebracja spozywanych posiłków, przygotowanie, to ze jest dziś dookola mnostwo samotnych ludzi spowodowane jest min nieumiejętnoscią i bylejakoscią jedzenia, w składzie jak i formie.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niekiedy pozornie proste dania potrafią wznosić się na wyżyny smaku dzięki sztuce gotowania.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Edit-post do kolegi @nicon.

 

Bez urazy, ale zabierasz głos, i wydajesz opinie w zupełnie Ci obcej materii.

Opisujesz tylko to czego doswiadczyleś- w formie i serwisie.

 

Większosć ma prawo jazdy, ale nie kazdy jest Kubicą, wszyscy potrafią pisać, ale nie kazdy jest Mrozkiem....

 

No i nie mowimy w tym momencie co lubimy, tylko jak zgodnie ze sztuką coś przygotować.

 

W ostatnim zdaniu masz slusznosć.

 

 

To wg Ciebie sztuka?

 

Łosoś z avokado.....[foto i wyrób własny]

Na folii spozywczej rozkladamy płaty łososia wędzonego

Avocado obieramy,kroimy w kostke,dodajemy pieprz,sól,czosnek,jogurt naturalny-blenderujemy na jednolitą mase

Na patelnie wlewamy ocet balsamiczny ,dodajemy cukier i ciagle mieszajac doprowadzamy do konsystencji sosu jaka nam odpowiada.....[pamietac trzeba ze po wystygnieciu sos mocno zgestnieje a przechowywany w lodówce długo moze słuzyc jako np dodatek do ciast]

Na łososia nakladamy[srodek]łyzka mase z avocado-nastepnie "rolujemy"

"Rolki" umiesczamy w lodówce by stęzały

Przystrajamy talerz sosem i wykładamy roladki w całosci lub krojone pod kątem :D

Dodajemy wedle uznania-cytryne rozmaryn......

Smacznego!

post-48316-0-86425700-1484699705.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.