rafi 14266 #5126 Napisano 13 Grudnia 2025 21 minut temu, facecik napisał(-a): OW jest spoko. Ma kompaktowy rozmiar koperty oraz L2L i pomimo sporej wysokości bardzo dobrze mi się go nosi. To jest teraz mój zegarek na basen - znów zacząłem pływać. Mam parę zastrzeżeń do wykonania. Głównie chodzi o bezel, jego pracę i wkładkę. Nie wiem czy zdecydowałbym się ponownie na wydanie prawie 10k za taki zegarek. Skoro jednak już go mam, to pewnie zostanie... Skoro nie ma tego co najważniejsze, to może niech chociaż zegarki to kompensują😉 Prawidłowo. O zdrowie trzeba walczyć, a jednocześnie mieć pozytywne podejście do życia i wyciskać z niego max co się da. To jest cholernie istotne. Coś na ten temat wiem, od dwunastu lat (choć to nie ja choruję, tylko młoda). 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 439 #5127 Napisano 14 Grudnia 2025 16 godzin temu, facecik napisał(-a): Moje podsumowanie na koniec roku. Mimo pesymistycznych przewidywań, jednak udało mi sie zapełnić to brzydkie pudełko, a nawet nieznacznie je przepełnić. Trzeba chyba kupić większe, bo żadnych redukcji nie planuję w najbliższym czasie. Powiem więcej, mam coraz większy głód posiadania czegoś nowego. Super kolekcja, gratuluję 🙂 Z ciekawości. Jak oceniasz divera GO w porównaniu do Rolka i Omegi jeśli chodzi o jakość wykonania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4730 #5128 Napisano 14 Grudnia 2025 4 godziny temu, Fiere napisał(-a): Super kolekcja, gratuluję 🙂 Z ciekawości. Jak oceniasz divera GO w porównaniu do Rolka i Omegi jeśli chodzi o jakość wykonania? GO jest najlepiej wykonanym zegarkiem jaki kiedykolwiek miałem. Wiem, że brzmi to dziwnie, bo przecież to tylko diver. Żaden mój zegarek nie miał tak dobrze wykonanej koperty - są tam różne sposoby obróbki - satyna, szczotka, polerka i chyba nawet piaskowanie (między zębami bezela). I to wszystko jest perfekcyjnie zrobione. Dekiel ma bardzo ładny grawer i jest on ustawiony w osi koperty. Bezel pracuje ciężko, dużo ciężej niż w subie i nawet w Omedze, ale nie ma absolutnie żadnych luzów i centruje idealnie. Tarcza też jest świetna, matowa z delikatną strukturą, ma nakładane indeksy. Wskazówki to ciekawa sprawa - nie wiem z czego są wykonane, ale są bardzo jasne, podobnie jak indeksy, co daje ciekawy efekt w zestawieniu z tarczą. Po tym czasie użytkowania, muszę też potwierdzić, że jednak ma lepszą lumę niż Sub i Omega. Dokładności nie sprawdzałem, podobnie jak rzeczywistej rezerwy chodu. Wiadomo co tam siedzi w środku i nie jest to już podobno cud techniki i nowoczesności. Mnie to akurat nie przeszkadza. Wbrew wygłaszanym tu opiniom, uważam że cena, którą zapłaciłem za ten zegarek jest uzasadniona (retail -około 20%). Bardzo dobry zakup. 19 godzin temu, nav napisał(-a): Z zegarków do mokrej roboty polecam Muhle Glashutte SAR, taki Unimog, ładny po niemiecku, ale bardzo praktyczny. Chętnie przymierzyłbym Seaq, niestety z tego, co się orientuję, trzeba się wybrać poza Polskę. Wszystkie moje divery były kupine z myślą o pływaniu, dlatego tak ich u mnie dużo w stosunku do całości zbioru. I oczywiście pływały i ciągle pływają. Wydaje mi się, że mam ich już dosyć. Co do SeaQ to u nas tylko u kogoś, kto posiada można przymierzyć. Ewentualnie może coś do czasu do czasu sie trafić u handlarza. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10932 #5129 Napisano 15 Grudnia 2025 W dniu 13.12.2025 o 16:13, facecik napisał(-a): Moje podsumowanie na koniec roku. Mimo pesymistycznych przewidywań, jednak udało mi sie zapełnić to brzydkie pudełko, a nawet nieznacznie je przepełnić. Trzeba chyba kupić większe, bo żadnych redukcji nie planuję w najbliższym czasie. Powiem więcej, mam coraz większy głód posiadania czegoś nowego. Bardzo zacna kolekcja, Hubercie… 😎 PS. A z Panerai się „wyleczyłeś”, widzę – dokładnie jak ja. 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4730 #5130 Napisano 15 Grudnia 2025 5 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Bardzo zacna kolekcja, Hubercie… 😎 PS. A z Panerai się „wyleczyłeś”, widzę – dokładnie jak ja. 😁 Chciałbym wrócić do Panerai. Już nawet prawie kupowałem 683. Bardzo mi się podoba, a mam już przerobionego suba w tym rozmiarze. Jakiś tak wyszło, że jednak nie zagościł u mnie. Na razie jeszcze ich nie skreślam. Mimo problemów z bezelem i serwisem, lubiłem mojego 2223. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17460 #5131 Napisano 15 Grudnia 2025 @facecik zgrabny zestaw, LD chyba 2 na forum? Jakoś przegapiłem dodanie go do kolekcji. Dobrze słyszeć że głód zegarkowy dalej Cię pali 1 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4730 #5132 Napisano 15 Grudnia 2025 48 minut temu, Jan napisał(-a): @facecik zgrabny zestaw, LD chyba 2 na forum? Jakoś przegapiłem dodanie go do kolekcji. Dobrze słyszeć że głód zegarkowy dalej Cię pali LD został przemilczany😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 86546 #5133 Napisano 15 Grudnia 2025 W dniu 13.12.2025 o 16:13, facecik napisał(-a): Moje podsumowanie na koniec roku. Mimo pesymistycznych przewidywań, jednak udało mi sie zapełnić to brzydkie pudełko, a nawet nieznacznie je przepełnić. Trzeba chyba kupić większe, bo żadnych redukcji nie planuję w najbliższym czasie. Powiem więcej, mam coraz większy głód posiadania czegoś nowego. Świetny zestaw. Jest co nosić 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19113 #5134 Napisano 31 Grudnia 2025 Tak na koniec roku... 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 45467 #5135 Napisano 31 Grudnia 2025 (edytowane) Ten rok był dobrym rokiem dla zegarków, do kolekcji dołączyły trzy modele Ω ... ;] w nowym roku chciałbym się cieszyć z tego co już mam ;] Edytowane 31 Grudnia 2025 przez lysolek007 19 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6882 #5136 Napisano 31 Grudnia 2025 3 godziny temu, lysolek007 napisał(-a): Ten rok był dobrym rokiem dla zegarków, do kolekcji dołączyły trzy modele Ω ... ;] w nowym roku chciałbym się cieszyć z tego co już mam ;] Gratulacje, piękny zestaw na jak zwykle świetnych zdjęciach. Ale jedno - to moim zdaniem najfajniejsze - jako miłośnik kinowego obrazu w poziomie pozwoliłem sobie inaczej wykadrować 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20834 #5137 Napisano 31 Grudnia 2025 3 godziny temu, lysolek007 napisał(-a): Ten rok był dobrym rokiem dla zegarków, do kolekcji dołączyły trzy modele Ω ... ;] w nowym roku chciałbym się cieszyć z tego co już mam ;] Szacun, łądnie nazbierane i zacne referencje 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 45467 #5138 Napisano 31 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a): Gratulacje, piękny zestaw na jak zwykle świetnych zdjęciach. Ale jedno - to moim zdaniem najfajniejsze - jako miłośnik kinowego obrazu w poziomie pozwoliłem sobie inaczej wykadrować Dzięki, nie ma sprawy co do wykadrowania zdjęcia👍 Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): Szacun, łądnie nazbierane i zacne referencje Dzięki 👊 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 64762 #5139 Napisano 1 Stycznia Początek roku i stan kolekcji styczeń 2026 😁 Plany co do kolekcji ? - czekam na gmt- master II „Bruce Wayne” - ostatnio myślę nad Breguet Type XX w kopercie 38-39 mm - raczej zdroworozsądkowa redukcja tych zegarków które najrzadziej noszę 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14266 #5140 Napisano 1 Stycznia 4 godziny temu, SPS napisał(-a): Początek roku i stan kolekcji styczeń 2026 😁 Plany co do kolekcji ? - czekam na gmt- master II „Bruce Wayne” - ostatnio myślę nad Breguet Type XX w kopercie 38-39 mm - raczej zdroworozsądkowa redukcja tych zegarków które najrzadziej noszę Ciekawa kolekcja Szymon, bogata i różnorodna. Breguet dobrze ją uzupełni. od jak dawna czekasz na Brucea Wayna? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 64762 #5141 Napisano 1 Stycznia @rafi Nie umiem teraz znaleźć zdjęcia z dokładną datą zapisu ale niecałe 4 może niecałe 5 miesięcy. Zapisali mnie po odbiorze DJ. Chciałem na Land dwellera się zapisać jak go zobaczyłem na żywo ale za późno się zdecydowałem po jego premierze. Natomiast zaproponowali że zamiast Land dwellera mogą mnie wpisać właśnie na „bruce wayne” więc skorzystałem - szczególnie że kiedyś go chciałem ale wtedy zaproponowali mi zamiast tego Explorera II 🤭 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17460 #5142 Napisano 1 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, SPS napisał(-a): niecałe 4 może niecałe 5 miesięcy. w krk mówią że bruce nie ma sensu bo lista dluga a skapują powoli. Ale Was na śląsku ptaszysko lepiej traktuje mnie w 6 miesiacy po premierze wykopali z listy ale może i dobrze... Edytowane 1 Stycznia przez Jan 1 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 64762 #5143 Napisano Wtorek o 10:17 @Jan Trudno powiedzieć, wiadomo jak jest z tymi listami. Czasem ktoś czeka na ten sam Rolex około 1 rok a ktoś inny 2-3 lata. Czasem nie zapiszą wcale, czasem ktoś wyleci z listy. 🤷 Zaproponowali, skorzystałem, zobaczymy. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach