Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

7396d4acc090d611facf2188053d56e9.jpg

Widać Robert, że jesteś zadowolony. Widać, że siedzi jak przyklejony. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Widać, że siedzi jak przyklejony.

To prawda, siedzi genialnie. Już Sealander był bardzo wygodny, ale ten pomimo minimalnie większego rozmiaru i nieco większego L2L siadł mi jeszcze bardziej. Tak wygodnego zegarka na bransolecie jeszcze nie miałem okazji nosić ani przymierzać. Pobił Balla Enterprise. Generalnie wszystko mi się w nim podoba. Już chyba kiedyś pisałem, ale powtórzę - to idealny "desk diver" i zegarek na codzień. W tygodniu, do pracy noszę coś bardziej garniturowego, ale w weekendy ten teraz dominuje. Do tego trafił mi się bardzo punktualny egzemplarz. W ciągu tygodnia, na rotomacie przyspieszył jakieś 16 sekund w stosunku do czasu wzorcowego. Po prostu "chronometr" gratis 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Czyli C60 na pasku do pracy, ten na bransie na łykend i temat zegarków załatwiony :)

C65 na pasku już na bazarku 😞 . Podobnie C63 😞 . A tego ani myślę dawać na pasek. Niby się da, ale jak dla mnie, to on jest stworzony do bransolety 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

To prawda, siedzi genialnie. Już Sealander był bardzo wygodny, ale ten pomimo minimalnie większego rozmiaru i nieco większego L2L siadł mi jeszcze bardziej. Tak wygodnego zegarka na bransolecie jeszcze nie miałem okazji nosić ani przymierzać. Pobił Balla Enterprise. Generalnie wszystko mi się w nim podoba. Już chyba kiedyś pisałem, ale powtórzę - to idealny "desk diver" i zegarek na codzień. W tygodniu, do pracy noszę coś bardziej garniturowego, ale w weekendy ten teraz dominuje. Do tego trafił mi się bardzo punktualny egzemplarz. W ciągu tygodnia, na rotomacie przyspieszył jakieś 16 sekund w stosunku do czasu wzorcowego. Po prostu "chronometr" gratis 😉

Dokładnie Robert. Chodzi dokładniej niż chronometr taki jak Twój w brązie. Bo chronometr w brązie w pozycji jak w rotomacie robi -7 teraz wrzuciłem ale może sprężyna nie dokręcona bo teraz wskoczył godzinę temu. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mały eksperyment. Ustawiłem obydwa do czasu wzorcowego i teraz wskakują do rotomatu. W piątek wieczorem zobaczymy jaki czas będą pokazywać.

19c6797a95ec7c834f290f0589395bc9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

No to mały eksperyment. Ustawiłem obydwa do czasu wzorcowego i teraz wskakują do rotomatu. W piątek wieczorem zobaczymy jaki czas będą pokazywać.

19c6797a95ec7c834f290f0589395bc9.jpg

U mnie by w tej pozycji wygrał białas 😀

Ja wrzucę jutro bo obydwa nakręcone tylko je równo ustawie 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Ja wrzucę jutro bo obydwa nakręcone tylko je równo ustawie 😀

No to zobaczymy, co z tego wyjdzie. Ustawiłem też punktualnie zielonego C63, ale on aż tak punktualnie nigdy nie chodził, żeby konkurować z chronometrem. Okaże się ile będzie odstawał od tych dwóch na koniec tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie macie rotomaty? Kiedyś miałem jakiś tani to Seiko w nim robiło znacznie większe odchylki niż noszony na ręce :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

C65 na pasku już na bazarku 😞 . Podobnie C63 😞 . A tego ani myślę dawać na pasek. Niby się da, ale jak dla mnie, to on jest stworzony do bransolety 😉.

O kurcze, nie spodziewałem się, że c65 pójdzie na sprzedaż. Ale wiadomo, ChW ma dużo fajnych zegarków, nie tylko ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

O kurcze, nie spodziewałem się, że c65 pójdzie na sprzedaż.

Za dużo się ich zrobiło w w pudełku. Wolę zegarki w rozmiarze do 40 mm, więc ten jest trochę rzadko noszony i pomimo sentymentu (jeden z moich pierwszych, porządnych zegarków) trafia na sprzedaż.

8 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

A jakie macie rotomaty?

Coś takiego:

obraz.png.88c785438b98297426cfd49b0a47ffab.png

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"zrób mi zdjęcie" prosiła:) i wyprosiła, tylko coś z ostrością nie tak😁

IMG20250802121359.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Coś takiego:

Klarstein?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni

3 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Klarstein?

Nie. Miałem Klarsteina, ale nie był zbyt dobry. Był zbyt głośny i miał kiepskie, twarde poduszki. Ten jest cichszy i ma miękkie poduszeczki z pianki (po dwa komplety w dwóch rozmiarach), które dostosują się do każdego zegarka. W przypadku zegarków na bransoletach w Klarsteinie to był kłopot.

Mam dwie, takie same sztuki i to jest produkt Watch Winders Smith. W sumie mogę polecić, bo dobrze się sprawują. Jak w każdym rotomacie, trzeba raz na kilka lat wymienić pasek silikonowy w reduktorze, ale da się to zrobić w miarę wygodnie a na Ali takie paski kosztują jakieś 2-3 USD za 10 sztuk, więc zapas na długie lata nie jest drogi 🙂. Tylko trzeba pamiętać, żeby w miarę bilansować wagę zegarków na dwóch poduszkach tej samej tarczy i nie puszczać rotomatu z jednym zegarkiem na tarczy, bo wtedy szybko zniszczą się te paski w reduktorze. Ale to dotyczy praktycznie każdego rotomatu o takiej konstrukcji (z dwoma zegarkami na jednej tarczy obrotowej).

https://www.watchwindersmith.com/

https://www.amazon.de/dp/B0756DRR6M/ref=sr_1_2_sspa?dib=eyJ2IjoiMSJ9.QEP2FLBH5XLtVdR_2x-446zabI_lUp4Li4QMQHdmKAjpJlnEUZRDcxmz-ME4nMjpdZRFcUvJ41NHfvhOlhdEsQsb0dmp5f4UeogQv_PJzo9eGX57Lxqcyvq8cqlvqrA0f34SAJ5lC94fGqSyWbSXV0SsxEySTTUIgpJjbMGV8qb34x4IBRz3zj2ICczxlPKajkYYE2qRS3fDBCnzZJWJC7pg2GlvAy7Z_LJfm8POGqwCW76pgRfDGBpHyQ6Q8M99OIhHwIAql_J5vAMDD4YAzcyX7FUKBN5HRq5Nce20DGk.oG50fm0ORoxlIZysMXGlC0e0v3rlPevRID2juzXNpxw&dib_tag=se&keywords=smiths%2Buhr&qid=1754293059&sr=8-2-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi