hylu 1703 #3926 Posted October 30 1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a): Gratuluję. Jaka referencja ❓️ 15550st 19 https://www.instagram.com/mytodayswatch/ Share this post Link to post Share on other sites
rafi 13445 #3927 Posted October 31 14 godzin temu, hylu napisał(-a): U mnie na 40stke takie cudo wjechało🥳🥳 Dołączam do klubu:) Najlepszego! 1 Share this post Link to post Share on other sites
blue7 63 #3928 Posted October 31 11 godzin temu, hylu napisał(-a): 15550st 15550st czyli 37mm - z royal oak-ów z dużą sekundą dla mnie najlepszy rozmiar. gratulacje:) to land-dweller oprócz pięknego dj 36mm ze srebrną tarczą ma teraz kolejnego konkurenta. choć jeśli chodzi o zegarki na zintegrowanej bransolecie to imo ro nie ma żadnej konkurencji. i to łącznie z nautilusem, gdzie pp w tym przypadku dokonał plagiatu modelu biznesowego ap. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 42711 #3929 Posted October 31 20 godzin temu, hylu napisał(-a): 15550st Czyli super. Będzie cieszył długi czas. Jeszcze raz gratuluję. Oczywiście 💯 lat 🥂 Da się go kupić u AD czy tylko z drugiej ręki ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 12066 #3930 Posted October 31 W dniu 30.10.2025 o 17:58, hylu napisał(-a): U mnie na 40stke takie cudo wjechało🥳🥳 Dołączam do klubu:) Gratulacje! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
nav 9801 #3931 Posted November 1 W dniu 30.10.2025 o 17:58, hylu napisał(-a): U mnie na 40stke takie cudo wjechało🥳🥳 Dołączam do klubu:) Piękny zegarek i bardzo ładne zdjęcia, gratuluję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
hylu 1703 #3932 Posted November 1 (edited) W dniu 31.10.2025 o 09:35, blue7 napisał(-a): 15550st czyli 37mm - z royal oak-ów z dużą sekundą dla mnie najlepszy rozmiar. gratulacje:) to land-dweller oprócz pięknego dj 36mm ze srebrną tarczą ma teraz kolejnego konkurenta. choć jeśli chodzi o zegarki na zintegrowanej bransolecie to imo ro nie ma żadnej konkurencji. i to łącznie z nautilusem, gdzie pp w tym przypadku dokonał plagiatu modelu konkurencja jest silna to prawda AP robi super robotę na moim nadgarstu. Jeśli chodzi o wygodę to przewaga landwellera na razie. Ten jego hidden clasp super przylega do nadgarskta i nic nie waży. Zapięcie AP za to na pewno jest bardziej bezpieczne. Choć LD raczej też sie przypadkowo nie odepnie tak jak to miało miejsce w moim Alpine Eagle. Edited November 1 by hylu 2 https://www.instagram.com/mytodayswatch/ Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 7544 #3933 Posted November 1 Czyli super. Będzie cieszył długi czas. Jeszcze raz gratuluję. Oczywiście lat Da się go kupić u AD czy tylko z drugiej ręki ️Też przyłączam się do pytania. Zakup u AD czy rynek wtórny ? Możesz polecić gdzie ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
dawid82 1723 #3934 Posted November 1 W dniu 30.10.2025 o 22:47, hylu napisał(-a): 15550st Gratulacje, piękny zegar 🤩 jeżeli kiedyś znajdziesz chwilę i będziesz mógł to cyknij fotkę tego AP w towarzystwie LD 0 Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
hylu 1703 #3935 Posted November 1 (edited) Godzinę temu, dawid82 napisał(-a): Gratulacje, piękny zegar 🤩 jeżeli kiedyś znajdziesz chwilę i będziesz mógł to cyknij fotkę tego AP w towarzystwie LD mówisz...masz:) 9 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Też przyłączam się do pytania. Zakup u AD czy rynek wtórny ? Możesz polecić gdzie ? Chroneo Edited November 1 by hylu 14 https://www.instagram.com/mytodayswatch/ Share this post Link to post Share on other sites
Bartek79 1693 #3936 Posted November 1 Kurczę, nie myślałem, że to napiszę ale na tym lekko podpicowanym zdjęciu z chroneo LD podoba mi się bardziej😬 0 Share this post Link to post Share on other sites
blue7 63 #3937 Posted November 1 (edited) 3 godziny temu, Bartek79 napisał(-a): Kurczę, nie myślałem, że to napiszę ale na tym lekko podpicowanym zdjęciu z chroneo LD podoba mi się bardziej😬 mój głos natomiast zdecydowanie na ro. Edited November 2 by blue7 poprawka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 7544 #3938 Posted November 2 ChroneoTo teraz wszyscy do Karola po nowe zegarki 0 Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6741 #3939 Posted November 15 Dawniej AP miało wiele interesujących modeli: Zapowiada się ciekawy artykuł w przerwach wieczornej pracy przy komputerze: https://www.hodinkee.com/articles/buying-selling-collecting-john-shaeffer-repeaters 3 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 7544 #3940 Posted November 15 Dawniej AP miało wiele interesujących modeli: Zapowiada się ciekawy artykuł w przerwach wieczornej pracy przy komputerze: https://www.hodinkee.com/articles/buying-selling-collecting-john-shaeffer-repeatersTeraz wszysyko kręci się wokół Royal Oaka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6741 #3941 Posted November 15 Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Teraz wszysyko kręci się wokół Royal Oaka No właśnie, obecnie chyba nie mają w ofercie żadnego klasycznego modelu w stylu Calatravy, Saxonii czy Patrimony? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 7544 #3942 Posted November 16 No właśnie, obecnie chyba nie mają w ofercie żadnego klasycznego modelu w stylu Calatravy, Saxonii czy Patrimony?Nie bardzo. Linie modelowe są takie: Code 11.59, Royal Oak, Royal Oak Offshore, Royal Oak Concept, ReMaster. Wydaje mi się, że stoją w miejscu. To już Rolex ma więcej ciekawych linii modelowych a dodatkowo wypuścili Land Dwellera. Jak nie mają pomysłu na nic nowego, to zawsze można pogrzebać w przeszłości i zrobić coś wzorując się na poprzednich modelach 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 13445 #3943 Posted November 16 13 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): No właśnie, obecnie chyba nie mają w ofercie żadnego klasycznego modelu w stylu Calatravy, Saxonii czy Patrimony? Demokratyzacją hobby zegarkowego sprawiła, że dwie z trzech manufaktur z tradycyjnej wielkiej trójki stoją na modelach sportowych, w tym jedna niemal w 100%. Trzecia próbuje też tam sobie zrobić miejsce. Demokracja ma to do siebie, że równa w dół 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68758 #3944 Posted November 16 2 godziny temu, rafi napisał(-a): Demokratyzacją hobby zegarkowego sprawiła, że dwie z trzech manufaktur z tradycyjnej wielkiej trójki stoją na modelach sportowych, w tym jedna niemal w 100%. Trzecia próbuje też tam sobie zrobić miejsce. Demokracja ma to do siebie, że równa w dół 😉 AP, a która druga? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
rafi 13445 #3945 Posted November 16 7 minut temu, mario1971 napisał(-a): AP, a która druga? PP 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68758 #3946 Posted November 16 PPNo co Ty! Patek ma wiele świetnych modeli, większość z nich mało sportowych. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
rafi 13445 #3947 Posted November 16 41 minut temu, mario1971 napisał(-a): Godzinę temu, rafi napisał(-a): PP No co Ty! Patek ma wiele świetnych modeli, większość z nich mało sportowych. Mariusz, pełna zgoda. ALE media branżowe podają, że do 40% przychodu Patka to modele sportowe. Jak do tego doliczysz Code, które niemała grupa nabywców kupuje w ramach transakcji wiązanej, to zapewne istotnie więcej. W świetle tego chyba uprawnione jest twierdzenie, że firma stoi na modelach sportowych. Oczywiście nie zegarmistrzowsko, ale biznesowo, marketingowo, pod kątem największej rozpoznawalności - na pewno. 0 Share this post Link to post Share on other sites
I_love_britney 2169 #3948 Posted November 16 55 minut temu, rafi napisał(-a): Mariusz, pełna zgoda. ALE media branżowe podają, że do 40% przychodu Patka to modele sportowe. Jak do tego doliczysz Code, które niemała grupa nabywców kupuje w ramach transakcji wiązanej, to zapewne istotnie więcej. W świetle tego chyba uprawnione jest twierdzenie, że firma stoi na modelach sportowych. Oczywiście nie zegarmistrzowsko, ale biznesowo, marketingowo, pod kątem największej rozpoznawalności - na pewno. Code to chyba tylko taka przymuszona, wykonana historia zakupowa aby dojsc do RO. No nie widze tutaj sensu noszenia code-zegarek zupelnie nijaki… 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68758 #3949 Posted November 16 55 minut temu, rafi napisał(-a): Mariusz, pełna zgoda. ALE media branżowe podają, że do 40% przychodu Patka to modele sportowe. Jak do tego doliczysz Code, które niemała grupa nabywców kupuje w ramach transakcji wiązanej, to zapewne istotnie więcej. W świetle tego chyba uprawnione jest twierdzenie, że firma stoi na modelach sportowych. Oczywiście nie zegarmistrzowsko, ale biznesowo, marketingowo, pod kątem największej rozpoznawalności - na pewno. Dla przeciętnego Kowalskiego Patek to te wszystkie wielkie komplikacje ze świata luksusów, a dla nas, śliniących się pasjonatów to przede wszystkim Nautilus i Aquanaut, czyli święty graal codziennego prestiżu na nadgarstku. Tak jak to widzę. 🙂 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
blue7 63 #3950 Posted November 16 (edited) dla mnie natomiast pp to również złote calatravy, wiem entry level pp, ale bardzo popularne jako złoty zegarek do garnituru. i do garnituru, choć zapewne nie tak popularne jak calatravy, też golden ellipse. Edited November 16 by blue7 poprawka 0 Share this post Link to post Share on other sites