Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, to właścicielowi się ma podobać. Jak już ktoś patrzy na trendy, to większość ludzi nosi jakieś wielkie smartwatche czy gschocki. Żeby 42mm zegarek wyglądał komicznie to trzeba chyba mieć z 15cm nadgarstka i 60kg masy. Ten patek jest dodatkowo cienki. W druga stronę myslę, że może dla Andre the giant byłby za mały. ;) Widziałem niedużych facetów z Luminorem i nie miałem z tym problemu, pomimo, że dla mnie osobiście zbyt masywny. Na żywo widziałem tylko Aquanauta 40mm na bransie. Dla mnie w sam raz. Kiedyś jak kurz opadnie i będę miał te luźne kilkadziesiąt tysiecy franków to wejdę do Patka i kupię. ;) 

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

😆

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam Ben, czy Wei Koh już publikował swój słowotok na temat Cubitusa?

Przy okazji, ostatnio podczas manicure siedziała obok mnie starsza kobieta ze złotym Aquanautem 5269R na niebieskiej gumie - muszę przyznać że wyglądał bardzo ładnie na jej nadgarstku. No ale to nie był Cubitus-klocek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Jan napisał(-a):

@Piotr Piątkowski co Pani lubi to jej sprawa ale Ben ekhm obiektywizm mozna kwestionować 😉

Wypowiedź w rodzaju "na tej pani świetnie leży ta sukienka" (albo zegarek), to przecież żaden "obiektywizm", raczej zwykły komplement. 

Ewentualnie dodatkowa wskazówka dla ludzi Thierry'ego, żeby poubierać trochę celebrytek w Cubitusy, narobić im zdjęć i wywiadów, i wykupić więcej rozkładówek w różnych Vogue'ach. 

Z czysto sprzedażowego punktu widzenia muszę przyznać, że wypuszczenie tego paskudztwa było niezłym ruchem. Zegarek "namieszał" i wszyscy o nim piszą, publikując zdjęcia i oburzone komentarze gdzie się da, nawet nie trzeba im za to płacić. Wiadomo, że opracowanie tego modelu nie miało nic wspólnego z haute horlogerie (okrągły werk w kwadratowej kopercie - u Patka!), chodziło o narobienie hałasu i poprawę rozpoznawalności marki względnie tanim kosztem. Aroganckie wypowiedzi CEO również zmierzają do tego celu, bez względnie na to, w jakim stopniu mogły być zaplanowane lub uświadomione. Szumu jest więcej i rośnie prawdopdobieństwo, że jeszcze jeden Diddy ze złotym zębem albo jeszcze jeden Chińczyk z Szanghaju kupi ten zegarek, bo się zachwyci, że to takie drogie i brzydkie. Czas pokaże, na ile to zadziała, ale może się okazać, że Cubitus zostanie kiedyś obwołany klasycznym przykładem dobrego "targetowania" produktu. To zegarek dla kogoś, kto ma już wszystko i przez nadmiar zalegającej wszędzie kasy nie może domknąć drzwi w komórce na ziemniaki. Taki klient, to nie koneser klasycznego piękna tylko amator rzeczy drogich i brzydkich. Ważne, żeby załapał przekaz odpowiednio przygotowanej promocji. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ireo jasne, nie mniej ten zegarek jest wielkości całego nadgarstka tej Pani. Oczywiście to kwestia czysto uznaniowa ale dla mnie wyglada to jak diesel na ręce 16 latka :) 

Skłaniam sie ku temu ze nic nie jest przypadkowe i taki post moze byc np łagodzeniem negatywnych emocji w okół cubitusa bo Stern się zżyma a trzeba być w dobrych relacjach.

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działy marketingu i PR puściły tryby w ruch. Czekam na kolejne „portale branżowe” piejące z zachwytu; to po prostu kolejny sponsorowany post - dla mnie ten zegarek jest brzydki i logo Patka na kupie nie zmieni faktu, że jest kupą. I szczerze nie czytam kolejnych artykułów na ten temat bo swoje zdanie mam i nie potrzebuję opłacanych influencerów by mi uświadomili, że się mylę. Chętnie umrę w błędzie 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ireo napisał(-a):

Wypowiedź w rodzaju "na tej pani świetnie leży ta sukienka" (albo zegarek), to przecież żaden "obiektywizm", raczej zwykły komplement. 

Ewentualnie dodatkowa wskazówka dla ludzi Thierry'ego, żeby poubierać trochę celebrytek w Cubitusy, narobić im zdjęć i wywiadów, i wykupić więcej rozkładówek w różnych Vogue'ach. 

Z czysto sprzedażowego punktu widzenia muszę przyznać, że wypuszczenie tego paskudztwa było niezłym ruchem. Zegarek "namieszał" i wszyscy o nim piszą, publikując zdjęcia i oburzone komentarze gdzie się da, nawet nie trzeba im za to płacić. Wiadomo, że opracowanie tego modelu nie miało nic wspólnego z haute horlogerie (okrągły werk w kwadratowej kopercie - u Patka!), chodziło o narobienie hałasu i poprawę rozpoznawalności marki względnie tanim kosztem. Aroganckie wypowiedzi CEO również zmierzają do tego celu, bez względnie na to, w jakim stopniu mogły być zaplanowane lub uświadomione. Szumu jest więcej i rośnie prawdopdobieństwo, że jeszcze jeden Diddy ze złotym zębem albo jeszcze jeden Chińczyk z Szanghaju kupi ten zegarek, bo się zachwyci, że to takie drogie i brzydkie. Czas pokaże, na ile to zadziała, ale może się okazać, że Cubitus zostanie kiedyś obwołany klasycznym przykładem dobrego "targetowania" produktu. To zegarek dla kogoś, kto ma już wszystko i przez nadmiar zalegającej wszędzie kasy nie może domknąć drzwi w komórce na ziemniaki. Taki klient, to nie koneser klasycznego piękna tylko amator rzeczy drogich i brzydkich. Ważne, żeby załapał przekaz odpowiednio przygotowanej promocji. 

Dziala od lat i mysle, ze dlugo bedzie dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi skąd dosłownie chwilę po premierze reselllerzy tacy jak Happy Jewellers (znani z kanału tego gościa z Hallywood w koszmarnych koszulach)  lub ten śmieszny misiek z Dubaju mają Cubitusy? Czy dobrzy klienci Patka zaledwie dzień lub dwa po dostaniu tego "cuda" sprzedali takim resellerom swoje czasomierze żeby po prostu zarobić czy dostali oni je od PP bezpośrednio? No ale jeśli bezpośrednio, to jak i daczego, przecież nie są oficjalnymi dilerami (chyba że w takim USA czy innym Dubaju to inaczej działa)? Naprawdę serio pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.12.2024 o 18:45, beniowski napisał(-a):

Powiedzcie mi skąd dosłownie chwilę po premierze reselllerzy tacy jak Happy Jewellers (znani z kanału tego gościa z Hallywood w koszmarnych koszulach)  lub ten śmieszny misiek z Dubaju mają Cubitusy? Czy dobrzy klienci Patka zaledwie dzień lub dwa po dostaniu tego "cuda" sprzedali takim resellerom swoje czasomierze żeby po prostu zarobić czy dostali oni je od PP bezpośrednio? No ale jeśli bezpośrednio, to jak i daczego, przecież nie są oficjalnymi dilerami (chyba że w takim USA czy innym Dubaju to inaczej działa)? Naprawdę serio pytam.

Nawet nie dzien czy dwa po, a w ten sam dzien. Serio, zupelnie serio. Tak to dziala :)

I czesto nie ma znaczenia jak dobrym klientem jestes, a ile mozesz zarobic na flipie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.12.2024 o 22:20, Jan napisał(-a):

Ben chyba troche poleciał 

Screenshot_2024-12-13-07-41-07-761_com.instagram.android.jpg

W dniu 13.12.2024 o 23:21, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Wydaje się ciut za duży, ale jak ta Pani lubi, to niech cieszy emoji6.png

W dniu 13.12.2024 o 23:10, bibbi napisał(-a):

Zaiste. Pasuje wrecz idealnie. emoji28.png

Moja żona mniej więcej tak wygląda w swoim Tanku XL. No i co, nie można? Można jak się lubi. To nie Wam ma pasować, tylko temu kto nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.12.2024 o 22:20, Jan napisał(-a):

Ben chyba troche poleciał 

Screenshot_2024-12-13-07-41-07-761_com.instagram.android.jpg

Wcale źle nie wygląda. Serio. Kobiety z dużymi zegarkami wyglądają dobrze. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, facecik napisał(-a):

Moja żona mniej więcej tak wygląda w swoim Tanku XL. No i co, nie można? Można jak się lubi. To nie Wam ma pasować, tylko temu kto nosi.

Problem nie leży w tym, że zegarek jest duży. Tylko w odróżnieniu od tanka jest brzydki.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, szuwi napisał(-a):

Zrobiłeś kilka literówek w słowie "cyckami"

To wiadomo. Jednakże my tu o zegarkach mówimy.  ;)

10 godzin temu, Jan napisał(-a):

natomiast w przypadkowość takich postów nie wierzę 

Ja również. Szczególnie odnośnie tego modelu zegarka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Jan napisał(-a):

:) natomiast w przypadkowość takich postów nie wierzę 

Odnosiłem się tylko i wyłącznie do słów krytyki dotyczących dopasowania zegarka do ręki 🙂

A cała ta otoczka wokół tego konkretnego modelu mało mnie obchodzi, choć dla mnie on wcale nie jest brzydki. W tej konkretnej wersji z cytowanego zdjęcia mógłby zagościć u mnie na nadgarstku. Za 1/10 ceny poważnie bym się zastanawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubert, Aquanaut jest super. To 40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Hubert, Aquanaut jest super. To 40mm

Na papierze 40,8. Jak przystawiałem do GMT to wydawał się dużo mniejszy. Szeroka luneta robi swoje. To co jest za nią jakoś znika i to widać na zdjęciach powyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi