OmegaDeVille 59 #276 Napisano 19 Grudnia 2015 Zegarek był omawiany w tym temacie:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/127909-kieszonka-alba/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #277 Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Dziś dotarł mechanizm kupiony na pasówkę, no chyba, że ktoś ma odstąpić kopertę dobrym stanie. Mechanizm próbuje chodzić, więc dam go czyszczenia. PS. Zdjęcia sprzedającego Edytowane 19 Grudnia 2015 przez RTK-WGM 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #278 Napisano 19 Grudnia 2015 I taki stoper Breitling'a udało się wyrwać z opcją KUP TERAZ 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #279 Napisano 19 Grudnia 2015 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/128504-chcę-odkupić-sprzedanego-na-forum-kieszonkowego-walthama/#entry1620375 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #280 Napisano 22 Grudnia 2015 Wrzucę tu komplecik Delban zebranych w tym roku 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #281 Napisano 22 Grudnia 2015 Sławek. Tak trzymaj i nie odpuszczaj. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #282 Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Zauroczony (to chyba najlepsze określenie) Waszymi kieszonkami, postanowiłem sprawić sobie chociaż jedną, ciekawą sztukę do codziennego użytku. Temat zakładania kieszonkowych zegarków przy bardziej swobodnych, hmm, zestawach odzieżowych(?) (w każdym razie wykluczających 3 częściowe garnitury) był już tutaj poruszony, więc specjalnych obaw nie mam, jednak natknąłem się na jeszcze inny sposób noszenia kieszonek. Mam na myśli taki pasior:Ktoś z Was próbował takiego zestawu? Hit czy kit? Edytowane 22 Grudnia 2015 przez metius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #283 Napisano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Właśnie wysłałem z niego zapłatę...zobaczymy, co przyjdzie. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #284 Napisano 23 Grudnia 2015 A od forumowego Kolegi przyjechał taki:Czeka na wizytę u zegarmistrza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #285 Napisano 23 Grudnia 2015 Dla mnie bomba ... a Rockford rodem z westernu - klasa! ... ze świątecznym reniferem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #286 Napisano 23 Grudnia 2015 Dziękuję! Ja również polubiłem renifera. Jak mawiał forumowy klasyk - "kolekcja amerykańców bez rogacza jest jak żołnierz bez karabinu". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #287 Napisano 27 Grudnia 2015 Po Świętach czas na coś ekstra - Movado Surete z początku wieku XX z amerykańskimi patentami - niestety niekompletny, bez przedniej ramki Koperta to prawdziwe dzieło sztuki - była super płaska i w niello, z puncami/oznaczeniami m.in. rosyjskim i szwajcarskim. Na półmostku są numery patentu szwajcarskiego, mikro-regulacji. No i szatony, piękny szlif etc... Może ktoś ma pomysł jak ochronić tarczę/zastąpić ramkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #288 Napisano 27 Grudnia 2015 Wytoczyć pierścień i wstawić szkło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3329 #289 Napisano 27 Grudnia 2015 Od niedawna u mnie i co gorsze to wydaje mi się że to już pora na carsko-rosyjskie zegarmistrzostwo :/ Wczesne radzieckie - zostało sporo do uzupełnienia ale to raczej bardzo rzadko się trafia więc to pierwszy krok w stronę carskiej Rosji Wg numeru na kopercie 1899r - reszty nie trzeba przedstawiać Dzięki Paweł 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #290 Napisano 29 Grudnia 2015 Wytoczyć pierścień i wstawić szkło Dasz radę to zrobić w srebrze ? Dobrze zapłacę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #291 Napisano 29 Grudnia 2015 Wrzucę w Starym Roku takiego anonima - niestety nie jestem w stanie za dużo o nim napisać: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #292 Napisano 29 Grudnia 2015 Ten polmostek kol pośredniego i wychwytowego taki troche longinesowaty. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #293 Napisano 29 Grudnia 2015 Dasz radę to zrobić w srebrze ? Dobrze zapłacęWybacz ale leń jestem i nawet nie będe zasłaniał się brakiem czasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7763 #294 Napisano 30 Grudnia 2015 Pokażę dwie mołnie wiem, że nie są niczym specjalnym, jednak obie należały do mego od dawna nieżyjącego dziadka, w związku z czym bardzo je sobie cenię 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #295 Napisano 30 Grudnia 2015 Ten polmostek kol pośredniego i wychwytowego taki troche longinesowaty. Dzięki - równie dobrze może być billodesowy Miałem nadzieję, że ktoś coś takiego spotkał w swych poszukiwaniach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #296 Napisano 30 Grudnia 2015 Żonkil, to dziadek był chodowcą drobiu? Taka jakaś kura na denku siem penta. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #297 Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Może schematycznie przedstawiony ale to jest cietrzewA taką jak ta druga mołnia to chyba z 10 lat temu kolega poprosił mnie o pomoc w zrobieniu wylewki betonowej w garażu - zbrojenie równanie itd... kasy nie chciałem to zrobił grilla i wiedząc że zbieram zegarki dał mi taką właśnie mołnię po swoim dziadku - jak sam powiedział ten zegarek tylko wala się po szufladach a u mnie przynajmniej będzie w odpowiednim pudełku Mam ja do dziś z oryginalną dewizką zakończoną skórką i ochronnym kapslem (dobranym gdy kupował ten zegarek) Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7763 #298 Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Żonkil, to dziadek był chodowcą drobiu? Taka jakaś kura na denku siem penta. eta nie denko, eta wieczko Na denku są krzaki Widziałem twoją mołnię Paweł, jest identyczna Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jac-st 235 #299 Napisano 30 Grudnia 2015 warto mieć parkę w takich kopertach..:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7763 #300 Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Parka rzeczywiście bardzo fajna Ja kieszonek nie zbieram za bardzo, ale że kilka mam a ostatnio w jednej dłubałem, to taką fotkę swego mikro zbioru cyknąłem, za pomocą telefonu.Trzy rakiety - bo rakiety zbieram, Wostok - bo mam kilka komandirów i amfibii, więc pomyślałem, że tego też grzech nie mieć, dwie mołnie dziadka, i jedną staruszkę bo się trafiła okazyjnie i przypadkiem, oraz to coś dla niewidomych, bo pasuje mi do trzech rakiet dla niewidomych Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach