Sawek88 0 #5926 Napisano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Udało się Po przejściach z EG, które Wam relacjonowałem wczoraj dotarł do mnie mój wymarzony SPRAWNY GWG 1000 ????. Podsumowając. Kontakt z nimi jest niezły. Fakt na odpowiedź czeka się dzień albo dwa ale generalnie nie robili absolutnie żadnego problemu. Sami zorganizowali mi kuriera do zwrotu a kolejna przesyłka z nowym zegarkiem szła tydzień z UK. Dziś kiedy mam go sprawnego na ręce mogę ich polecić. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Sawek88 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bury TBG 1 #5927 Napisano 22 Grudnia 2018 MAM I JA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35439 #5928 Napisano 22 Grudnia 2018 ciach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #5929 Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Jeśli jesteś tu nowy i nic jeszcze od nich nie zamawiałeś, to pytanie jest jak najbardziej zasadne - nie ma się z czego śmiać. Zgadza się: na stronie Time Trend, czyli sklepu firmowego Zibi S.A., polskiego oficjalnego dystrybutora Casio, są same zegarki, zaś sprzedażą części i serwisem zegarków zajmuje się Zibi Techno w Sochaczewie. Jeśli chciałbyś uzyskać informację odnośnie cen i dostępności części, wyślij maila z zapytaniem na [email protected] podając pełen symbol zegarka (np. GD-350-1BER). Musisz wykazać się anielską wręcz cierpliwością, gdyż na odpowiedź przyjdzie Ci poczekać tydzień lub dłużej. Do tego dochodzi czas oczekiwania na zamówione części - od 4 do 8 tygodni, ale niestety bywa i dłużej. Paczka przychodzi za pobraniem, koszt przesyłki około 20zł, co przy samym pasku i bezelu jest dość znaczącą wartością. Druga opcja to zamówić takie rzeczy przeze mnie. Na priv przesyłasz, jakie części do jakiego zegarka potrzebujesz, ja Ci odpowiadam i po realizacji zamówienia wysyłam Ci je poleconym za 10zł. Ot, cała różnica. Plus taki, że nie użerasz się z Zibi i nie odbierasz paczki za pobraniem (która często potrafi przyjść z zaskoczenia). Minus taki, że u mnie może być minimalnie dłużej. Jak coś, to pisz.Zajrzyj na pw.Własnie dostarczyli przesyłkę z EG. Zegarek zamówiony 27 grudnia, przesyłka do UK (8 dni). Po wykorzystaniu kodu 3% wyszło 353 funty, w przeliczeniu na PLN - 1675,- (przesyłka w UK darmowa) . Z zegarkiem GWG-1000 na pierwszy rzut oka wszystko OK. Ustawienie i zsynchronizowanie nie nastręczyło problemów. Dodatkowe paski zamówione u TomG80. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez gruby2000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35439 #5930 Napisano 4 Stycznia 2019 Ja złożyłem zamówienie 31 grudnia, narazie mam przetwarzanie, może do dwóch tyg dojdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23047 #5931 Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Marcin a którego paszkwila wziąłeś? Edytowane 4 Stycznia 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35439 #5932 Napisano 4 Stycznia 2019 Marcin a którego paszkwila wziąłeś?5035D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23047 #5933 Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) No to graty Aaaaa i w końcu za "puceny" Edytowane 4 Stycznia 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35439 #5934 Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) No to graty Aaaaa i w końcu za "puceny" A jak hehe na drugie mi Janusz a na trzecie Mirek Edytowane 4 Stycznia 2019 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareddd 5 #5935 Napisano 6 Stycznia 2019 Nowy Mudmaster 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mber 26 #5936 Napisano 6 Stycznia 2019 modyfikacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #5937 Napisano 7 Stycznia 2019 o chollllllllllllllerrrrrrrrra ale ten gwg zdrożał na eglobal, prawie o 400zł 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11488 #5938 Napisano 8 Stycznia 2019 o chollllllllllllllerrrrrrrrra ale ten gwg zdrożał na eglobal, prawie o 400zł Poczekaj z tydzień, albo 2 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus 5 #5939 Napisano 13 Stycznia 2019 Witam Mudmasterowiczów Wreszcie udało mi się przeczytać cały bieżący temat o GWG 1000 - 297 stron. Trochę to trwało, ale się udało Zauważyłem, że przez niemal cały wątek aż do bodajże 257 strony użytkownik PIOWA zliczał forumowe Mudmastery i nagle się urwało, chyba też sam PIOWA już się nie pojawia i nikt nie liczy naszych zegarków. Czy ktoś wie może co się stało? Może dało by się wznowić liczenie, bo szkoda tak to zostawić. Inne popularne modele G-Shock-ów widzę, że ciągle są zliczane w swoich tematach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23047 #5940 Napisano 13 Stycznia 2019 Nie warto, kosz! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #5941 Napisano 15 Stycznia 2019 No właśnie, jak jeszcze posiadałem KINGA to też chciałem wpisać się na liste ale ktoś napisał że "PIOWA" jest na urlopie... jaki urlop ? 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #5942 Napisano 15 Stycznia 2019 Dostał bana za nabijanie postów poprzez to odliczanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11488 #5943 Napisano 15 Stycznia 2019 Po prostu "wyałtował się", zrezygnował z funkcji prezesa 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek19 1 #5944 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Witam. Mam dwa pytania .....1) wiem, że jest tabelka z czasami ładowania a pogoda jest marna, bo słońca tyle co kot napłakał ale ile może zająć przejście z M na H, bo zaczynam myśleć, że solar mam walnięty? Wszystkie funkcje poza RC są wyłączone-że tak uprzedzeę ewentualne pytania o nie.2)Jak poprawnie skalibrować kompas w gwg-1000 , bo w necie jedyne co znalazłem, to kalibrację GG a pokazuje jakieś herezje ...? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Tomaszek19 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5945 Napisano 16 Stycznia 2019 Mi wiosną, kiedy słońca było znacznie więcej, ładowanie z M na H w Mudmanie zajęło prawie dwa tygodnie. Wszystko zależy od jakiego M ładujesz (20 do 80% - tyle mniej więcej wynosi zakres M), według instrukcji ładowanie całego zakresu M trwa 137 godzin ciągłej ekspozycji w świetle słonecznym w pochmurne dni. Biorąc pod uwagę, że jasno jest teraz około 8 godzin w ciągu dnia oraz zakładając, że zegarek całe 8 godzin będzie wyeksponowany na światło słoneczne, ładować się będzie z minimum poziomu M do maksimum poziomu M około 17 dni. Co do kalibracji kompasu, podaj maila na priv, wyślę Ci instrukcję po polsku. Po krótce, musisz w trybie kompasu wyciągnąć koronkę, pojawi się strzałka do góry, ustawić zegarek poziomo i nacisnąć górny prawy przycisk. Strzałka powinna po chwili zmienić swój kierunek o 180 stopni. Obracasz zegarek o 180 stopni wokół osi pionowej i wciskasz ponownie górny prawy przycisk. Pojawi się komunikat OK. Wcisnąć koronkę i iść do lasu przetestować wskazania kompasu. Jeśli się nie zgubisz, znaczy kalibracja przebiegła pomyślnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #5946 Napisano 16 Stycznia 2019 Faktycznie okres jesień-zima nie sprzyja ładowaniu naszych solar... Ale jest kilka takich dni w tym okresie, że jest słnecznie i nawet przez szybę można podładować, tak czynię i zawsze mam na H. Co do kalibracji, to jeżeli nic tam nie grzebałeś, to powinno być ok, niemniej jednak Kolega clusca podał Ci instrukcję jak co jak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek19 1 #5947 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Dzięki za wyczerpującą odpowiedź-teraz jestem spokojniejszy w temacie baterii a jeśli chodzi o kompas, to tak właśnie robiłem, przy czym nigdzie nie znalazłem informacji czy przy kalibracji zegarek powinien być zwrócony w konkretną stronę czyli przy "jedynce" góra zegarka powinna być zwrócona np. na północ czy też nie ma to znaczenia?Zaraz wyślę maila na priv i z góry dzięki za instrukcję. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Tomaszek19 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek19 1 #5948 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Wysłałem adres ale chyba zaginął w akcji, tak czy owak już ogarnąłem kalibrację. Dzięki za pomoc. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Tomaszek19 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5949 Napisano 16 Stycznia 2019 Kierunek dowolny, to nie wzorcowanie Adres dotarl, wysle jak bede przy kompie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek19 1 #5950 Napisano 16 Stycznia 2019 Kierunek dowolny, to nie wzorcowanie Adres dotarl, wysle jak bede przy kompie.OK. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach