GTB 19428 #8651 Napisano 9 Czerwca 2020 3 minuty temu, Noodles napisał: A mógłby ktoś mi łopatologicznie powiedzieć o co chodzi z ciuszkami do tego modelu? Z tego co wyczytałem tu w wątku to bezel i pasek zdejmują się bez zdejmowania wyświetlacza i można je dowolnie wymieniać. Do zrobienia na chacie bez specjalnych narzędzi. A skąd bierzecie prawilne części? Bo żadnej chińskiej abominacji z metalu nie chcę bo paździerz straszliwy Pasek to demontaż teleskopów , bezel to 4 wkręty. Masa tego na allegro i np. w sklepie świat zegarków (trzeba tylko pamiętać o kompatybilności bezelu bo nie od wszystkich modeli kostek pasują). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8652 Napisano 9 Czerwca 2020 Dzięki chłopaki, a jakieś pro tipy co do skracania bransy? Na tubie widziałem, że ogniwa są na teleskopy i mają z jednej strony metalową wstawkę. Rozumiem, że zabawa z wypinaniem teleskopu właśnie od strony tej metalowej wstawki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8653 Napisano 9 Czerwca 2020 Obejrzyj filmik @TomG80 , tam wszystko jest pięknie wyjaśnione. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszona 18 #8654 Napisano 9 Czerwca 2020 Też ostatnio miałem problem czy brać bransoletę. Panowie tu świetnie doradzili i pomimo ceny, też ją bardzo polecam. Świetna jakość wykonania i dobrze się to nosi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8655 Napisano 9 Czerwca 2020 Podłączony do prądu to na wszystko się zgodzi 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #8656 Napisano 9 Czerwca 2020 5600C był dla mnie wygodniejszy niż obecne kostki (...) chętnie ponownie do niego wrócętylko będziesz musiał się w brazylijskie "podróby" zaopatrzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8657 Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) 59 minut temu, Barry Bede napisał: tylko będziesz musiał się w brazylijskie "podróby" zaopatrzyć Dlaczego piszesz podróby w cudzysłowie? Podróbka to podróbka i nie ma co oszukiwać rzeczywistości ???? A czy będzie musiał to nie wiem ale raczej chcieć ???? Edytowane 9 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #8658 Napisano 9 Czerwca 2020 Tłumaczyłem już, pogooglaj sobie np. "klauzula naprawy". Faktycznie szkoda czasu na dyskusje na tym poziomie. Zaciśnięte piąstki, buzia w ciup, głuchota na argumenty i tylko powtarzanie w kółko "podróba". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8659 Napisano 9 Czerwca 2020 Zachowujesz się jak rozkapryszony bachor atakując mnie personalnie na mój grzeczny post który nikogo nie uraża ani nie gani za zakup brakującego elementu/wsparcia producenta do starego zegarka. Nie będę się wdawał z Tobą w dyskusję, nic mi do tego czy sobie kupujesz podróbki czy nie, nie moja sprawa ale nie wiedzieć czemu unikasz tego słowa podróbka jak ognia, czego się obawiasz?, wyparcia? Z prawnego punktu widzenia taki "twór" sygnowany logiem producenta jest podróbką i tego nie zmienisz nawet argumentując to "klauzulą naprawy" Nie chodzi o sprawy moralne, tylko prawne. Wyciągasz ten bezel jako swoje hasło przewodnie ukrywając pod tym szyldem wszystkie podróbki/twory bezelo-bransowo-stalowe z Ali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5713 #8660 Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Barry Bede napisał: tylko będziesz musiał się w brazylijskie "podróby" zaopatrzyć Zaopatrzyć się możne w co tylko chce - tylko z chwaleniem się raczej ostrożnie na forum ???? Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Daito dodanie zdjęcia 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8661 Napisano 9 Czerwca 2020 W przypadku 5600C można uznać, że kupno brazylijskiego bezela służy do odrestaurowania kultowego zabytku. Nie jest to część oryginalna i zasadniczo jest podróbką, jednak, ze względu na brak wsparcia producenta w tym zakresie, służy jak sądzę wyższemu celowi. Niestety Barry Bede nie można tego przenieść na współczesne kostki, mimo że byś bardzo chciał. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszona 18 #8662 Napisano 9 Czerwca 2020 Drugi raz już o tym... Rzeczy nazywa się po imieniu i koniec. Dobrze że wszyscy moduły mamy orginalne ????. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8663 Napisano 9 Czerwca 2020 4 minuty temu, Sol napisał: W przypadku 5600C można uznać, że kupno brazylijskiego bezela służy do odrestaurowania kultowego zabytku. Nie jest to część oryginalna i zasadniczo jest podróbką, jednak, ze względu na brak wsparcia producenta w tym zakresie, służy jak sądzę wyższemu celowi. Niestety Barry Bede nie można tego przenieść na współczesne kostki, mimo że byś bardzo chciał. +1 Niestety niektórzy nigdy tego nie pojmą ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8664 Napisano 9 Czerwca 2020 Co zrobić jak Barry... 27 minut temu, Barry Bede napisał: ...Zaciśnięte piąstki, buzia w ciup, głuchota na argumenty i tylko powtarzanie w kółko... 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8665 Napisano 9 Czerwca 2020 3 minuty temu, Pszona napisał: ... Dobrze że wszyscy moduły mamy orginalne ????. Na razie ???????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #8666 Napisano 10 Czerwca 2020 GMW-B5000G-1ER 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8667 Napisano 10 Czerwca 2020 Tak w nawiązaniu do "prawie oryginalnych" bezeli, bransoletek z oznaczeniami Casio, G-shock. Proszę o zaprzestanie zamieszczania w tym temacie takich produktów. 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #8668 Napisano 10 Czerwca 2020 Brawo! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18690 #8669 Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Powstał z dwóch, ale 100% Casio: Można by rzec, że to najbardziej pozytywna wersja negatywa Zbyt często tak czytelny nie jest. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Krygo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66045 #8670 Napisano 10 Czerwca 2020 No to tylko goła d*pa. I nic innego. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8979 #8671 Napisano 10 Czerwca 2020 (...) Dobrze że wszyscy moduły mamy orginalne. Oryginalne moduły? Oooo, wypraszam sobie. Ja w moim Kingu GB-1 mam zmienione LCD na pozytyw. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #8672 Napisano 10 Czerwca 2020 Ty podróbkarzu ty! 🤣 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8673 Napisano 10 Czerwca 2020 A tymczasem moja kostka utknęła w dostawczym czyścu i nie wiadomo kiedy będzie 🤣 DPD to jest stan umysłu a nie firma kurierska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8674 Napisano 10 Czerwca 2020 Akurat przed świętami... Współczuję. Znam ten ból. 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8675 Napisano 10 Czerwca 2020 2 godziny temu, Krygo napisał: Powstał z dwóch, ale 100% Casio: Można by rzec, że to najbardziej pozytywna wersja negatywa Zbyt często tak czytelny nie jest. Na 100% czarnych kurz za to bardziej widać 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach