Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Olivier_Pasja_do zegarków napisał(-a):

Który jest wasz ulubiony model z firmy Philippe Patek ?

Wysłane z mojego moto g34 5G przy użyciu Tapatalka

IMG_5271.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Olivier_Pasja_do zegarków napisał(-a):

Ulubiony to Calatrava Ref. 5296R-001, bo to mój pierwszy Patek jaki kupiłem. Świetny zegarek mimo nędznej autonomii chodu. Natomiast gdybym miał wskazać ulubionego Patka z katalogu, to byłby to cholernie ciężki wybór. Za dużo znakomitych zegarków. Niech będzie Grandmaster Chime Ref. 5175, bo jest wyjątkowy. Trzeba docenić 20 komplikacji, wykonanie i łatwość jego obsługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Olivier_Pasja_do zegarków napisał(-a):

Aquanaut 5164G-001 Travel Time.

5164G_001_1.jpg

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skupiam się tylko na takich, które są do ogarnięcia finansowo, dlatego aktualnie choruje na Aquanauta 5168G

737023ad278e41c705fdd75fcb4eb8d2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, mylof said:

Aquanaut 5164G-001 Travel Time.

5164G_001_1.jpg

Widziałem kilka razy na żywo - jeden z najfajniejszych kolorów jakie widziałem w życiu ale nie nosiłbym... Kolorowe zegarki maja to do tego ze się nudzą. Stalowy 5164 na dłuższa metę wygrywa moim zdaniem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja z innej beczki, jak z rabatami w Patku w PL aktualnie? W 2015 jeszcze rabaty byly (za granica polski salon powstal w 2020), podczas covidu juz nie,a teraz kilka lat po covidzie? Jako ze jest tylko jeden salon w Polsce to pewnie nie wiele osob zna odpowiedz, ale na te mniej popularne referencje jak proste calatravy czy bardziej dostepne komplikacje da sie wynegocjowac kilka % rabatu? Jezeli tak to ile?

Jezeli mialbym zgadywac to nadal nie ma, czemu? Listy oczekujacych na nawet proste modele sa tak dlugie, ze na 100% znajda osobe ktora bedzie chciala kupic bez rabatu. Nawet nie chodzi o fakt ze jest tylu chetnych, tylko ze dostaja 1 referencje na caly rok. (niska reputacja AD jeszcze, za krotka wspolpraca z Patkiem). W takim tempie nie da sie rozladowac "list".

Pytam bo wlasnie to forum pomoglo mi uzyskac 13% rabatu na marke premium kilkanascie lat temu :), takze dziekuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To ja z innej beczki, jak z rabatami w Patku w PL aktualnie? W 2015 jeszcze rabaty byly (za granica polski salon powstal w 2020), podczas covidu juz nie,a teraz kilka lat po covidzie? Jako ze jest tylko jeden salon w Polsce to pewnie nie wiele osob zna odpowiedz, ale na te mniej popularne referencje jak proste calatravy czy bardziej dostepne komplikacje da sie wynegocjowac kilka % rabatu? Jezeli tak to ile?
Jezeli mialbym zgadywac to nadal nie ma, czemu? Listy oczekujacych na nawet proste modele sa tak dlugie, ze na 100% znajda osobe ktora bedzie chciala kupic bez rabatu. Nawet nie chodzi o fakt ze jest tylu chetnych, tylko ze dostaja 1 referencje na caly rok. (niska reputacja AD jeszcze, za krotka wspolpraca z Patkiem). W takim tempie nie da sie rozladowac "list".

Pytam bo wlasnie to forum pomoglo mi uzyskac 13% rabatu na marke premium kilkanascie lat temu :), takze dziekuje. 

Nie byłem u nas w Patku, ale obstawiam, że jest jak w Rolexie. Zero rabatów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dostaniesz rabatu. Mają cię w pompce, delikatnie mówiąc, bo takich jak ty, chętnych na ich produkt, są setki. A do tego taki salon w Polsce pewnie nawwt nie za bardzo ma wybór co mu przyślą, tj. nie może zamawiać konkretnych modeli i sam nie wie kiedy przyjdą te które są obiecane.

Mnie w 2018 roku, kiedy prawie kupiłem Calatravę w salonie, udało się uzyskać 5% zniżki na Patka, ale wtedy zbajerowałem kierowniczkę że jestem Polakiem i mi się należy 😂. No ale to były inne czasy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, beniowski napisał(-a):

jestem Polakiem i mi się należy

Świetne !

Było kobitę posłać - jako MaDka Polka 10% by wysępiła 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

madce P0lce wystarczy 800plush, to nie te czasy, to już inna liga ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, dsz napisał(-a):

madce P0lce wystarczy 800plush, to nie te czasy, to już inna liga ;) 

800+ do tego dobre alimenty regularnie podwyższane aż do ukończenia 18 roku życia dziecka 😊 wtedy taka to pożyje 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

oj sory myslałem że podróbka Pani Prokurator zniknęła z aukcji - przepraszam za fejknews :) 

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
800+ do tego dobre alimenty regularnie podwyższane aż do ukończenia 18 roku życia dziecka wtedy taka to pożyje

Do 26 roku życia jak się dziecko uczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Do 26 roku życia jak się dziecko uczy emoji1787.png

Piotrek rynce opadajom, ty wyciskasz 2x wincyj co madka P0lka - doceniamy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie wszystkie PP oprócz chodliwych modeli (Aquanaut i Nautilus) można kupić w cenie poniżej metki na GM. Po co iść po Calatravę do Kruka i przepłacać, skoro można taniej np. na Chrono 24.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prawie wszystkie PP oprócz chodliwych modeli (Aquanaut i Nautilus) można kupić w cenie poniżej metki na GM. Po co iść po Calatravę do Kruka i przepłacać, skoro można taniej np. na Chrono 24.

Różnice są spore Ja nie widzę sensu przepłacać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Różnice są spore emoji6.png Ja nie widzę sensu przepłacać emoji846.png

A niech kupują nowe trochę w nim pochodzą a potem pójdzie na wtórny, biedniejsi będą mieli w czym przebierać 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 23.01.2026 o 23:21, Heavyweight2712 napisał(-a):

A niech kupują nowe trochę w nim pochodzą a potem pójdzie na wtórny, biedniejsi będą mieli w czym przebierać 😊

Jak juz pisalem w innym temacie ale napisze tez tutaj, dla mnie to jest wazne. 

Zalety kupna w AD:

- masz produkt nowy, nie wypierdziany, nieporysowany, wiesz ze nie upadl na ziemie zanim go kupiles

- ten numer seryjny jest podpisany w bazie Patka Twoim imieniem i nazwiskiem, na certyfikacie oryginalnosci rowniez

- "budujesz historie" zakupowa, przez co w przyszlosci w teorii mozesz liczysz na bardziej pozadane modele (tutaj bym sie nie napalal, kolejki przyszly, kolejki moga odejsc i cala ta zabawa traci sens, malo tego, moze i tak Ci nie zaoferuja nic rzadszego bo nie musza)

Wady kupna w AD:

- wychodzac z salonu, Twoj model jest warty od 30-50% mniej niz zanim wszedles ;)

- oczekiwanie niekonczace sie, chcesz zrealizowac wymarzony zakup? kupujesz w internecie i masz za tydzien, w AD czekasz lata na jakikolwiek praktycznie model

Jako, ze mowimy o zegarkach drogich, przyklad modelu tutaj ostatnio pokazanego, w AD kosztuje 180 k a z drugiej reki okolo 130 k. To jest 50 k mniej po wyjsciu z salonu. 

Ja jestem gotow stracic te 30%, zeby miec zegar od nowosci. Dlaczego? Bo ja swoich rzeczy nie sprzedaje, niechce mi sie, wole wywalic do kosza, a zegarki przekaze kolejnemu pokoleniu :).

Edytowane przez Spirygator5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Spirygator5 napisał(-a):

Zalety kupna w AD:

- masz produkt nowy, nie wypierdziany, nieporysowany, wiesz ze nie upadl na ziemie zanim go kupiles

- ten numer seryjny jest podpisany w bazie Patka Twoim imieniem i nazwiskiem, na certyfikacie oryginalnosci rowniez

- "budujesz historie" zakupowa, przez co w przyszlosci w teorii mozesz liczysz na bardziej pozadane modele (tutaj bym sie nie napalal, kolejki przyszly, kolejki moga odejsc i cala ta zabawa traci sens, malo tego, moze i tak Ci nie zaoferuja nic rzadszego bo nie musza)

Wady kupna w AD:

- wychodzac z salonu, Twoj model jest warty od 30-50% mniej niz zanim wszedles ;)

- oczekiwanie niekonczace sie, chcesz zrealizowac wymarzony zakup? kupujesz w internecie i masz za tydzien, w AD czekasz lata na jakikolwiek praktycznie model

Jako, ze mowimy o zegarkach drogich, przyklad modelu tutaj ostatnio pokazanego, w AD kosztuje 180 k a z drugiej reki okolo 130 k. To jest 50 k mniej po wyjsciu z salonu. 

Ja jestem gotow stracic te 30%, zeby miec zegar od nowosci. Dlaczego? Bo ja swoich rzeczy nie sprzedaje, niechce mi sie, wole wywalic do kosza, a zegarki przekaze kolejnemu pokoleniu :).

Który model Patka traci miedzy 30 a 50% zaraz po zakupie? Bo ja chętnie kupię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Spirygator5 napisał(-a):

Zalety kupna w AD:

Wady kupna w AD:

Ad. tiret pierwsze - nie, nie wiesz, czy nie upadł, czy nie został przerysowany i przepolerowany, albo czy sprzedawca na niego nie kichnął.

ad. Tiret drugie - pewnie są modele, które coś tam stracą, ale Twoje stwierdzenie co do zasady jest oderwane od realiów. 

Co nie zmienia faktu, że jakbym miał kupować zegarek topowej marki, nie na chwilę, do ponoszenia, sprawdzenia, tylko taki „na całe życie”, to jednak wolałbym dopłacić za CX w salonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój był kupiony od znajomego, dwuletni, nienoszony, kupiony tylko po to żeby budować historię i finalnie odebrać Aqua, co się ostatecznie stało.

I wystarczyło parę dni noszenia żeby złapał paskudną przycierę😬 Raczej do napawania, ale zostawiam to na razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są modele Patka, które roczne, dwu/trzyletnie, można jako nowe nienoszone kupić 20-30% poniżej metki, a noszone w idealnym stanie nawet 40% taniej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zegarkami to dopiero po kilku miesiącach wiadomo czy zostanie na dłużej czy idzie dalej, chyba ze po kupnie patka ciezko samego siebie przekonac ze jednak to nie to ;)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi