Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.04.2026 o 18:48, Heavyweight2712 napisał(-a):

emoji857.png87d1dd130c70cfcf38930a2d28fb875d.jpg0f581812caed79c82e24491ddf6e3c3b.jpgadb3e41e39db420c3409f495e39abf6b.jpg7a22895bb62f939bf0c8b42b08a6cf0c.jpg3ec8fa59b47c99f31521ed9a4cffcc32.jpg2e148784e19477e5d2800de58f17b5b1.jpg15741b47a74c00abdc3784a721720673.jpg22b9c4545bc0c1c1f70c4eaddaffa525.jpg232ca2428dd053f7fac3afc52d61f993.jpg

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

.765a3fe9fea39ad970c4bb04bfcfac72.jpg0a2fcd08539423368dbff2070480cf87.jpg

Ale byłby zestaw audio tylko za jeden z tych zegarków. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego już można kupić od sprzedawcy z UK na chrono za kwotę 3.595 000 £ de4a187a4aa7f3d1796ce608c1e88474.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Yeti chyba każdy słyszał. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co oni robią limitację skoro zwykłych Nautilusów w sprzedaży po prostu nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr limitacja po 2000 wiec lacznie 4k no chyba ze gardzisz rozmiarem 38mm 😅 plus oba wycenione poniżej 500 tys. pln nic tylko brać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.04.2026 o 01:26, McIntosh napisał(-a):

Ale byłby zestaw audio tylko za jeden z tych zegarków. 🙂

Zestaw audio, bardzo dobry samochód. Każdy woli co innego. Ja bym wolał jednego z tych Patków niż samochód w tej cenie.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, beniowski napisał(-a):

A po co oni robią limitację skoro zwykłych Nautilusów w sprzedaży po prostu nie ma?

Sa ;), co roku przychodza do Polski i rozchodza sie do ludzi. Ci co je kupuja nie przychodza na forum  i sie tym nie chwala. Bo czym tu sie chwalic? 

Jezeli juz doszedles do etapu odbierania z salonu Nautilusa, to sama ta droga, ktora do tego doprowadzila kaze sobie poustawiac wiele w glowie.

Koniec koncow nowy Gshock potrafi cieszyc tak jak nowy Nautilus, rozni sie polka cenowa i za nia stopien wykonczenia. Oprocz tego radosc z nowego zegarka to rzecz uniwersalna.

Potwierdzam o Nautilusach na 50 lecie nie warto nawet wspominac, nie trafia do Polski. Nasz salon musi uzyskac wyzszy status w Patku, zeby w ogole bylo o czym rozmawiac.

Cytat

Zestaw audio, bardzo dobry samochód. Każdy woli co innego. Ja bym wolał jednego z tych Patków niż samochód w tej cenie.

Moze i Ty bys wolal, ale zona by takiego gagatka z domu wygonila. Zazwyczaj ludzie spelniaja najpierw podstawowe potrzeby, mieszkanie/dom, samochod, wakacje, wtedy dopiero reszte mozna przeznaczyc na hobby.

To jest prawdziwa trudnosc w posiadaniu Patka. Nie sama cena, bo relatywnie nie jest wysoka do innych wydatkow w zyciu, ale fakt ze ten wydatek przychodzi jako jeden z ostatnich. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mylof napisał(-a):

Na samochód też nie wydałbym takiej kasy, ale na zegarek również nie :). W przypadku sprzętu audio też nie szedłbym w jakąś ekstremę. Za około 200 tys. zł można mieć dźwięk, z którym można spokojnie zostać do końca życia bez wydziwiania. Nie trzeba pakować w to milionów, choć jak ktoś ma taką fantazję, to kibicuję i trzymam kciuki za radość z muzyki. Fajnie jest cieszyć się pasjami, ale gdzieś w tym wszystkim warto zachować chociaż względny umiar. W życiu są ważniejsze sprawy niż rzeczy materialne. Tak myślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Spirygator5 napisał(-a):

Sa ;), co roku przychodza do Polski i rozchodza sie do ludzi. Ci co je kupuja nie przychodza na forum  i sie tym nie chwala. Bo czym tu sie chwalic? 

Jezeli juz doszedles do etapu odbierania z salonu Nautilusa, to sama ta droga, ktora do tego doprowadzila kaze sobie poustawiac wiele w glowie.

Koniec koncow nowy Gshock potrafi cieszyc tak jak nowy Nautilus, rozni sie polka cenowa i za nia stopien wykonczenia. Oprocz tego radosc z nowego zegarka to rzecz uniwersalna.

Potwierdzam o Nautilusach na 50 lecie nie warto nawet wspominac, nie trafia do Polski. Nasz salon musi uzyskac wyzszy status w Patku, zeby w ogole bylo o czym rozmawiac.

Moze i Ty bys wolal, ale zona by takiego gagatka z domu wygonila. Zazwyczaj ludzie spelniaja najpierw podstawowe potrzeby, mieszkanie/dom, samochod, wakacje, wtedy dopiero reszte mozna przeznaczyc na hobby.

To jest prawdziwa trudnosc w posiadaniu Patka. Nie sama cena, bo relatywnie nie jest wysoka do innych wydatkow w zyciu, ale fakt ze ten wydatek przychodzi jako jeden z ostatnich. 

Przede wszystkim, ja nie mieszkam w Polsce i tu u mnie też ich nie ma w sprzedaży (a to jeden z większych rynków w Europie). Pisząc o sprzedaży, mam myśli dostępność w salonie. A idąc do salonu PP i zadając pytanie o Nautilusa słyszy się głupie albo zdawkowe odpowiedzi. To że je pozwalają kupić wybranym klientom (także w Polsce) to wiadomo, ale ja będę się upierać że limitacja czegoś czego nie ma i tak w sprzedaży jest idotyzmem. Bo właśnie cechą limitacji jest jej ograniczona dostępność a dostępności tej, jak wiadomo, nie ma w stosunku do modelu podstawowego.

Mógłbyś się powstrzymać z kreteńskimi wywodami jakie to doznanie absolutu gdy kupuje się Nautilisa - to po prostu dość drogi (w cenie katalogowej) stalowy zegarek - tu na forum jest więcej droższych. Ja akurat mam odwrotnie: na zegarki wydałem więcej niż na inne rzeczy, samochodu nie mam i jeżdżę starym rowerem. Patka też miałem (fakt że vintage’owego) i i jakoś ten absolut mnie nie dotknął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, beniowski napisał(-a):

Przede wszystkim, ja nie mieszkam w Polsce i tu u mnie też ich nie ma w sprzedaży (a to jeden z większych rynków w Europie). Pisząc o sprzedaży, mam myśli dostępność w salonie. A idąc do salonu PP i zadając pytanie o Nautilusa słyszy się głupie albo zdawkowe odpowiedzi. To że je pozwalają kupić wybranym klientom (także w Polsce) to wiadomo, ale ja będę się upierać że limitacja czegoś czego nie ma i tak w sprzedaży jest idotyzmem. Bo właśnie cechą limitacji jest jej ograniczona dostępność a dostępności tej, jak wiadomo, nie ma w stosunku do modelu podstawowego.

Mógłbyś się powstrzymać z kreteńskimi wywodami jakie to doznanie absolutu gdy kupuje się Nautilisa - to po prostu dość drogi (w cenie katalogowej) stalowy zegarek - tu na forum jest więcej droższych. Ja akurat mam odwrotnie: na zegarki wydałem więcej niż na inne rzeczy, samochodu nie mam i jeżdżę starym rowerem. Patka też miałem (fakt że vintage’owego) i i jakoś ten absolut mnie nie dotknął.

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, gdzie pisalem o jakims absolucie? Wrecz napisalem dokladnie cos odwrotnego.

Z poziomu Twojej wypowiedzi, latwo domyslec sie czemu nie chca z Toba w ogole rozmawiac na nautilusie a co dopiero sprzedac. Sloma z butow tkzw. przeczytaj kilka razy moj post, moze zrozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotr limitacja po 2000 wiec lacznie 4k no chyba ze gardzisz rozmiarem 38mm plus oba wycenione poniżej 500 tys. pln nic tylko brać 

Dla mnie chyba za mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, Spirygator5 napisał(-a):

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, gdzie pisalem o jakims absolucie? Wrecz napisalem dokladnie cos odwrotnego.

Z poziomu Twojej wypowiedzi, latwo domyslec sie czemu nie chca z Toba w ogole rozmawiac na nautilusie a co dopiero sprzedac. Sloma z butow tkzw. przeczytaj kilka razy moj post, moze zrozumiesz.

Zawsze jednak dobrze sie dowiedzieć na forum jak wygląda wieki świat oczami tych którzy sobie wyobrażają że tak wygląda.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@beniowski wiesz Waldek chyba sie nie zgodze z tym idiotyzmem limitek. Tzn co do zasady tak, ale nawet super samochody, których dostępność jest mocno ograniczona, mają swoje limitowane wersje. Dostępność podstawowej opcji wcale nie musi determinować tego czy limitka moze powstać. Niektóre marki nawet wskrzeszają dawno wycofane modele np zeby uczcic jakąś rocznice limitowaną edycją.

Natomiast wypuszczanie limitki po to zeby zaraz potem wydać prawie identyczną regularna wersję to sprzedazowo ok (napędza) ale generalnie glupie bo obniza wyjątkowość limitacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Jan napisał(-a):

@beniowski wiesz Waldek chyba sie nie zgodze z tym idiotyzmem limitek. Tzn co do zasady tak, ale nawet super samochody, których dostępność jest mocno ograniczona, mają swoje limitowane wersje. Dostępność podstawowej opcji wcale nie musi determinować tego czy limitka moze powstać. Niektóre marki nawet wskrzeszają dawno wycofane modele np zeby uczcic jakąś rocznice limitowaną edycją.

A nie masz wrażenia że to są po prostu slogany żeby jeszcze bardziej nakręcić nie tyle sprzedaż (bo ta zerezerwowana jest dla krewnych i znajomych królika) a zainteresowanie i hype na markę? Najbatdziej zyskują na tym handlarze na rynku wtórnym lub ci którzy spekulują na zegarakach - nic złego w spekulacji, ale robi się z tego inwestycja, a nie kupno dobra luksusowego. Ja już wielokrotnie pisałem, że za mały mam rozumek na takie numery: jak widzę w katalogu np. Patka że jakiś model jest dostępny, to chciałbytm żeby był dostępny, nawet jeśli obecnie mnie na niego obecnie nie stać. To już wolę politykę ALS: tyle a tyle wydasz, to możesz kupić Odyseusza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, w przypadku Patka to juz w ogóle mówienie że wycofują stalowego nautilusa bo patek to więcej niz jeden model tylko po to zeby robic wersje z metali szlachetnych, z diamentami, limitacje itp to taka blaga że nawet najwieksze "pelikany" tego nie łykają 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 4/24/2026 at 6:04 AM, Jan said:

Joker Clown GIF

IMG_20260424_130532.jpg

Troche "tanio" poszedł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę OT, ale tez tu wstawię: 

Cześć, 

Znajomym skradziono zegarek PP ref. 5107R-001. Sam zegarek, bez pudła i dokumentów. 

Proszę o info, gdyby ktoś z Was zauważył probę sprzedaży.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, szuwi napisał(-a):

Cześć, 

Znajomym skradziono zegarek PP ref. 5107R-001. Sam zegarek, bez pudła i dokumentów. 

Pozdrawiam

Ciekawe w jakich okolicznościach doszło do kradzieży 🤔 czy to był napad a może z przyjaciółmi wódkę pił i zasnął przy stole mimo wszystko szkoda bo w grę wchodzą duże pieniądze 😒wątpię, że go odzyska ale życzę z całego serca żeby się odnalazł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, 

Pozdrawiam

Nie wiadomo gdzie wypłynie zegarek i czy w ogóle, ale dzięki za info. Na pewno każdy przeglądając portale jeśli rzuci się coś w oczy, to zareaguje. Z Rolexem byłoby łatwiej, bo SN jest na rehaucie i często go widać na zdjęciach bez pytania o szczegóły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie wiadomo gdzie wypłynie zegarek i czy w ogóle, ale dzięki za info. Na pewno każdy przeglądając portale jeśli rzuci się coś w oczy, to zareaguje. Z Rolexem byłoby łatwiej, bo SN jest na rehaucie i często go widać na zdjęciach bez pytania o szczegóły emoji846.png

Bardzo dziękuję. Okradzeni współpracują z Policją i mają nadzieję, że jednak zlodziej będzie mało rozgarniety i gdzieś ten zegarek wystawi... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi