Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Tak...

Jeden kolega napisał że mhslal że Ania proponuje mu SKX a jak doczytał że to jednak chodzi o SEX to się grubo rozczarował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Heh #meetoo ...dobre z tym skx em:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostał ktoś jeszcze wiadomość z niedwuznaczą ofertą?

tak. Wszędzie się spodziewałem, ale nie tutaj.

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś nie wiedział to poczta znowu podniosła ceny przesyłek.

Teraz płacimy od rozmiaru koperty ;)

Dziś za przesyłkę która powinna kosztować 6,80 zapłaciłem 8,70

Bo koperta miała rozumiar L

To już paranoja jakaś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się, że alternatywy dla PP nie znajdziemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorsze jest to, że przesyłki mogą mieć do 2 cm grubości. Tak więc zabezpieczonego zegarka już nie wyślemy poleconym poniżej 15 zł. Gabaryt L.!!!!

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez marcur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorsze jest to, że przesyłki mogą mieć do 2 cm grubości. Tak więc zabezpieczonego zegarka już nie wyślemy poleconym poniżej chyba 13 zł. Gabaryt L.

Za 8,70 wczoraj wysyłałem czajkę rezonator , zmieściła się choć to grubas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorsze jest to, że przesyłki mogą mieć do 2 cm grubości. Tak więc zabezpieczonego zegarka już nie wyślemy poleconym poniżej 15 zł. Gabaryt L.!!!!

Masz rację, spakowałem dwa z paskami w folię bąbelkową i na poczcie się zdziwiłem, mała koperta, a za gruba 12 PLN

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak solidnie opakujesz to nie ma szans. Jeśli rezonator poszedł poniżej L to tylko dobra wola kasjerki. Zegarek+opakowanie+koperta. Mierzyłem. Nie ma szans na 2 cm. Chyba, że Łucz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłajcie paczką +   nawet z ubezpieczeniem to koszt 13,50  i można spokojnie zrobić spory karton ważne aby wagi nie przekroczyło 0.5kg

powyżej tej wagi 16.50 chyba

I jak zaginie to większe odszkodowanie niż za list - tylko że one nie giną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam słowa Pawła. Wysyłałem ostatnio paczką+, wyszła mi dość duża przesyłka i pani mi doradziła tą właśnie opcję. Priorytetowa 14 zł, ale z drugiej strony za tyle to kurierem już można :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam słowa Pawła. Wysyłałem ostatnio paczką+, wyszła mi dość duża przesyłka i pani mi doradziła tą właśnie opcję. Priorytetowa 14 zł, ale z drugiej strony za tyle to kurierem już można :)

Tak, lepiej paczkomat albo kurier.

Posyłałem paczką plus zegar i wpadło mi do głowy, że dopłacę złotówkę do expresu.

O święta naiwności.

Paczka w wer Komorniki utknęła na 5 dni.

Szkoda gadać

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Poczta znalazła właśnie sposób na te niebotyczne kolejki, w których musieliśmy kisnąć. Mniej klientów = mniejsze kolejki = brak awanturujących się interesantów = uśmiech Pań przy okienku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16.99 kurier DHL z ubezpieczeniem 1000 zł o ile gabaryt nie za wielki.

Powiedzcie jak paczkomaty bo ja głównie odbieram ale może zacznę też wysyłać bo to i dla odbiorcy super forma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16.99 kurier DHL z ubezpieczeniem 1000 zł o ile gabaryt nie za wielki.

Powiedzcie jak paczkomaty bo ja głównie odbieram ale może zacznę też wysyłać bo to i dla odbiorcy super forma.

Paczkomaty zdaje sie tez podrozaly. Kilka miesiecy temu placilem 11 zł. Ostatnio 13.50-14 zł.

Z tego co się orientuje to kurier inpost kosztuje tyle samo co ich paczkomat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko kurier inpost dojeżdza albo nie  - ja w tamtym roku dowiedzialem się że przesyłka jest w Lublinie a kiedy wyjedzie do Puław to nie wiedzą bo nie maja samochodów. Trzy dni nie wyjechała i czzwartego dnia musiałem sam pojechać po odbiór bo piatego juz wyjeżdzałem na urlop. 

Kolejak "zadowolonych" klientów była spora w tym jeden gość który mowił że mieszka trzy kilometry dalej i czeka już tydzień.

Co ciekawe  - powiedział, że sam nie odbierze i że maja mu przywieźć bo za to zapłacił.

Przy przesyłkach z allegro - nie bierzcie kuriera inpost - nie ma szans na jakąkolwiek interwencję. Jako odbierający przesyłke nie mace żadnych praw bo nie jesteście nadawcą. A nadawca ma w d*pie bo pokaże kwit że wysłał anie będzie sie szarpał bo nie jego interes. 

I jeszcze jedna rzecz - ku przestrodze. Wysyłka kurierska ubezpieczona też nie jest do końca bezpeiczna - dhl chce aby podać co jest wysyłane. Nie wiem jak w razie zagininięcia u nich ale slyszłam ostatnio że w innej firmie kurierskiej W razie zaginięcia i przy ubezpieczeniu musimy przedstawić rachhunek lub kopie rachunku tego co wysłaliśmy.

Mnie juz to przerasta powoli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie kogoś, kto zna kogoś, kto dostał wypłatę ubezpieczenia z f-my kurierskiej lub poczty?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znamy. 

Ale to dawne dzieje. 

Wysyałem zegarki z ubezpieczeniem bez śwaiadomości że ubezpieczenie może byc podważone w jakikolwiek sposób. Teraz będę wszystkim wysyłał exkluzywne perfumy bo na takie moge zdobyć rachunek jakby coś  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie kogoś, kto zna kogoś, kto dostał wypłatę ubezpieczenia z f-my kurierskiej lub poczty?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kolega dwa razy wysyłał ceramikę ,która dotarła do odbiorcy potłuczona. Trwało to całe odkręcanie ze trzy tygodnie .Ale wyszedł na tym lepiej (odszkodowanie) , niż na sprzedaży.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pozytywów dodam, że udało mi sie uzyskać na Allegro wysyłkę Smart, jako sprzedawcy. To chyba teraz najlepsza opcja. Ale 10% prowizji powoduje, że do handlu innego niż hobbystyczny, to ta platforma się chyba nie nadaje. :)

Jako kupujący dzięki tej opcji sporo zaoszczędziłem. Choć pewnie jak zwykle, zyski są iluzoryczne, bo gdzieś te pieniądze odzyskują?

Edytowane przez marcur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.... Produkty które kupuję regularnie nie podrożały więc ja widzę same pozytywy tej usługi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi