Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, uhck997 napisał(-a):

A te z melodyjkami co kiedyś na komunię wszyscy dostawali to co to była za firma ? :) 

Montana, to mialem po bracie  😅

1 godzinę temu, agremi napisał(-a):

No to kup koniecznie jakikolwiek, bo statystyki psujesz… 🙂

Jeszcze mnie zaden nie urzekl 😔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Jeszcze mnie zaden nie urzekl 😔

Nie umiesz szukać. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden nie urzekł. Podejrzane. Albo snobizm, albo kiepski gust. 😜 Przecież kosteczka G-Shocka ładniejsza niż ten nowy kwadratowy Patek ;D

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Admof napisał(-a):

Żaden nie urzekł. Podejrzane. Albo snobizm, albo kiepski gust. 😜 Przecież kosteczka G-Shocka ładniejsza niż ten nowy kwadratowy Patek ;D

Zostawcie chłopaka w spokoju, na pewno gdzieś we Wszechświecie czyha na niego pierwszy G-Shock i kiedyś go dopadnie. To kwestia czasu. 

Edytowane przez ireo

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, ireo napisał(-a):

Zostawcie chłopaka w spokoju, na pewno gdzieś we Wszechświecie czyha na niego pierwszy G-Shock i kiedyś go dopadnie. To kwestia czasu. 

To jest pewne jak techno w Trendzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Nie wiem czy to dobry dział żeby zapytać, ale wpadł mi ostatnio w oko zegarek z linku poniżej

https://chrono24.app/patekphilippe/patek-philippe-calatrava-manual-5123r-001-18k-gold-38mm-box--papers--id35499833.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN

Nie jestem znawcą marki, natomiast wydaje mi się, że uzupełniłby moją kolekcję jako garniturowiec. 
Ze względu na to chciałbym zapytać czy cena tego egzemplarza jest odpowiednia oraz chciałbym się kogoś z was podpytać o technikalia tego modelu oraz ewentualne serwisowanie :) 

Jeżeli złe miejsce na takie zapytania to bardzo proszę o wskazanie odpowiedniego działu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć,
Nie wiem czy to dobry dział żeby zapytać, ale wpadł mi ostatnio w oko zegarek z linku poniżej
https://chrono24.app/patekphilippe/patek-philippe-calatrava-manual-5123r-001-18k-gold-38mm-box--papers--id35499833.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN

Nie jestem znawcą marki, natomiast wydaje mi się, że uzupełniłby moją kolekcję jako garniturowiec. 
Ze względu na to chciałbym zapytać czy cena tego egzemplarza jest odpowiednia oraz chciałbym się kogoś z was podpytać o technikalia tego modelu oraz ewentualne serwisowanie  

Jeżeli złe miejsce na takie zapytania to bardzo proszę o wskazanie odpowiedniego działu

Dajesz link do Chrono, gdzie możesz sobie przecież porównać oferty tego samego zegarka. Odpowiadając jednak wprost - cena wygląda na dobrze skalkulowaną - masz inne oferty tego modelu, część z nich jest niższa, ale są spoza UE, więc musisz sobie doliczyć podatki.
Generalnie Wrzeciono Czasu ma dość sensownie wycenione zegarki. Szczegolnie biorąc pod uwagę, że masz pewne źródło.
Jeśli chodzi o technikalia, to nie bardzo wiem, o co pytasz?
Serwis - w Patku pewnie parę tysi euro. AD w Polsce to W.Kruk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.11.2024 o 21:07, Heavyweight2712 napisał(-a):

Panowie gdzie wy wszyscy pracujecie że możecie sobie pozwolić na takie czasomierze? :) kiedyś usłyszałem takie powiedzenie  ,, Nie ma drogich zegarków są takie na które cię stać" Wspaniałe macie zegarki i bardzo to szanuje. Gorąco pozdrawiam 

Wystawiam co miesiąc fakturę na 299tys w biednej państwowej firmie żeby miała ciężej

W dniu 7.11.2024 o 06:41, Admof napisał(-a):

Żaden nie urzekł. Podejrzane. Albo snobizm, albo kiepski gust.

U mnie zdecydowanie kiepski gust - nie zachwycam się Rolexem ( nawet nie uznaję za najwygodniejszy ), Patek mi się żaden nie podoba ( no może troche Aquanaut ) a Cubitus to już w ogóle pasztet dla mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, rafi napisał(-a):

Dajesz link do Chrono, gdzie możesz sobie przecież porównać oferty tego samego zegarka. Odpowiadając jednak wprost - cena wygląda na dobrze skalkulowaną - masz inne oferty tego modelu, część z nich jest niższa, ale są spoza UE, więc musisz sobie doliczyć podatki.
Generalnie Wrzeciono Czasu ma dość sensownie wycenione zegarki. Szczegolnie biorąc pod uwagę, że masz pewne źródło.
Jeśli chodzi o technikalia, to nie bardzo wiem, o co pytasz?
Serwis - w Patku pewnie parę tysi euro. AD w Polsce to W.Kruk.

Właśnie o to mi chodziło, dzięki :)

Co do serwisu, która poza AD robi to w Polsce dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.11.2024 o 20:31, Gaspar21 napisał(-a):

Cześć,

Ze względu na to chciałbym zapytać czy cena tego egzemplarza jest odpowiednia oraz chciałbym się kogoś z was podpytać o technikalia tego modelu oraz ewentualne serwisowanie :) 

Zaletą tego zegarka z pewnością jest użycie krzemowej spręży zwrotnej balansu Spiromax. Jej zaleta polega na tym, że działa jak włos Breguetowski, chociaż jest włosem płaskim. Balans natomiast ma ośmiopunktową regulację momentu bezwładności bez mechanicznej ingerencji we włos. Po stronie zalet wskazałbym też Pieczęć PP, która w momencie wprowadzenia miała znacznie bardziej zaostrzone kryteria regulujące wykonanie mechanizmu oraz dokładność jego działania w porównaniu do Pieczęci Genewskiej. Jak kupowałem swojego pierwszego Patka, to też zwracałem uwagę, żeby mieć Pieczęć Patek Philippe. Dobowa niedokładność działania 215 PS nie powinna przekroczyć 2 sekund, więc spoko.  Wadę natomiast upatruję w dużej dysproporcji pomiędzy średnicą mechanizmu, a średnicą koperty zegarka. Ta wynosi ponad 16 mm, a to optycznie nie będzie wyglądało dobrze. Mnie by to raziło, ale może Tobie nie będzie przeszkadzać. To już sam musisz ocenić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.11.2024 o 20:03, Dorian06 napisał(-a):

Nie umiesz szukać. 

W dniu 7.11.2024 o 06:41, Admof napisał(-a):

Mysle, ze jedno, drugie i trzecie 😊

W dniu 7.11.2024 o 15:35, ireo napisał(-a):

Moze cos w koncu zrobia fajnego 🤔

W dniu 10.11.2024 o 17:05, StaryWilk napisał(-a):

W ASO patka 900 chf serwis wg cennika:

https://www.patek.com/en/retail-service/services/service-costs

plus czesci

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowa Calatrava nie jest zła.

812e174c7e16ebfaa47928c3b52be677.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Rewelacyjnie się prezentuje i świetnie leży na ręce

Do tego złoty, a skromny 😉.

A na poważnie: też byłem pod wrażeniem, jak się układa na nadgarstku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego złoty, a skromny .
A na poważnie: też byłem pod wrażeniem, jak się układa na nadgarstku. 

No pomimo niedopasowanej gumy kleił się fajnie do nadgarstka. Może na zdjęciu wydaje się ciut duży, ale w rzeczywistości nie jest. 40mm wyglądałby już chyba na za mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.12.2024 o 21:01, Piotr Piątkowski napisał(-a):

No pomimo niedopasowanej gumy kleił się fajnie do nadgarstka. Może na zdjęciu wydaje się ciut duży, ale w rzeczywistości nie jest. 40mm wyglądałby już chyba na za mały emoji6.png

Za maly, to tam z pewnoscia jest mechanizm 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.12.2024 o 21:01, Piotr Piątkowski napisał(-a):

No pomimo niedopasowanej gumy kleił się fajnie do nadgarstka. Może na zdjęciu wydaje się ciut duży, ale w rzeczywistości nie jest. 40mm wyglądałby już chyba na za mały emoji6.png

Aquanaut 5167A (ten z filmu) ma idealne proporcje dla większości nadgarstków, a ten który Ty mierzyłeś jest wg mojego oka dla Ciebie za duży. Z czasem zaczniesz dostrzegać i być może także doceniać zalety mniejszych kopert.  

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aquanaut 5167A (ten z filmu) ma idealne proporcje dla większości nadgarstków, a ten który Ty mierzyłeś jest wg mojego oka dla Ciebie za duży. Z czasem zaczniesz dostrzegać i być może także doceniać zalety mniejszych kopert.  

Jak już będę dziadkiem ?

Nie mierzyłem 40mm, dlatego się nie wypowiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak już będę dziadkiem ? emoji16.png

Nie mierzyłem 40mm, dlatego się nie wypowiem emoji6.png

Jak już się dorobisz, i przestaniesz nosić zegarki dla innych, a zaczniesz dla siebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak już się dorobisz, i przestaniesz nosić zegarki dla innych, a zaczniesz dla siebie. 

Jak się dorobie, to może, ale zegarki noszę dla siebie i nie patrzę na opinię innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Trend mniejszych zegarków to istnieje głównie na forach miłośników.  Jak się patrzy na zmiany to zegarki raczej są większe, widać tego oczekują klienci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trend mniejszych zegarków to istnieje głównie na forach miłośników.  Jak się patrzy na zmiany to zegarki raczej są większe, widać tego oczekują klienci. 

To jest też kwestia nadgarstka. Na dużym nadgarstku po prostu może wyglądać komicznie a z drugiej strony razić w oczy właściciela a to właśnie jego ma cieszyć 40mm nie przymierzałem, to się nie wypowiem. Natomiast mam zegarki 40mm, 41mm, 42mm, więc zakres jak najbardziej mój. Kwestia co to za zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi