Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

projekt ARCTOWSKI / burza mózgów /

Rekomendowane odpowiedzi

oooo są i pingwinki :D , proletariackie pingwinki , ciekawe do pracy w  jakim kombinacie je zapędzono :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem grafikiem, robiłem prawie, że pixel po pixelu w paintcie więc wybaczcie, wskazówki z pierwszej propozycji w temacie, czerwony grot sekundy, białe sekundy ;)

JCA46Cf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robiłem prawie, że pixel po pixelu w paintcie

gratuluje samozaparcia :)

Marcin, wersja bez pomarańczu który notabene Ty podrzuciłeś :)

ARC%2001_zpszsmocl2n.jpg

a może ze świecącą tarczą?

ARC%2001_zpsaopy16bd.jpgARC%2001%20N_zpsu88om7uj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek... VRATISLAVIA!!!

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dużo lepiej ! , charakterny zegarek. Końcówka sekundy czerwona plus kropeczka albo coś innego w miejscu stacji Arctowskiego i to wszystko jeśli chodzi o cieplejszy kolor, reszta ma być arktyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek... VRATISLAVIA!!!

a musiałeś mówić nikt nie zauważył :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pomarańczowym to bardziej Karaiby niż Arktyka ;-)

ARC%2001_zpszsmocl2n.jpg

john.doe !! Super, zrobiłeś właśnie to na co nie starczyło mi graficznego warsztatu, i ten jaśniejszy niebieski w lepszym odcieniu jest niż poprzednio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ze świecącą tarczą to super projekt john.doe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się wydaje, że świecąca tarcza w tym projekcie to dobry pomysł. Nie pasują mi tutaj jakoś te vis'owe wskazówki... Chyba byłoby lepiej aby miały jakiś bardziej kompasowy charakter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się pomysł ze świecącą tarczą. Jednocześnie uważam, że wskazówki nie powinny być pomarańczowe ani czarne - będą słabo widoczne. Najlepiej wyglądałyby moim zdaniem po prostu białe. Najlepiej z lumą w środku, jak w pokazanym chwilę wcześniej zegarku (chodzi o kolor i lumę, nie o prosty kształt wskazówek):

[...]
vulcain-nautical-seventies-vulcain-troph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalajkuje Wam temat ;).

Dla mnie już na tym etapie projekt tarczy do kupienia ale fajny byłby jakiś "zakodowany fragment" historii, gdzieś ma tarczy, wskazówkach. Chodzi mi o to jak robi to Oris w swoich seriach, zwłaszcza poświęconych muzykom. Element nie jest to oczywisty jeśli nie znasz całości narracji.

Vis, Arctowski. Fajny kierunek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

A co powiecie na pingiwnka na krótszym końcu wskazówki sekundowej, będzie sobie chodził po lodach Antraktydy ? To w ogóle jest możliwe, żeby wykonać taką wskazówkę?

Kierunek północy na godzinie 12-tej za bardzo kojarzy mi się z symboliką loży masońskiej, ale ciii nie powiem nikomu :) Na jego  miejscu widziałbym centralnie umiejscowione logo VC. A napisy po przekątnej zastąpił zwykłymi znacznikami godzinowymi. Napis Arctowski podobał mi się poziomo i do tego dodałbym kropkę z położeniem stacji.

Wersja z podświetlaną tarczą jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ten projekt pasowałby najbardziej w wersji max "snow". Jak najwięcej białego. Mieszanie kolorami, niebieskim nawet powoduje utratę polarnego klimatu zegarka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dodał więcej szarego tak jak w Vulcainie, bo teraz troszkę zbyt niebieski ten projekt nam się zrobił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rzeczywiście więcej białego, ale wtedy siatka kartograficzna powinna być ciemniejsza, coś jak w ruskach, które wklejalem

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może być bez pingwinka? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może być bez pingwinka? 

NIE !

:)

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli mogę swoje 2gr to:

+1 do mniejszego nasycenia kolorów.

Białe tło

Wypukły kształt po środku w delikatnej niebieskości koniecznie z zaznaczonym miejscem obozu, poprzecinany siatką karto. dla uniknięcia skojarzeń z plamą

12 3 6 9

Siatka karto. pociągnięta po całej szerokości tarczy

Data na 6 - zegarek podróżnika bez daty = słabo

Bez pingwina - bo się niepoważny zegarek a'la myszka Mickey z tego robi

Wskazówki dla lepszej widoczności w takim samym kolorze co i zaznaczenie obozu czyli pomarańczowe lub czerwone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Data na 6 - zegarek podróżnika bez daty = słabo

Również uważam że data powinna być, tak anprawdę zegarek arktyczny powinien być 24godzinny z uwagi na noce i dnie polarne, tak aby ktoś wiedział czy to 4ta rano czy 4-ta po południu. No ale nie mamy takich mozliwości mechanicznych. Daty także nie można sobie kolego przesuwać w dowolne miejsce na tarczy, to wynika ze stosowanego mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umknęła mi informacja jaki w nim ma być mechanizm (ja widziałbym tam nh35)

Z tym położeniem chodziło o wypełnienie miejsca po brakującym pingwinie.

Jeżeli musi być na 3 to też dobrze - oby była

Taplatk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna się robić interesująco. Data musi być, pingwinek zostaje! Co do koloru, to przewaga niebieskiego mnie pasuje, lubię ten kolor.

atlantic seahunter, certina ds spel, aerowatch les grandes classiques, steinhart marine black anchor, atlantic milano,  mondaine sport I date, cyma conquistador auto day date, hy moser, auguste reymond tytan, alpina startimer pilot, davosa argonautic ceramic lumis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Nie widzi mi się tu data... Po pierwsze zakłóci świetny rysunek i układ graficzny tarczy, po drugie osobiście nie lubię takich małych datowników (słabo je widzę), po trzecie w czasach Arctowskiego raczej datowniki nie były zbyt popularne w zegarkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1a03381f83a7d773d0bb664caf9dc555.jpg robione na komórce wiec nie jest dokładnie, można jeszcze na czerwono stacje na mapce zaznaczyć i dać mała flagę biało czerwoną na wskazówce minutowej, wybielic bardziej wskazówki i dać cieńką czarną ramkę wokół lumy

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.