Dorian06 44398 #1326 Napisano 10 Stycznia 2021 A tu kilka moich. Trochę spóźnione za co przepraszam. Miałem tak naprawdę tylko jeden dzień, aby zrobić kilka fotek prze COVID oraz wstrętną pogodę jak również brak czasu. Zaczniemy od chyba najsłynniejszej bazyliki Tuż obok Sukiennice Jeszcze bliżej wieża pozostałość po ratuszu. Idąc w strone Wawelu napotkać można głowę Erosa Bendato stworzona przez Igora Mitoraja. Podarował ją miastu w 2005 roku. na początku ciężko było wejść do środka. Normalnie jest tu miliony ludzi, a przy "stołach" zawsze są obecni gracze w szachy. No i jest. Piękny Wawel U jego podnóży stoi taki jegomość. Rzeźba ś.p. Profesora Bronisława Chromy Za drobną opłata zieje ogniem Wracając do domu po drodze mijam największą łąkę. Legenda głosi, że pewien urzędas miał w ręce długopis i chciał złożys autograf pod WZ. Dobrze, że ktoś stał obok i nie dopuścił do tego. Po lewej stronie widać fragment ogrodzenia najstarszego klubu piłkarskiego w Polsce, a w oddali Kopiec Kościuszki. Prawie pod domem płynie żeka. na dowód, że ostatnio mocno padało widać wysoki stan wody Niestety na tym kończy się ta "wycieczka". 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10225 #1327 Napisano 31 Stycznia 2021 Czasu nie ma na fotki "z miasta", to narazie jako wsparcie naukowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1328 Napisano 22 Marca 2021 @TomG80 Tomku jest szansa coś ruszyć?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10225 #1329 Napisano 22 Marca 2021 [mention=96885]TomG80[/mention] Tomku jest szansa coś ruszyć?!Nie wiem, chyba mam jakiś "kryzys twórczy". Już sobie opracowałem, o czym będę mówił, co pokażę, zarys historyczny. Rostawiam sprzęt, światło, siadam...... i nic.Nie wiem, chyba jakiegoś doła mam, czy coś. Jak w tym tygodniu nic nie nagram, to odeślę zegar. Pytanie tylko czy do Ciebie czy do Mateja? W razie czego mogę spytać Mateja, czy ma czas i go chce.Dałem ciała, przepraszam Ciebie i innych oczekujących na mój materiał czy też na sam zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1330 Napisano 22 Marca 2021 13 minut temu, TomG80 napisał(-a): Nie wiem, chyba mam jakiś "kryzys twórczy". Już sobie opracowałem, o czym będę mówił, co pokażę, zarys historyczny. Rostawiam sprzęt, światło, siadam... ... i nic. Nie wiem, chyba jakiegoś doła mam, czy coś. Jak w tym tygodniu nic nie nagram, to odeślę zegar. Pytanie tylko czy do Ciebie czy do Mateja? W razie czego mogę spytać Mateja, czy ma czas i go chce. Dałem ciała, przepraszam Ciebie i innych oczekujących na mój materiał czy też na sam zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 32120 #1331 Napisano 22 Marca 2021 Darek może Ty na Podlasie chcesz? Tylko żeby potem nie było 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1332 Napisano 22 Marca 2021 1 minutę temu, eddi87 napisał(-a): Darek może Ty na Podlasie chcesz? Tylko żeby potem nie było My tylko takie albo takie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 32120 #1333 Napisano 22 Marca 2021 1 minutę temu, unadarek napisał(-a): My tylko takie Dlatego z tamtym by Cię wzięli za wiedźmę 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1334 Napisano 23 Marca 2021 15 godzin temu, TomG80 napisał(-a): Nie wiem, chyba mam jakiś "kryzys twórczy". Już sobie opracowałem, o czym będę mówił, co pokażę, zarys historyczny. Rostawiam sprzęt, światło, siadam... ... i nic. Nie wiem, chyba jakiegoś doła mam, czy coś. Jak w tym tygodniu nic nie nagram, to odeślę zegar. Pytanie tylko czy do Ciebie czy do Mateja? W razie czego mogę spytać Mateja, czy ma czas i go chce. Dałem ciała, przepraszam Ciebie i innych oczekujących na mój materiał czy też na sam zegar. Nic się nie dzieje i nie ma za co przepraszać... Kurcze jakoś ten temat trochę umarł... a szkoda. Tomek jeśli masz kontakt do Mateja to daj znać proszę co on na to. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1290 #1335 Napisano 23 Marca 2021 Jak tak dalej pójdzie, to znowu poleci ze mną na wakacje 😁 0 e x p a n d y o u r t i m e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1336 Napisano 23 Marca 2021 Lecisz na Zanzibar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1290 #1337 Napisano 23 Marca 2021 Aż tak znany nie jestem...ale mówili, że w Tulum jest fajnie 😁 0 e x p a n d y o u r t i m e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10225 #1338 Napisano 29 Marca 2021 Zapraszam do zapoznania się z moją recenzją zegarka Casio CA-53W-1 udostępnionego do nagrania dzięki uprzejmości (i cierpliwości) kolegi@Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3246 #1339 Napisano 30 Marca 2021 Widzę, że przygoda nieustannie trwa. Dekiel nałapał już wiele rys. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1340 Napisano 14 Maja 2021 Witajcie, dziś zegarek kończy swoją podróż po Polsce, ba nawet po świecie! Zegarek dotarł do @Matej który nagrał również krótką recenzję i wraca do mnie... Trwało to długo, trzeba to przyznać, kalkulator przeżył pandemię i cztery jej fale i czuje się dobrze Jak wpadłem na pomysł, żeby reaktywować podróż kalkulatora rok temu, pisałem że pozbywam się wszystkiego co zegarkowe... Dziś mogę tylko powiedzieć tyle, że ta choroba jest nieuleczalna i nawet nie będę próbował się z niej wyleczyć! Bo to jak walka z wiatrakami. Przez rok mam samych Casio więcej niż poprzednio wszystkich zegarków mechanicznych! No tak to bywa z naszym hobby Chciałbym Wam wszystkim podziękować za zaangażowanie i wspólną zabawę! Było mi bardzo miło, że tylu chętnych się zgłosiło i zegarek mógł odwiedzić tyle fajnych miejsc! Jeszcze raz bardzo dziękuję! Jak wspominałem rok temu, zegarek teraz trafi na licytację z pomocą dla Krzysia: Może jeszcze uda się coś zrobić z tą fotoksiążką, nie wiem jak @clusca wygląda sytuacja ze zdęciami?! Fajnie jest tu z Wami być! Dziękuję! @tajson1 @tomaliusz @Masu @rk7000 @EdwardNygma @Lawnowerman @pablozpueblo @Istvan @Wacor @MateuszM @GTB @tommly @clusca @lemonln @Szyszkops @mc9 @Carrot @Dorian06 @Sol @Astarloa12 @TomG80 @Matej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #1341 Napisano 14 Maja 2021 8 minut temu, Kwiatek napisał(-a): pisałem że pozbywam się wszystkiego co zegarkowe... Dziś mogę tylko powiedzieć tyle, że ta choroba jest nieuleczalna i nawet nie będę próbował się z niej wyleczyć! Bo to jak walka z wiatrakami. Przez rok mam samych Casio więcej niż poprzednio wszystkich zegarków mechanicznych! Coś nie pykło🤣 Dzięki za zorganizowanie fajnej zabawy😊👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #1342 Napisano 14 Maja 2021 Zdjęcia dostałem od 10 osób + moje, czyli mamy dopiero połowę. Poniżej zestawienie osób, od których zdjęcia otrzymałem. Jeżeli ktoś jeszcze wysyłał, to proszę o info, bo na mailu nie mam, więc może gdzieś zaginęły w akcji Rozumiem, że poniżej, to ostateczna lista użytkowników, do których dotarł kalkulator. Dodałem kolegę Astarloa12. Czy kogoś pominąłem, albo do kogoś z listy zegarek w końcu nie zawitał? 1. _Kwiatek_ 2. tajson1 3. tomaliusz 4. Masu 5. rk7000 6. EdwardNygma 7. Lawnowerman 8. pablozpueblo 9. Istvan 10. Wacor 11. MateuszM 12. GTB 13. tommly 14. clusca 15. lemonln 16. Szyszkops 17. mc9 18. Carrot 19. Dorian06 20. Sol 21. Astarloa12 22. TomG80 23. Matej Przypomnę jeszcze namiary: Cytat Proszę zatem raz jeszcze uczestników zabawy o wybór dwóch swoich zdjęć i przesłanie w pełnej rozdzielczości na cluscafromcity na gmail kropka com W temacie wiadomości proszę wpisać "podróże Casio - (forumowy nick)". Dobrze by było, gdybyście podali również miasto, w którym gościł nasz obieżyświat, to można by jakąś mapkę zrobić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3985 #1343 Napisano 14 Maja 2021 Sorki - przespałem temat zdjęć ale doślę na pewno 🙂 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3246 #1344 Napisano 14 Maja 2021 Poszedł mail, ale wysłałem wszystkie dziewięć zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9806 #1345 Napisano 14 Maja 2021 Świetnie się bawiłem, super inicjatywa! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #1346 Napisano 14 Maja 2021 Może teraz inny model? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #1347 Napisano 14 Maja 2021 8 godzin temu, clusca napisał(-a): Zdjęcia dostałem od 10 osób + moje, czyli mamy dopiero połowę. Poniżej zestawienie osób, od których zdjęcia otrzymałem. Jeżeli ktoś jeszcze wysyłał, to proszę o info, bo na mailu nie mam, więc może gdzieś zaginęły w akcji Rozumiem, że poniżej, to ostateczna lista użytkowników, do których dotarł kalkulator. Dodałem kolegę Astarloa12. Czy kogoś pominąłem, albo do kogoś z listy zegarek w końcu nie zawitał? 1. _Kwiatek_ 2. tajson1 3. tomaliusz 4. Masu 5. rk7000 6. EdwardNygma 7. Lawnowerman 8. pablozpueblo 9. Istvan 10. Wacor 11. MateuszM 12. GTB 13. tommly 14. clusca 15. lemonln 16. Szyszkops 17. mc9 18. Carrot 19. Dorian06 20. Sol 21. Astarloa12 22. TomG80 23. Matej Przypomnę jeszcze namiary: Zaraz wysle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1348 Napisano 15 Maja 2021 Jeszcze recenzja dla Nas od @Matej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #1349 Napisano 2 Czerwca 2021 A ja przypominam o podsyłaniu zdjęć Do tej pory otrzymałem fotki od: Jeśli ktoś wysłał, a nie ma go na powyższej liście, to proszę o kontakt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #1350 Napisano 6 Czerwca 2021 Dotychczasowy dorobek fotograficzny z podróży Kalkulatora w pigułce, znaczy w jednym pliku Poprosiłbym jeszcze osoby, które miały okazję i zaszczyt gościć u siebie El Calculatore o wpisanie, obok swojego nicka, miejscowości (lub kilku), w której zegarek miał okazję gościć. Chciałem zrobić mapkę pokazującą graficznie trasę naszego Casio. Kopiujemy poniższe zestawienie do nowego posta z dopisaniem miejscowości (nie wszyscy, od których otrzymałem zdjęcia dopisali miejscowość): 1. _Kwiatek_ - zdjęcia mam, brak miejscowości 2. tajson1 - brak zdjęć w pełnej rozdzielczości 3. tomaliusz - brak zdjęć w pełnej rozdzielczości 4. Masu - Kartuzy 5. rk7000 - zdjęcia mam, brak miejscowości 6. EdwardNygma - brak zdjęć w pełnej rozdzielczości 7. Lawnowerman - zdjęcia mam, brak miejscowości 8. pablozpueblo - brak zdjęć w pełnej rozdzielczości 9. Istvan - zdjęcia mam, brak miejscowości 10. Wacor - Lubań -> Mithymna, Lesvos, Grecja -> Lubań 11. MateuszM - zdjęcia mam, brak miejscowości 12. GTB - Czaplinek 13. tommly - Wrocław i Sobótka 14. clusca - Gdynia 15. lemonln - Rumia, Rewa, Gdynia 16. Szyszkops - zdjęcia mam, brak miejscowości 17. mc9 - Szczecin 18. Carrot - Białystok 19. Dorian06 - zdjęcia mam, brak miejscowości 20. Sol - zdjęcia mam, brak miejscowości 21. Astarloa12 - Opole, Wrocław 22. TomG80 - Warszawa 23. Matej - brak zdjęć w pełnej rozdzielczości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach