AKPS 5340 #4401 Napisano 14 Lipca 2023 1 minutę temu, SPS napisał(-a): Dziękuję też uważam że jest ok Musiałbym wybrać się w takie miejsce jak Wrzeciono Czasu. Tam mają Patek Philippe, Vacheron Constantin, czy A. Lange i pomierzyć na miejscu w jeden dzień, porównać i pomyśleć co bym chciał jeszcze. Choć Tiffany Blue nie mają chyba No masz. @Paulus57 musiałeś? Musiałeś? 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4402 Napisano 15 Lipca 2023 8 godzin temu, SPS napisał(-a): Dziękuję też uważam że jest ok Musiałbym wybrać się w takie miejsce jak Wrzeciono Czasu. Tam mają Patek Philippe, Vacheron Constantin, czy A. Lange i pomierzyć na miejscu w jeden dzień, porównać i pomyśleć co bym chciał jeszcze. Choć Tiffany Blue nie mają chyba Toś mnie markami zmiażdżył. Posiadaczy wymienionych marek jak na lekarstwo a i tak tych co "śmią ciorać" je na plaży, to tym bardziej rzadkość... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek91 3771 #4403 Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) Mały update. 😉 Nie widzę w tym momencie potrzeby jakichś zmian, ani nie mam na oku żadnego potencjalnie nowego nabytku. IWC to mój górny limit cenowy poza który nie mam zamiaru wychodzić więc nie zakładam też konsolidacji w celu kupienia czegoś droższego. Ustaliłem górną granicę w postaci 6 sztuk i pomijając vintage Constellation (mój ślubny zegarek) i G-Shocka, w zasadzie udało mi się go osiągnąć. Tutaj dwa modele, które już nie do końca traktuję jako należące do kolekcji. Oba bowiem znajdują się na forumowym bazarku. Edytowane 17 Lipca 2023 przez wojtek91 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4404 Napisano 17 Lipca 2023 3 godziny temu, wojtek91 napisał(-a): Mały update. 😉 Nie widzę w tym momencie potrzeby jakichś zmian, ani nie mam na oku żadnego potencjalnie nowego nabytku. IWC to mój górny limit cenowy poza który nie mam zamiaru wychodzić więc nie zakładam też konsolidacji w celu kupienia czegoś droższego. Ustaliłem górną granicę w postaci 6 sztuk i pomijając vintage Constellation (mój ślubny zegarek) i G-Shocka, w zasadzie udało mi się go osiągnąć. Tutaj dwa modele, które już nie do końca traktuję jako należące do kolekcji. Oba bowiem znajdują się na forumowym bazarku. Coś mi to podejrzanie wygląda. "Mam sześć zegarków, bo taki ustaliłem limit. Słowo się rzekło! Bo tych dwóch, to nie liczę a tamtych dwóch nie potrzebuję." Tak czy inaczej fajne zegarki. Ja postanowiłem sobie mieć tyle, ile będę miał i pod żadnym pozorem tej decyzji nie naruszę. Co jak co, ale potrafię być stanowczy i nie będę sam siebie oszukiwał. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek91 3771 #4405 Napisano 17 Lipca 2023 3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Coś mi to podejrzanie wygląda. "Mam sześć zegarków, bo taki ustaliłem limit. Słowo się rzekło! Bo tych dwóch, to nie liczę a tamtych dwóch nie potrzebuję." Tak czy inaczej fajne zegarki. Ja postanowiłem sobie mieć tyle, ile będę miał i pod żadnym pozorem tej decyzji nie naruszę. Co jak co, ale potrafię być stanowczy i nie będę sam siebie oszukiwał. Nie wyprowadzaj mnie proszę z mylnego przeświadczenia, że jakoś sobie z tym wszystkim radzę 😉 A tak serio to G-Shocka prawie nie noszę, ale czasem się przydaje, a Constellation zakładam raz do roku na rocznicę ślubu. Zegarków które sprzedaję nie traktuję już właściwie jako swoje (nie noszę ich co niestety nie jest u wszystkich standardem), tak więc pokusiłem się o skrót myślowy i duże uproszczenie, że w zasadzie w ciągłym użytkowaniu mam 6 zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4406 Napisano 17 Lipca 2023 53 minuty temu, wojtek91 napisał(-a): Nie wyprowadzaj mnie proszę z mylnego przeświadczenia, że jakoś sobie z tym wszystkim radzę 😉 A tak serio to G-Shocka prawie nie noszę, ale czasem się przydaje, a Constellation zakładam raz do roku na rocznicę ślubu. Zegarków które sprzedaję nie traktuję już właściwie jako swoje (nie noszę ich co niestety nie jest u wszystkich standardem), tak więc pokusiłem się o skrót myślowy i duże uproszczenie, że w zasadzie w ciągłym użytkowaniu mam 6 zegarków. Jeżeli te dwa zegarki z bazarku w zasadzie nie są Twoje, to chętnie zaopiekuję się, przynajmniej Mont Blankiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek91 3771 #4407 Napisano 18 Lipca 2023 14 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Jeżeli te dwa zegarki z bazarku w zasadzie nie są Twoje, to chętnie zaopiekuję się, przynajmniej Mont Blankiem. Za drobną, symboliczną opłatą myślę, że nie będzie problemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4408 Napisano 18 Lipca 2023 10 minut temu, wojtek91 napisał(-a): Za drobną, symboliczną opłatą myślę, że nie będzie problemu "Drobna, symboliczna" brzmi obiecująco... a życie swoją drogą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6182 #4409 Napisano 18 Lipca 2023 W dniu 14.07.2023 o 22:49, SPS napisał(-a): Dziękuję też uważam że jest ok Musiałbym wybrać się w takie miejsce jak Wrzeciono Czasu. Tam mają Patek Philippe, Vacheron Constantin, czy A. Lange i pomierzyć na miejscu w jeden dzień, porównać i pomyśleć co bym chciał jeszcze. Choć Tiffany Blue nie mają chyba Uważaj na Wrzeciono Czasu! Ja poszedłem tam po zegarek za 10k, a wyszedłem z Breguet za 30k 😁 Natomiast sama wizyta przemiła i obsługa na najwyższym poziomie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 55216 #4410 Napisano 19 Lipca 2023 14 godzin temu, Christo napisał(-a): Uważaj na Wrzeciono Czasu! Ja poszedłem tam po zegarek za 10k, a wyszedłem z Breguet za 30k 😁 Natomiast sama wizyta przemiła i obsługa na najwyższym poziomie. Dobrze, dziękuję za ostrzeżenie. Pójdę ze stanowczym nastawieniem .... i na wszelki wypadek wezmę więcej pieniędzy 🤣😂 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4411 Napisano 24 Lipca 2023 Moja "złota osiemnastka". 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #4412 Napisano 24 Lipca 2023 reszta z setki to chinole? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4413 Napisano 24 Lipca 2023 23 minuty temu, Admof napisał(-a): reszta z setki to chinole? Jeden z fotki Ci umknął. Dokładnie połowa jest "prawilna". Ale kilka chińczyków chyba by też można było zapisać do "niekontrowersyjnych" (np. Merkur, Sea-Gull, CIGA Design). Żebyś mnie nie posądzał o złe skłonności, to najwięcej mam Casio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56489 #4414 Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) @Paulus57 Masz zdjęcie zbiorcze całej swojej, bieżącej, kolekcji? Edytowane 25 Lipca 2023 przez petruss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4415 Napisano 25 Lipca 2023 12 minut temu, petruss napisał(-a): @Paulus57 Masz zdjęcie zbiorcze całej swojej, bieżącej, kolekcji? Nic nie byłoby widać. Wkrótce będzie drugie pudełko. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56489 #4416 Napisano 25 Lipca 2023 Dawaj! Nawet z lotu ptaka 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4417 Napisano 25 Lipca 2023 2 minuty temu, petruss napisał(-a): Dawaj! Nawet z lotu ptaka 😎 Postaram się jutro dać drugą część. Wszystkich naraz nie ma szans. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4418 Napisano 26 Lipca 2023 Drugie pudełko. 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40376 #4419 Napisano 26 Lipca 2023 Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Zacny zbiór 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4420 Napisano 26 Lipca 2023 Będzie jeszcze kilka odcinków. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27208 #4421 Napisano 26 Lipca 2023 13 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Postaram się jutro dać drugą część. Wszystkich naraz nie ma szans. To chociaż podaj łączną masę w kilogramach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #4422 Napisano 26 Lipca 2023 26 minut temu, Mirosuaw napisał(-a): To chociaż podaj łączną masę w kilogramach Pewnie z 15 będzie... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RagnarPL 10728 #4423 Napisano 5 Sierpnia 2023 Cześć To i ja wrzucam aktualny stan mojego zbioru. Klasycznie już, prezentacja w formie filmu na YT :D:D:D:D Zapraszam Was na film, na który zagłosowaliście w ankiecie jakiś czas temu. Jej wyniki jednoznacznie pokazały, że macie ochotę abym podzielił się z Wami filmem o zegarkach z moich osobistych zbiorów 🧐🤔😎😁 Proszę bardzo...tylko nie narzekajcie na długość filmu 😂😄 To jeden z najdłuższych jak nie najdłuższy film na moim kanale 🎞🎞🎞🎞🎞🎞 Czekam na Wasze komentarze, co sądzicie o samej kolekcji, która w rzeczywistości kolekcją nie jest. Które zegarki Wam się podobają, a które nie. Łapki w górę mile widziane 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 Nie zapomnijcie zasubskrybować kanału i kliknąć w dzwoneczek, aby nie przegapić kolejnych produkcji 🔔🔔🔔🔔🔔 Zapraszam do oglądania. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4424 Napisano 5 Sierpnia 2023 Godzinę temu, RagnarPL napisał(-a): Cześć To i ja wrzucam aktualny stan mojego zbioru. Klasycznie już, prezentacja w formie filmu na YT :D:D:D:D Zapraszam Was na film, na który zagłosowaliście w ankiecie jakiś czas temu. Jej wyniki jednoznacznie pokazały, że macie ochotę abym podzielił się z Wami filmem o zegarkach z moich osobistych zbiorów 🧐🤔😎😁 Proszę bardzo...tylko nie narzekajcie na długość filmu 😂😄 To jeden z najdłuższych jak nie najdłuższy film na moim kanale 🎞🎞🎞🎞🎞🎞 Czekam na Wasze komentarze, co sądzicie o samej kolekcji, która w rzeczywistości kolekcją nie jest. Które zegarki Wam się podobają, a które nie. Łapki w górę mile widziane 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 Nie zapomnijcie zasubskrybować kanału i kliknąć w dzwoneczek, aby nie przegapić kolejnych produkcji 🔔🔔🔔🔔🔔 Zapraszam do oglądania. Obejrzę w wolnej chwili. Chętnie zobaczę co tam masz ciekawego. Pozdrawiam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DBR 414 #4425 Napisano 6 Sierpnia 2023 Aktualizacja. Musiałbym kupić większe pudełko, bo po szufladach pochowane jeszcze jakieś staruszki, ale to mnie przynajmniej trochę ogranicza. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach