Edmund Exley 6316 #726 Napisano 1 Września 2024 46 minut temu, Szyszkops napisał(-a): Przy okazji wizyt u dziadków budujemy z synem stare zestawy Ale rarytasy! O paru z nich marzyłem w dzieciństwie - najbardziej o takim Blacktronie z tą niezależną kabiną-kopułą, która ogromnie mi się podobała. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 414 #727 Napisano 1 Września 2024 1 godzinę temu, Szyszkops napisał(-a): Przy okazji wizyt u dziadków budujemy z synem stare zestawy o jaaaa....mtron i blacktron.....zawsze chciałem mieć....z mega zazdrościa patrzyłem na kuzynów którzy mieli :D. Niektóre z poniższych sam jeszcze mam ...ta trójka z przodu (ładowarka ...itd), helikopter policyjny, budka +2 motocykle i te żółte z lawetą i motocyklem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5313 #728 Napisano 1 Września 2024 Ja z kolei miałem tą żółtą pomoc drogową. Dzięki za sentymentalną podróż 😂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #729 Napisano 11 Września 2024 Będzie składane 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #730 Napisano 15 Września 2024 (edytowane) Młody zachwycony 😁😁😁 Edytowane 15 Września 2024 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6316 #731 Napisano 6 Października 2024 Powrót do traktorów i nowa wersja zmyślonego Lamborghini, będącego hybrydą starego 135 i nowego R8: Trzy rodzaje zaczepów: Bardziej przestronna kabina, jest miejsce na termos z herbatą i kubek. Już po zrobieniu zdjęć, podczas zabawy, pod licznik przy kierownicy dodałem dwie dźwignie, co fajnie wygląda. Przeciwwagę można regulować i dodawać lub odejmować obciążniki: 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6316 #732 Napisano 13 Października 2024 A to efekty pracy mojego następcy: 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6316 #733 Napisano 11 Listopada 2024 W weekend udało się parę rzeczy dokończyć, później zburzyć, a później - zbudować nowe. Najpierw debiut najmłodszego w ekipie - całkiem sam zbudował EU-07 PKP Cargo: Starszy przygotował kilka mniejszych rzeczy: A ja najpierw traktor własnej marki - niestety, niezbyt udany, ale otwierana maska wyszła fajnie: A później szybki kosmiczny statek pościgowy Space-Ferrari: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11947 #734 Napisano 14 Listopada 2024 https://ideas.lego.com/projects/45666a7f-56c1-41be-83a9-2c3d4237d45b 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #735 Napisano 15 Listopada 2024 Idą święta, jakby ktoś był zainteresowany, takie nowości ustrzeliłem 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert74 569 #736 Napisano 5 Grudnia 2024 Nowe,stare hobby powróciło 😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert74 569 #737 Napisano 6 Grudnia 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #738 Napisano 6 Grudnia 2024 Dylemat pod choinkę, oba fajne , ale może być tylko jeden 🤔🤔🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 302 #739 Napisano 6 Grudnia 2024 @TomcioMiki R2D2... a Marvel na Wielkanoc 🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #740 Napisano 6 Grudnia 2024 29 minut temu, Keniutek napisał(-a): @TomcioMiki R2D2... a Marvel na Wielkanoc 🤭 Na Wielkanoc myślałem o tym 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 58293 #741 Napisano 6 Grudnia 2024 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Dylemat pod choinkę, oba fajne , ale może być tylko jeden 🤔🤔🤔 Wolałbym dostać R2D2 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #742 Napisano 10 Grudnia 2024 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 302 #743 Napisano 19 Grudnia 2024 Powinno zająć małego na 2 dni, a mi dać odpocząć 🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6316 #744 Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) Dziś pozwolę sobie zaprezentować coś niedokończonego i ewidentnie niedopracowanego, ale końcowy efekt – jeśli do tego czasu nie będę musiał oddać klocków – pojawi się pewnie dopiero za parę dni. Ogólny kształt jest jednak już teraz. Jak chyba każdy, kto był dzieckiem w latach 90., marzyłem o okręcie Lego. Niestety, nigdy go nie miałem, ale budowałem je ze swoich klocków. Do dziś w albumach rodziców są zdjęcia moich wersji „Sea Lion” – nigdy nie budowałem bowiem pirackich, na morzach zawsze stałem po stronie prawa i porządku, a wszystkich piratów zabijałem w swoich radosnych dziecięcych zabawach… Gdy parę dni temu podczas zabawy pojawiła się idea zbudowania okrętu, zacząłem z dostępnych klocków budować kadłub, żeby sprawdzić, czy nadal potrafię to robić swoją „warstwową” metodą – mając wszakże do dyspozycji znacznie więcej klocków. I tak oto stopniowo na nowo zanurzyłem się w czasie dzieciństwa, zupełnie jak w 1994 czy 1997. Od razu muszę wyjaśnić słabą, niejednolitą kolorystykę – sporo klocków jest wykorzystanych w innych budowlach moich chłopaków. Gdybym miał do dyspozycji więcej czasu i… wszystkie klocki, to byłbym w stanie zbudować jedno- albo dwukolorowy kadłub, jednolitą rufę i dziób, spójne reje etc., ale niestety na razie nie było takiej możliwości (cóż, nie wypada mi chyba być aż takim egoistą). Powiedzmy, że mój admiralski okręt po rozbijaniu kolejnych pirackich jednostek łatał dziury w różnych portach… Myślę, że „grywalność” tego projektu i tak jest całkiem spora – ja bawiłbym się nim chyba tygodniami. Mając do dyspozycji współczesne elementy mogłem np. zrobić otwierane ścianki do mesy kapitańskiej, luki prowadzące pod pokład (w sumie aż 4) itp. Maszty mają solidne umocowania i struktury dzięki osiom krzyżowym wypełniającym je w środku. Chyba nie dam niestety rady zrobić jednolitych pokryw dla ambrazur. Parę rzeczy jednak da się jeszcze poprawić, dodać trochę zdobień, lin, zrobić dzwon okrętowy i.... kotwicę. Może więc jeszcze trochę zabawy będzie Edytowane 22 Grudnia 2024 przez Edmund Exley 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 43 #745 Napisano 22 Grudnia 2024 Kolory niesamowite. Szczegóły konstrukcji całkiem dobre. Robi wrażenie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #746 Napisano 23 Grudnia 2024 W dniu 19.12.2024 o 21:35, Keniutek napisał(-a): Powinno zająć małego na 2 dni, a mi dać odpocząć 🤭 Tak tak sam się zabierzesz do układania 😁😁😁 17 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): Dziś pozwolę sobie zaprezentować coś niedokończonego i ewidentnie niedopracowanego, ale końcowy efekt – jeśli do tego czasu nie będę musiał oddać klocków – pojawi się pewnie dopiero za parę dni. Ogólny kształt jest jednak już teraz. Jak chyba każdy, kto był dzieckiem w latach 90., marzyłem o okręcie Lego. Niestety, nigdy go nie miałem, ale budowałem je ze swoich klocków. Do dziś w albumach rodziców są zdjęcia moich wersji „Sea Lion” – nigdy nie budowałem bowiem pirackich, na morzach zawsze stałem po stronie prawa i porządku, a wszystkich piratów zabijałem w swoich radosnych dziecięcych zabawach… Gdy parę dni temu podczas zabawy pojawiła się idea zbudowania okrętu, zacząłem z dostępnych klocków budować kadłub, żeby sprawdzić, czy nadal potrafię to robić swoją „warstwową” metodą – mając wszakże do dyspozycji znacznie więcej klocków. I tak oto stopniowo na nowo zanurzyłem się w czasie dzieciństwa, zupełnie jak w 1994 czy 1997. Od razu muszę wyjaśnić słabą, niejednolitą kolorystykę – sporo klocków jest wykorzystanych w innych budowlach moich chłopaków. Gdybym miał do dyspozycji więcej czasu i… wszystkie klocki, to byłbym w stanie zbudować jedno- albo dwukolorowy kadłub, jednolitą rufę i dziób, spójne reje etc., ale niestety na razie nie było takiej możliwości (cóż, nie wypada mi chyba być aż takim egoistą). Powiedzmy, że mój admiralski okręt po rozbijaniu kolejnych pirackich jednostek łatał dziury w różnych portach… Myślę, że „grywalność” tego projektu i tak jest całkiem spora – ja bawiłbym się nim chyba tygodniami. Mając do dyspozycji współczesne elementy mogłem np. zrobić otwierane ścianki do mesy kapitańskiej, luki prowadzące pod pokład (w sumie aż 4) itp. Maszty mają solidne umocowania i struktury dzięki osiom krzyżowym wypełniającym je w środku. Chyba nie dam niestety rady zrobić jednolitych pokryw dla ambrazur. Parę rzeczy jednak da się jeszcze poprawić, dodać trochę zdobień, lin, zrobić dzwon okrętowy i.... kotwicę. Może więc jeszcze trochę zabawy będzie Całkiem całkiem 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #747 Napisano 23 Grudnia 2024 Edmundzie - zostań piratem jak my wszyscy. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6316 #748 Napisano 23 Grudnia 2024 4 godziny temu, łowca napisał(-a): Edmundzie - zostań piratem jak my wszyscy. Nawet o tym nie myślcie! 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6316 #749 Napisano 26 Grudnia 2024 W dniu 22.12.2024 o 21:27, Edmund Exley napisał(-a): Do dziś w albumach rodziców są zdjęcia moich wersji „Sea Lion” Podczas dzisiejszej świątecznej wizyty u rodziców zrobiłem szybkie zdjęcia paru egzemplarzy - może coś tam będzie widać. Mój pierwszy okręt (bodajże styczeń 1994) nie wyglądał imponująco: Później wypracowałem swój schemat, bywało lepiej lub gorzej. Tu święta 1994, w tle fragment plakatu, który znalazłem pod choinką: Tu ze zmienionym żaglem w stylu "Sea Lion": Dawna miłość do Barcelony przekładała się też na inspiracje bander dla moich okrętów (te dwa bodajże z 1996): I ostatni, niezbyt udany projekt z dzieciństwa, w którym starałem się wykorzystać kadłub otrzymanej pod choinkę w 1997 motorówki. Żagle miał z płótna: Tak czy owak - było przy tym wiele godzin wspaniałej zabawy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64336 #750 Napisano 28 Grudnia 2024 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach