Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

bezel z plastiku?   ile dałeś? przypomina mi mojego lupaia.
Ja podobnego nabyłem za nieco ponad...
7 zł. (Oczywiście w promocji.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, pmwas napisał(-a):

Moj Sugess moonphase dotarł :D

Niestety będę w domu dopiero koło 20:00 - sprawdzian cierpliwości 

IMG_2199.thumb.jpeg.795f239fbd1fca4eb58561b7cebc5c5f.jpeg

?

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedł pierwszy z nieplanowanych nabytków. ? Jakość fenomenalna. Kultura pracy bezela bajka, wszystko centruje i nie ma żadnego back-play. Jedyne co mi się w nim nie podoba to srebrne wskazówki. I będę na 100% je zmieniał. Załatwię mu czarne i dojdzie też bransoleta. Monster to jeden z tych zegarków które imho o wiele lepiej wyglądają na kajdanie. Wakacyjna koszula już na niego czeka. ?

DSC_0134_ps.thumb.jpg.3caf8a558b5674b92398e70370a21784.jpg

DSC_0137_ps.thumb.jpg.23a83da4178214cb4023e2a442f61147.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony 1 czerwca, a wczoraj już był u mnie. Sprawnie idą im te przesyłki
Sam zegarek bardzo spoko jak na ~150zła30bde6662368f58a60912f73366bad4.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne wysyłka z magazyniu w Europie. Fajny model, ale mi brakuje typowego centralnego sekundnika,a nie przepadam za chrono. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapewne wysyłka z magazyniu w Europie. Fajny model, ale mi brakuje typowego centralnego sekundnika,a nie przepadam za chrono. 
Wysyłka była z Chin. Dwa zegarki zamówiłem 1.06 i drugi dziś też w doręczeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten nie ma w ogóle sekundnika czasu podstawowego, ale jest śliczny. (Tak śliczny, że mam także niebieskiego.)
Ta duża, najcieńsza, centralna wskazówka jest od sekund stopera (jak w każdym chrono) a sekundnika czasu podst., tak jak pisałem wcześniej, nie ma w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, alpaczino napisał(-a):

Ten nie ma w ogóle sekundnika czasu podstawowego, ale jest śliczny. emoji1305.png (Tak śliczny, że mam także niebieskiego.) emoji87.png
Ta duża, najcieńsza, centralna wskazówka jest od sekund stopera (jak w każdym chrono) a sekundnika czasu podst., tak jak pisałem wcześniej, nie ma w ogóle. emoji2371.png

Właśnie, a przecież nie będę chodził z działającym permanentnie stoperem udający sekundnik. W tym klasycznym moonwatchu od Pagani jest sekundnik choć maleńki?. Ten omawiany wyżej model jest dużo bardziej czytelny od tych naszych księżycowych czarnych pd 1779.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, oszolom napisał(-a):

bezel z plastiku? :D  ile dałeś? przypomina mi mojego lupaia.

Bezel z plastiku a cała reszta z jakiegoś szajs metalu. Ogólne wrażenie tragiczne. 

Ale przynajmniej bateria na chodzie. ?

Ile dałem? Wstyd się przyznać - całe osiem peelenow. 

Edytowane przez greggy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Petru23 napisał(-a):

IMG_20240606_223756019_HDR.jpg

Testujesz wodoszczelność? ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Testujesz wodoszczelność? ????

Nie inaczej ;) zastanawiam się też nad piwoszczelnością.

17 godzin temu, Bonthyc napisał(-a):

Doszedł pierwszy z nieplanowanych nabytków. ? Jakość fenomenalna. Kultura pracy bezela bajka, wszystko centruje i nie ma żadnego back-play. Jedyne co mi się w nim nie podoba to srebrne wskazówki. I będę na 100% je zmieniał. Załatwię mu czarne i dojdzie też bransoleta. Monster to jeden z tych zegarków które imho o wiele lepiej wyglądają na kajdanie. Wakacyjna koszula już na niego czeka. ?

DSC_0134_ps.thumb.jpg.3caf8a558b5674b92398e70370a21784.jpg

DSC_0137_ps.thumb.jpg.23a83da4178214cb4023e2a442f61147.jpg

Piękny kolor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, greggy napisał(-a):

Bezel z plastiku a cała reszta z jakiegoś szajs metalu. Ogólne wrażenie tragiczne. 

Ale przynajmniej bateria na chodzie. ?

Ile dałem? Wstyd się przyznać - całe osiem peelenow. 

to dobra cena! daj linka :D bede mial flaczki do lupaia na wymianę :D. 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Bonthyc napisał(-a):

Te Monstery od Tandorio to świetna opcja, ale ostatnio kupiłem wersję od Addiesdive i sam nie wiem, która ładniejsza :)

20240607_175935.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mam czerwonego i w pełni potwierdzam opinię. Mogę też polecić bransoletę, którą dokupiłem na Aliexpressie. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005005961191249.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.66.239f1c24FK8Ahv&gatewayAdapt=glo2pol 

Takie pytanie o Tandorio do nałogowego kolekcjonera - jak z lumą w takim pomarańczowym monsterze ? 
Niezależnie od ceny Tandoria vs Heimdallr, Steeldive itp. mam wybrać jeden pomarańczowy to który ? 

ps.  jakby nie miał być pomarańczowy, to ta niebieska tarcza  Addiesdie jest świetna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Kupiony 1 czerwca, a wczoraj już był u mnie. Sprawnie idą im te przesyłki
Sam zegarek bardzo spoko jak na ~150zła30bde6662368f58a60912f73366bad4.jpg

Mój niebieski zamówiony również 01.06 jeszcze w drodze ? 

Nie planowany zakup, ale była dobra cena... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, tomcat napisał(-a):

Takie pytanie o Tandorio do nałogowego kolekcjonera - jak z lumą w takim pomarańczowym monsterze ? 
Niezależnie od ceny Tandoria vs Heimdallr, Steeldive itp. mam wybrać jeden pomarańczowy to który ? 

ps.  jakby nie miał być pomarańczowy, to ta niebieska tarcza  Addiesdie jest świetna

Wybrałbym Steeldive'a, będzie miał najlepszą lumę. Z całej trójki najsłabiej był wykonany Heimdallr, choć zasadniczo mogę tylko porównać z Tandorio. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, GrzesiekW napisał(-a):

Te Monstery od Tandorio to świetna opcja, ale ostatnio kupiłem wersję od Addiesdive i sam nie wiem, która ładniejsza :)

20240607_175935.jpg

Ode mnie głos na niebieski. Ta tarcza jest wspaniała. ? Zrób może jej jakieś zbliżenia w świetle dziennym? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.05.2024 o 23:58, Hoffhoffski napisał(-a):

Drugi zakup z kwietniowej wyprzedaży - Militado ML01 z niebieską, teksturową tarczą.

20240516-184814.jpg

Gratulacje z  zakupu, zegarek bardzo  ładny, ale (to subiektywne) pasek bym zmienił; nie łączyłbym niebieskiego z brązem.  Spokojny granat albo szary. Może być zamsz, najlepiej olejowany.  

W dniu 27.05.2024 o 18:26, oszolom napisał(-a):

gigantyczny jak na kostkę. czekam na wrażenia.

Ba, to 41 mm. Ale patrząc na zdjęcie nie jest źle, a nawet jest dobrze.  [edit: zauwżyłem chwile później, że zdjęcie zegarka jest z Aliekspress, na szczypłym nadgarsku, ale jest dobrze]. Ile masz w nadgarsku, tak dla orientacji?  Zegarek świetny, czerń tarczy glęboka,  no  gdyby tak  jeszcze bez logo. Za  dużo nie wymagam, niektore chińskie firmy oferują   zegarki w wersji bez logo. A nawet z logiem własnym, oczywiście za dopłatą. Zdecydowanie najsłabszym elemenetem chińskich zegarków są ich nazwy.  Nad tym powinni popracować. ?

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno z ostatnich zamówień.

Przyszedł z niesprawnym datownikiem.

20240608_105512.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Euryk napisał(-a):

Gratulacje z  zakupu, zegarek bardzo  ładny, ale (to subiektywne) pasek bym zmienił; nie łączyłbym niebieskiego z brązem.  Spokojny granat albo szary. Może być zamsz, najlepiej olejowany.  

Ba, to 41 mm. Ale patrząc na zdjęcie nie jest źle, a nawet jest dobrze.  [edit: zauwżyłem chwile później, że zdjęcie zegarka jest z Aliekspress, na szczypłym nadgarsku, ale jest dobrze]. Ile masz w nadgarsku, tak dla orientacji?  Zegarek świetny, czerń tarczy glęboka,  no  gdyby tak  jeszcze bez logo. Za  dużo nie wymagam, niektore chińskie firmy oferują   zegarki w wersji bez logo. A nawet z logiem własnym, oczywiście za dopłatą. Zdecydowanie najsłabszym elemenetem chińskich zegarków są ich nazwy.  Nad tym powinni popracować. ?

nie wiem, ile, ale łapy mam dość chude :D. kostki lubię, ale bardzo małe albo małe. 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Bonthyc napisał(-a):

Ode mnie głos na niebieski. Ta tarcza jest wspaniała. ? Zrób może jej jakieś zbliżenia w świetle dziennym? ?

Tu całkiem ładnie widać co i jak :) Kupując byłem pewien, że to ma być tarcza w stylu "morskie fale", a tymczasem pomiędzy godziną 7-8 czai się niepozorna sylwetka, bardziej przypominająca wspinacza, niż nurka. Więc chyba raczej klimat lodowych szczytów, niż morskich głębin ;)  Tak czy inaczej, ładnie im to wyszło. Luma oczywiście rewelacyjna, wpadek jakościowych brak, bransoleta solidna nieskrzypiąca :) Cenowo wyszedł koło 400zł. Wg. mnie naprawdę warto.

20240608_113804.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest. To mój czwarty Addiesdive i uważam tę markę za jedną z najlepszych na Ali. Cena/jakość i odmienność kolorystyczna i fakturowa od innych homarowych marek wyróżnia ich mocno na plus5da8168eb500a0c604654de091e24929.jpg5b8f580d23750812df6fef9c757d4fa2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mikas, ciekawy projekt z ich strony, bardzo fajny odcień zieleni. Mam jednak nieco mieszane odczucia odnośnie zastosowanych wskazówek, szczególnie godzinowej... Jakby nie do końca się z nimi wstrzelili.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi