Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas wizyty w butiku AP jest duża różnica pomiędzy powiedzeniem "jestem zainteresowany tym a tym modelem", a "chcę dzisiaj kupić ten a ten model" - pierwsze oznacza bla bla bla które sprzedawca słyszy kilka razy dziennie i które generalnie nic nie znaczy, a drugie oznacza prawdziwą chęć kupna. I dopiero wtedy możemy usłyszeć czy dany model naprawdę jest dostępny czy nie.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Który konkretnie model polecasz i jak długo go posiadasz? Wrzuć fotkę! 

SBGH297. Już nie posiadam. Wrócił do Ulotnego. A czy polecam? Kolor był ciekawy. Fajnie się go nosiło, tylko zmieniłem bransoletę na pasek. W sumie bransa też nie była taka zła. Wiem, że w Evo 9, takim jak Twój były, jest dużo gorzej.

Zdjęcie znalazłem:

IMG_0046.thumb.jpg.34d1821093927e316081d4656fe2da3b.jpg

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, facecik napisał(-a):

SBGH297. Już nie posiadam. Wrócił do Ulotnego. A czy polecam? Kolor był ciekawy. Fajnie się go nosiło, tylko zmieniłem bransoletę na pasek. W sumie bransa też nie była taka zła. Wiem, że w Evo 9, takim jak Twój były, jest dużo gorzej.

Gdyby był taki super, to byś go nie sprzedał. Najwidoczniej pozostawiłeś w swojej kolekcji lepsze, ciekawsze zegarki z historią, do których wolisz wracać zakładając je na rękę. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Gdyby był taki super, to byś go nie sprzedał. Najwidoczniej pozostawiłeś w swojej kolekcji lepsze, ciekawsze zegarki z historią, do których wolisz wracać zakładając je na rękę. 

Powód był bardziej prozaiczny - potrzebowałem kasy. Zostawiłem sobie zwykłe i oklepane zegarki, a pozbyłem się perełek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, facecik napisał(-a):

Powód był bardziej prozaiczny - potrzebowałem kasy. Zostawiłem sobie zwykłe i oklepane zegarki, a pozbyłem się perełek. 

No tak, proza życia. 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.07.2024 o 14:00, beniowski napisał(-a):

No tak to byłoby ciężko wypowiedź się o większości zegarków, gdyby trzeba było je nosić (pytanie - ile trzebaby nosić/posiadać do wydania opinii?).

Niemniej, pójdę do AP jeszcze raz, i znowu przymierzę,  a co mi tam. 

22 godziny temu, nicon napisał(-a):

Ja kompletnie nie kupuję tej argumentacji, z resztą to jest kwestia subiektywna, jednemu się ma prawo podobać a drugiemu nie. Nie wolno krytykować bo to AP i skoro zrobili następcę RO to musi być dobry? Jest milion filmów w ultra hd przedstawiające ten zegarek z każdego kąta i to wystarczy żeby ocenić czy podoba się wizualnie.

Bo ile trzeba go nosić żeby zobaczyć, skoro przymiarka w butiku to mało? Tydzień, czy rok?

Szczerze mówiąc to się zgodzę z opinią o noszeniu...tylko test kilkudniowy pokazuje czy zegarek Ci siedzi czy nie

Niejeden raz skusiłem się na coś by po kilku tygodniach stwierdzić, że jednak nie

Teraz jak mam coś kupić to pożyczam od kogoś do ponoszenia aby wrobić sobie zdanie

19 godzin temu, mylof napisał(-a):

To prawda. Ja zawsze będę polecać Grand Seiko. Wspaniałe zegarki, a nie kosztują fortuny. 

Niby tak ale moją jeden feler...grube cebuliony bez pomyślunku, które wyglądają świetnie ale tylko od góry

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę ze ruszyła "lokomotywa" wątku AP i rozhuśtał nam się temat wiec dorzucam węgla do kotła i jedziemy dalej!

IMG_1986.thumb.jpeg.6ae3d892a8312b1217b84a8f6a119cf7.jpeg

Spędzam z nim dużo czasu i uczę się niektórych rzeczy o sobie i moich upodobaniach/gustach. Zauważyłem/odkryłem że na 100% lubię szerokie ucha (min. 20mm) . Dla mnie zegarek musi tez mieć dosyć długie ucha aby się nie przesuwał (góra/dół) oraz szeroki rozstaw aby płasko leżał. Code ma dokładnie taka specyfikę, dla mnie bajka! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, KrysH said:

Widzę ze ruszyła "lokomotywa" wątku AP i rozhuśtał nam się temat wiec dorzucam węgla do kotła i jedziemy dalej!

IMG_1986.thumb.jpeg.6ae3d892a8312b1217b84a8f6a119cf7.jpeg

Spędzam z nim dużo czasu i uczę się niektórych rzeczy o sobie i moich upodobaniach/gustach. Zauważyłem/odkryłem że na 100% lubię szerokie ucha (min. 20mm) . Dla mnie zegarek musi tez mieć dosyć długie ucha aby się nie przesuwał (góra/dół) oraz szeroki rozstaw aby płasko leżał. Code ma dokładnie taka specyfikę, dla mnie bajka! 

A nosisz przy sobie jakiś zestaw czyszczący? 
Miałem kiedyś zegarek z bardzo podobną konstrukcją koperty 🤭… Timex Giorgio Galli, bardzo fajnie to wygląda, ale tylko na zdjęciach po uprzednim wyczyszczeniu, bo każda drobinka kurzu włazi w te zakamarki i strasznie mnie to irytowało, finalnie zmienił właściciela. 

Fota zegarka + zestaw obowiązkowy 😉

IMG_2111.jpeg

IMG_2109.jpeg

IMG_2108.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, Londek said:

A nosisz przy sobie jakiś zestaw czyszczący? 
Miałem kiedyś zegarek z bardzo podobną konstrukcją koperty 🤭… Timex Giorgio Galli, bardzo fajnie to wygląda, ale tylko na zdjęciach po uprzednim wyczyszczeniu, bo każda drobinka kurzu włazi w te zakamarki i strasznie mnie to irytowało, finalnie zmienił właściciela. 

Fota zegarka + zestaw obowiązkowy 😉

IMG_2111.jpeg

IMG_2109.jpeg

IMG_2108.jpeg

Dziękuję ale jak narazie nie mam problemu z brudem, tez o tym myślałem ale do tej pory zegarek utrzymuje się w czystości. Wystarczy zwykła szmatka i dmuchnięcie buzia :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.07.2024 o 12:37, KrysH napisał(-a):

Kodzik jest wyjątkowy, nosze nieustannie.

I super, gratuluję. 🙂 Wybór to nieoczywisty, jak na Audemars Piguet, ale przez to intrygujący. Niech się dobrze nosi. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I super, gratuluję.  Wybór to nieoczywisty, jak na Audemars Piguet, ale przez to intrygujący. Niech się dobrze nosi. 

Dobrze Cię znowu widzieć. Trochę minęło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dobrze Cię znowu widzieć. Trochę minęło emoji6.png

Dzięki za dobre słowo. No cóż, minęło, ale nie miałem możliwości powrotu na forum. Teraz się to zmieniło, więc jestem. 👍 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minutes ago, McIntosh said:

I super, gratuluję. 🙂 Wybór to nieoczywisty, jak na Audemars Piguet, ale przez to intrygujący. Niech się dobrze nosi. 👍

Dziękuję ale wiesz co, nie wiem czy intrygujący bo dla mnie wybór był prosty ale ja (po wielu próbach) stwierdziłem ze chyba nie lubię integrated bracelet design i RO nie jest dla mnie. Postawiłbyś Royal Oak na stole obok mojego Code 11.59 i tak wziąłbym Code. RO to moim zdaniem męczacy zegarek i dyskoteka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja zdaje sobie sprawę że mój wybór tutaj jest odejściem od reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Powrót po latach. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Fajnie, że wróciłeś. 

Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Dziękuję ale wiesz co, nie wiem czy intrygujący bo dla mnie wybór był prosty ale ja (po wielu próbach) stwierdziłem ze chyba nie lubię integrated bracelet design i RO nie jest dla mnie. Postawiłbyś Royal Oak na stole obok mojego Code 11.59 i tak wziąłbym Code. RO to moim zdaniem męczacy zegarek i dyskoteka. 

Twój wybór może być intrygujący w ogólnym odbiorze, bo jednak myśląc o Audemars Piguet przeważnie myśli się o Royal Oak. Dla mnie giloszowana tarcza, różnorodność w wykończeniu koperty, bransolety, gra refleksów światła, to jest coś, co uatrakcyjnia wygląd zegarka. Mnie Royal Oak nie męczył i był to jeden z tych zegarków, które nosiłem najdłużej. No ale najważniejsze, że jesteś zadowolony z zakupu. 👍

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Powrót po latach. 👍

👍

1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Fajnie, że wróciłeś. 

Dzięki. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, McIntosh said:

No ale najważniejsze, że jesteś zadowolony z zakupu. 

Bardzo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Dzięki za dobre słowo. No cóż, minęło, ale nie miałem możliwości powrotu na forum. Teraz się to zmieniło, więc jestem. 👍 

Fajnie, że znowu jesteś ! Twoja wiedza na pewno się tu przyda. Cały czas pasja zegarkowa u Ciebie trwa czy miałeś przerwę od zegarków ?

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mylof napisał(-a):

Fajnie, że znowu jesteś ! Twoja wiedza na pewno się tu przyda. Cały czas pasja zegarkowa u Ciebie trwa czy miałeś przerwę od zegarków ?

Dzięki za dobre słowo. 🙂 Pasja oczywiście trwa, choć nabrałem dystansu do zegarków w tym sensie, że nie jestem już tak szalony na ich punkcie, jak jeszcze kilka lat temu. Zyskał na tym mój sprzęt audio i kolekcja płyt. 👍 Dziś wolę bardziej pisać o muzyce na czym zyskuje mój Instagram, a traci moja strona internetowa. Ale może za jakiś czas coś skrobnę o zegarkach zwłaszcza, że mam trochę rozgrzebanych artykułów, których dotychczas nie publikowałem. Czas pokaże, na luzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo.  Pasja oczywiście trwa, choć nabrałem dystansu do zegarków w tym sensie, że nie jestem już tak szalony na ich punkcie, jak jeszcze kilka lat temu. Zyskał na tym mój sprzęt audio i kolekcja płyt.  Dziś wolę bardziej pisać o muzyce na czym zyskuje mój Instagram, a traci moja strona internetowa. Ale może za jakiś czas coś skrobnę o zegarkach zwłaszcza, że mam trochę rozgrzebanych artykułów, których dotychczas nie publikowałem. Czas pokaże, na luzie.

Mariusz, podrzuć namiar na IG.
I oczywiście witaj ponownie. Dobrze Cię widzieć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, rafi napisał(-a):

Mariusz, podrzuć namiar na IG.
I oczywiście witaj ponownie. Dobrze Cię widzieć!

Dzięki serdeczne. 🙂 Mnie też miło jest wrócić na forum. Brakowało mi tego. W "normalnym" świecie nie miałem z kim pogadać o zegarkach. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj. Jak Code, to brałbym tego. 

watch.png.transform.appdpmainmob.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi