Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

Zaszalałem!

Jak za parę dych to to jest naprawdę fajny zegarek. Choć obawiam się, że przy częstym noszeniu koperta dość szybko dostałaby w kość od potu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję ładnych nabytków.
Zawsze zastanawiam się, dlaczego ludzie kupują jakieś guano sygnowane logiem firmy produkującej biustonosze, albo skarpety, zamiast wybrać coś przyzwoitego za śmieszne pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Gratuluję ładnych nabytków.

Zawsze zastanawiam się, dlaczego ludzie kupują jakieś guano sygnowane logiem firmy produkującej biustonosze, albo skarpety, zamiast wybrać coś przyzwoitego za śmieszne pieniądze.

Pisałeś do Kwiatka w/s Sinobi? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś do Kwiatka w/s Sinobi? :D

Nawet nie wiem, co to jest ten Kenobi, czy Sinobi :P

Mea culpa - myślałem, że Kwiatek pokazuje Guanqina :)

Widzę, że są też typowe "hendmejdy" i "lymyted ediszn".

post-1580-0-30953700-1546032594_thumb.png

Edytowane przez tomasso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł wlasnie ;-)a2e41308c030e1029e284f1f58487cb8.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, jak wrażenia?

Pasek to jakas dziwna skóro-guma. Natomiast pod względem wykonania za te pieniądze to rewelka. Jest swoją drogą bardzo oryginalny. Żadnych paprochów (a zdarzało mi sie np w seiko SNZH ze jakies odciski palca i tłusta plamka na tarczy w okolicy godz. 6). Jedyne co mnie zatanawia to mechanizm o ktory pytalem w oddzielnym wątku. Czekam na odpowiedz z ich wsparcia technicznego. Może pokusze sie o jakas recenzję w najblizszym czasie.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne te bląpę! Wiela prezydentów? A cumę kolega podrzuci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Fajne te bląpę! Wiela prezydentów? A cumę kolega podrzuci?

300 zł na Ali

A powiedz to czarną wersja czy ciemnozielone? Bardzo fajnie wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest, circa 3 stówy na Ali. Wersja czarna. Jak widać nie bardzo mam czym zrobić zdjęcia, ale na żywo jest ok. Z ryja bardzo ładny, spoko tarcza i insert bezela. Poziom wykonania - przynajmniej w tej sztuce - gorszy niż w mojej sztuce ichniej wersji black baya, ale lekkie luzy na bezelu i koperta, która marnie wygląda od spodu (trochę jak odlew, którym mam nadzieję że nie jest ;)) nie psują ogólnego dobrego wrażenia. Z rzeczy zabawnych - w środku siedzi werk z datą, której nie ma na tarczy. Druga pozycja koronki to ewidentna szybka zmiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Tak jest, circa 3 stówy na Ali. Wersja czarna. Jak widać nie bardzo mam czym zrobić zdjęcia, ale na żywo jest ok. Z ryja bardzo ładny, spoko tarcza i insert bezela. Poziom wykonania - przynajmniej w tej sztuce - gorszy niż w mojej sztuce ichniej wersji black baya, ale lekkie luzy na bezelu i koperta, która marnie wygląda od spodu (trochę jak odlew, którym mam nadzieję że nie jest ;)) nie psują ogólnego dobrego wrażenia. Z rzeczy zabawnych - w środku siedzi werk z datą, której nie ma na tarczy. Druga pozycja koronki to ewidentna szybka zmiana.

Dzięki za info. Wygląda ciekawie chyba się skusze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie taki zawitał... hmmm bardzo przyjemnie wygląda

Ładny. Getat czy co innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Ładny. Getat czy co innego?

Corgeut - fajne homary

Edytowane przez Lukas_op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corgeut - fajne homary

A gdzie można obejrzeć? Podrzucisz link?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

A gdzie można obejrzeć? Podrzucisz link?

Wklep na Ali corgeut military 47 mm. Nie mam teraz kompa pod ręką a nie wiem jak skopiować link z apki

Edytowane przez Lukas_op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wam Ryżowcy.

"Zarzekała się żaba błota" jak głosi przysłowie i ..... się w moim przypadku przysłowie to sprawdziło. A zarzekałem się, że NIGDY nie splamię się Chinolem.

Zawsze urzeczony byłem niemieckim Bauhausem a w szczególności Junghansem i NOMOS-em. Ale jako, że stuknie niedługo 60-tka to kiepsko mi nerki wyceniono i ani 10 tysia nie mam na Junghansa ani 60 tysia na NOMOS-a. Jeden ze znajomych znał moje marzenia i bardzo mi współczując obstukał mi z Państwa Środka takie coś jak:

GUANQIN GJ16106 zwany w półświatku Ryżowców "NOMOS Lambda"

Stoi toto w automacie na "zacnym" majfrendowym kalibrze PTS Hangzhou 2B00 opartym na stareńkim Seiko 7009 z lat 70-tych.Mechanizm ładnie zdobiony w pasy genewskie. Wskaźnik  reserwy naciągu sprężyny, rezerwa chodu 35 godzin , stop sekunda, dokręcanie koronką. Rozmiar koperty b/k to 43 mm. Koperta ze stali L316. Szkło szafirowe lekko wypukłe. Dekiel oszklony. Koronka sygnowana.  Bransa to piękny stalowy mesh. 

Po tej krótkiej prezentacji moja mała dygresja - zegarek zaiste piękny w swojej NOMOS-owo bauhausowej urodzie. Wykonanie bez najmniejszych błędów czy niedoróbek. Punktualność ..... totalna!!! +1 sek/doba !!!!!!!!!!!!! Tak !!!!!+1sek/doba !!! Mam już go tydzień i dodał sobie TYLKO 7 sekund !!! 

I TO WSZYSTKO ZA JEDYNE .....300 PLN. 

attachicon.gifa.jpg

attachicon.gifb.jpg

PS. Gdzieś wyczytałem, że Chinolki potrafią "zapomnieć" nasmarować mechanizmu przed włożeniem go do koperty. To prawda? Zalecacie wizytę u Majstra pomimo, iż to nowy zegarek?

Bardzo fajny opis i zegar :). Gratki !

P. S. Wizyta u Majstra jak najbardziej wskazana .

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało informacji jest o tym patencie i gdzie obowiązuje - przyznam się że teraz doczytałem, bo do tej pory rozumiałem to jako marynarka wojenna a nie znak towarowy zegarków hmm sprawa zakrawa trochę o absurd z tego co wyczytałem.

A czy cieszy? i to nie wiesz jak bardzo ;) bo lubię Radiomirowe 

Wykonanie jest rewelacyjne i nie spodziewałem się takiej jakości za parę stówek.

tu nie chodzi o zastrzeżenie nazwy marynarka wojenna czyli Marina militare to chodzi o logotyp Marina militare tą czcionką w takim wyglądzie tej treści. Wzegarkach Omega nie jest zastrzeżona nazwa Omega bo omega to litera alfabetu greckiego tylko Omega pisane w taki sposób jak logo tej firmy. Glicyne to nazwa gatunku winogron a także jednego z białek, ale jeżeli jest napisane odpowiednią czcionką jest na tarczy zegarka to logo firmy którego kopiować nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

tu nie chodzi o zastrzeżenie nazwy marynarka wojenna czyli Marina militare to chodzi o logotyp Marina militare tą czcionką w takim wyglądzie tej treści. Wzegarkach Omega nie jest zastrzeżona nazwa Omega bo omega to litera alfabetu greckiego tylko Omega pisane w taki sposób jak logo tej firmy. Glicyne to nazwa gatunku winogron a także jednego z białek, ale jeżeli jest napisane odpowiednią czcionką jest na tarczy zegarka to logo firmy którego kopiować nie można.

macie rację, wystawię go za jakąś śmieszną sumę i niech idzie w świat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Nie wstawię na bazarek więc napiszę tylko tutaj. Gdyby ktoś chciał mam Getata w kopercie mini fiddy 44mm. Super wykonany. Jak coś zapraszam na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - na aukcji WOŚP wystawiłem dwa nowe chińskie kwarce - Starking i GUANQIN. Zegarki nowe (z folią), cel aukcji szczytny. Może ktoś z Was się skusi i uzupełni swoją kolekcję, a do puszki wpadnie kilka złotych dla potrzebujących. Nie podaje linków do aukcji - na stronie aukcje.wosp.org.pl wystarczy w wyszukiwarkę wpisać nazwę zegarka.

Admina uprasza się o łagodny wymiar kary.

Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi