Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, facecik napisał(-a):

Te ze zdjęć to mniej rozczarowujące, czy bardziej?

To ostatnie najmniej 😆.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a co myślicie i jakie są wasze zdania na temat tej referencji 5905-1A-001. Czy ktoś miał okazje zobaczyć na żywo i przymierzyć ten zegarek? Martwią mnie jego wymiary, 42mm koperta, 14.13mm wysokość i 50.5mm l2l Niektóre zdjęcia na necie wyglądają super a niektóre tragicznie.

IMG_0186.thumb.jpeg.3de2a94d81ee0e6fd3ce501e7949be87.jpegIMG_1075.thumb.JPG.d93b9a0ff6e8ae68a181dac2883f4fca.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamietam, niebieski lezy na wystawie WATCHES OF SWITZERLAND na Oxford Street. Mozna przymierzac. Jest piękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie a co myślicie i jakie są wasze zdania na temat tej referencji 5905-1A-001. Czy ktoś miał okazje zobaczyć na żywo i przymierzyć ten zegarek? Martwią mnie jego wymiary, 42mm koperta, 14.13mm wysokość i 50.5mm l2l Niektóre zdjęcia na necie wyglądają super a niektóre tragicznie.
IMG_0186.thumb.jpeg.3de2a94d81ee0e6fd3ce501e7949be87.jpegIMG_1075.thumb.JPG.d93b9a0ff6e8ae68a181dac2883f4fca.JPG

Ładnie się prezentuje, kiedyś nie byłem przekonany do zielonych tarcz, ale naoglądałem się Rolexów i przekonałem się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo malo komentarzy tutaj po premierze.

Dla mnie te premiery to żenada przez duze Ż. Dzwonilem kilka razy do AD, ale jak przed premierami latwo sie bylo dodzwonic to po juz ani razu sie nie udalo. Odpuscilem poniewaz:

1. zaden model z premiery do mnie nie przemawia

2. wbrew trendom, wypuscili same zlote zegarki, zero stali, ktorej szukam

3. tylko jeden AD w kraju i caly kraj traktowany po macoszemu przez marke, przez co male szanse na jakis sensowny zakup sa jeszcze mniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da się gdziekolwiek zapisać na Aquanauta? Jakoś nie przekonuje mnie zakup zegarka powyżej rrp, a w Wawie pomimo wydanych kilkuset tys zł  w kruku mają mnie gdzieś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, u Strojnego (przynajmniej na IWC inżyniera słyszałem że zapisywać mają, Patek to jednak półka niżej) 😁

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Augustynski napisał(-a):

Bardzo malo komentarzy tutaj po premierze.

Dla mnie te premiery to żenada przez duze Ż. Dzwonilem kilka razy do AD, ale jak przed premierami latwo sie bylo dodzwonic to po juz ani razu sie nie udalo. Odpuscilem poniewaz:

1. zaden model z premiery do mnie nie przemawia

2. wbrew trendom, wypuscili same zlote zegarki, zero stali, ktorej szukam

3. tylko jeden AD w kraju i caly kraj traktowany po macoszemu przez marke, przez co male szanse na jakis sensowny zakup sa jeszcze mniejsze

Żenadą są dla ciebie tegoroczne premiery czy niemożliwość kupienia Patka w Polsce?

A kiedy to ostatnimi laty Patek miał więcej modeli w stali oprócz Nautilusa, Acquanauta i 5905/1A?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Czy da się gdziekolwiek zapisać na Aquanauta? Jakoś nie przekonuje mnie zakup zegarka powyżej rrp, a w Wawie pomimo wydanych kilkuset tys zł  w kruku mają mnie gdzieś. 

Spróbuj dostać się do nowego programu W. Kruk „ zegarek plus” …najłatwiej przez spółkę skarbu państwa lub z ław poselskich ale nie z każdej strony uważaj bo jak się pomylisz to ban dożywotni ( czy do jesieni? …)  …możesz też szukać dojścia do córki polityka tylko tu wiadomo kolejka „rycerzy” więc poza połową królestwa ( tak, tak to Ty im musisz oddać połowę swojego …taka to bajka )  musisz im zabić smoka ,najlepiej wiadomo którego.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Jedź do Berlina albo Pragi. Jakkolwiek staram się wspierać lokalne, rodzime biznesy, tak praktyki kruka u mnie skreślają tę markę. 

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, tomekr89 napisał(-a):

Jedź do Berlina albo Pragi. Jakkolwiek staram się wspierać lokalne, rodzime biznesy, tak praktyki kruka u mnie skreślają tę markę. 

7 godzin temu, tomekr89 napisał(-a):

Wiesz, pol roku temu rozmawialem z salonem Patka w Polsce kilka razy, podczas bardzo milej rozmowy dowiedzialem sie, ze jako nowa wspolpraca z Krukiem Patek daje im bardzo mala allokacje. Dopiero po zdobyciu zaufania (lata) dostana wieksza.

Na ta mala allokacje znajduja klientow w pare chwil i potem reszcie trzeba grzecznie odmawiac.

Kruk robi cos jednoczesnie i dobrze i zle, zalezy od ktorej strony patrzysz. Dali zegarki pierwszym, ktorzy sie zglosili (kto pierwszy ten lepszy) i to jest bardzo cenne porownujac do innych krajow, gdzie tylko jak kupic jakies blyskotki za setki tysiecy $ to moga Cie zapisac laskawie. Tutaj nawet Jasio z ulicy mial szanse. Z drugiej strony jak ktos wydal w PL w kruku setki tys zl to jest na tym samym poziomie co Jasio z ulicy i to moze bolec jego ego :P

Ja wole jak AD nie rozdziela klientow na lepszych i gorszych a przedewszystkim nie zmusza ich do grania w gre lizodupstwa, bo koniec koncow to sie do tego sprowadza, ktorego nie nawidze.

Edytowane przez Augustynski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Augustynski napisał(-a):

Kruk robi cos jednoczesnie i dobrze i zle, zalezy od ktorej strony patrzysz. Dali zegarki pierwszym, ktorzy sie zglosili (kto pierwszy ten lepszy) i to jest bardzo cenne porownujac do innych krajow, gdzie tylko jak kupic jakies blyskotki za setki tysiecy $ to moga Cie zapisac laskawie. Tutaj nawet Jasio z ulicy mial szanse. Z drugiej strony jak ktos wydal w PL w kruku setki tys zl to jest na tym samym poziomie co Jasio z ulicy i to moze bolec jego ego :P

Może zamiast produkować w prawie każdym wątku mało sensowne i puste merytorycznie wypowiedzi, warto się czasami trochę pouczyć. To wątek miłośników Patek Philippe, więc na pewno każdego kto tutaj coś pisze bardzo zainteresuje i ucieszy obejrzenie w całości tego filmu :

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, mylof napisał(-a):

Może zamiast produkować w prawie każdym wątku mało sensowne i puste merytorycznie wypowiedzi, warto się czasami trochę pouczyć. To wątek miłośników Patek Philippe, więc na pewno każdego kto tutaj coś pisze bardzo zainteresuje i ucieszy obejrzenie w całości tego filmu :

Dzisiaj to ogladałem. Super…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Augustynski napisał(-a):

...Z drugiej strony jak ktos wydal w PL w kruku setki tys zl to jest na tym samym poziomie co Jasio z ulicy i to moze bolec jego ego :P

Jesli cos jest mocno ograniczone w produkcji/dostepnosci, to logicznym wydaje sie rozdzielanie tego najpierw pomiedzy stalych/wiernych klientow z historia a nie traktowaniem ich na rowni z "Jasiem z ulicy" 😕 I nie ma to nic wspolnego z czyims ego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.04.2023 o 23:16, zielony.m napisał(-a):

A może poprostu warto  podzwonić po salonach sprzedaży po Europie gdzie co jest dostępne. Jeśli się nie myle to w Polsce jest tylko jeden przedstawiciel, natomiast w Niemczech 29 , w UK pewnie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, LUKASZOWSKI napisał(-a):

A może poprostu warto  podzwonić po salonach sprzedaży po Europie gdzie co jest dostępne. Jeśli się nie myle to w Polsce jest tylko jeden przedstawiciel, natomiast w Niemczech 29 , w UK pewnie podobnie.

Już 5 lat temu jak kupowałem swoją calatravę  to było cieżko u AD ale rzeczywiście w Berlinie dużym fuksem się udało....

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Już 5 lat temu jak kupowałem swoją calatravę  to było cieżko u AD ale rzeczywiście w Berlinie dużym fuksem się udało....

Na Calatravę akurat jestem zapisany i nie było problemów.

W dniu 15.04.2023 o 18:41, Augustynski napisał(-a):

Wiesz, pol roku temu rozmawialem z salonem Patka w Polsce kilka razy, podczas bardzo milej rozmowy dowiedzialem sie, ze jako nowa wspolpraca z Krukiem Patek daje im bardzo mala allokacje. Dopiero po zdobyciu zaufania (lata) dostana wieksza.

Na ta mala allokacje znajduja klientow w pare chwil i potem reszcie trzeba grzecznie odmawiac.

Ja wole jak AD nie rozdziela klientow na lepszych i gorszych a przedewszystkim nie zmusza ich do grania w gre lizodupstwa, bo koniec koncow to sie do tego sprowadza, ktorego nie nawidze.

Akurat co do naszego rodzimego salonu PP słyszałem, że przez koleżeńskie przydziały już się otarli o skreślenie z listy AD ... ile w tym prawdy nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, zielony.m napisał(-a):

Na Calatravę akurat jestem zapisany i nie było problemów.

Chodzilo mi o to ze kupilem od reki nie czekajac…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Chodzilo mi o to ze kupilem od reki nie czekajac…

W białym złocie była w tym roku do kupienia od ręki w starej Europie. Na różową można było się zapisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, desmo napisał(-a):

W białym złocie była w tym roku do kupienia od ręki w starej Europie. Na różową można było się zapisać.

Automat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie w kolekcji nie ma żadnej klasycznej Calatravy ręcznie nakręcanej poza świeżym modelem z Clous de Paris (i o ten zapewne chodzi, występuje w białym i różowym). 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, eye_lip napisał(-a):

Aktualnie w kolekcji nie ma żadnej klasycznej Calatravy ręcznie nakręcanej poza świeżym modelem z Clous de Paris (i o ten zapewne chodzi, występuje w białym i różowym). 

No wlasnie… recznie nakrecany…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi